Sărbătorește-ți reușitele

 

De multe ori când cineva ne insultă, decidem să reacționăm, să dăm vina sau să ne apărăm. Alte dăți, când suntem lăudați, justificăm imediat lauda, spunând că n-a fost cine știe ce și că alții ar face asta mai bine.

Nu contează dacă este insultă sau laudă, întotdeauna alegem dacă o acceptăm sau nu.

De ce este mai ușor să sărbătorim reușitele altor persoane decât pe ale noastre? În marea majoritate a cazurilor, noi nu sărbătorim sau conștientizăm succesele pe care le avem. De exemplu, observați entuziasmul și energia pe care oamenii le pun în campionatele mondiale de fotbal. Uită de toate grijile și problemele lor și sărbătoresc.

Ar fi binevenit să urmărim să punem același tip de energie și entuziasm și în activitățile noastre zilnice, să sărbătorim propriile noastre reușite. Chiar dacă ar putea părea neimportant, este un mod de a ne sărbători pe noi în același mod în care suporterii sărbătoresc un gol înscris de echipa favorită. Este important să realizăm că fiecare zi este un dar și fiecare moment este ceva prețios. Chiar și atunci când evenimentele nu se petrec aşa cum ne-am aștepta, fiecare moment este o oportunitate cu o infinitate de posibilități. Este necesar doar să ne deschidem pentru a le putea îmbrățișa și sărbători.

Succesul nu este un punct de destinație, ci un proces, modul în care mergem și fiecare pas pe care îl facem.

Când vedem pe cineva pe care îl admirăm pentru reuşita lui, ne gândim ce norocos este că a ajuns acolo, dar de regulă uităm de munca, de concentrarea și sacrificiul din spatele succesului lui. Este esențial să ne concentrăm pe ceea ce vrem să obținem, dar este totodată important să realizăm cine suntem, pentru a putea deveni conștienți de talentele noastre. Este necesar să ne conștientizăm posibilitățile. Reuşita depinde de noi și de deciziile pe care le luăm. Cea mai păguboasă atitudine pe care o putem avea este să ne îngrijorăm, să devenim anxioși și să reacționăm, pentru că aceasta înseamnă să pierdem energie prețioasă și ne împiedicăm să integrăm totul în armonie.

Dacă vrem să avem succes în vieţile noastre și vrem să o facem cu ușurință, este necesar să acceptăm că fiecare eveniment, fapt este o binecuvântare. Este important să ne concentrăm și să nu fim distrași de criticism, nici chiar de criticismul nostru, să facem un efort și să ne centrăm atenția pe aspectele benefice pe care ni le oferă viața. Există întotdeauna un motiv să fii recunoscător.

Haideți să sărbătorim fiecare moment din viețile noastre, pentru că fiecare este un dar și un triumf. Trecutul este istorie, viitorul nu există iar prezentul este un dar. Să-l acceptăm, să-l sărbătorim și să spunem MULȚUMESC, chiar și dificultăților.

Citiţi şi:

«În fiecare dimineaţă, când mă trezesc, privesc întâi cerul»

Puterea neaşteptată a recunoștinței


 

yogaesoteric
11 noiembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More