Savaliuc: ‘Români, ieșiți să vă apărați dreptul la viață!’

Una dintre cele mai puternice reacții după tragedia de la Spitalul „Matei Balș” a fost a jurnalistului Răzvan Savaliuc. „Incendiul de la Spitalul «Matei Balș» a umplut paharul!”, spune jurnalistul. „Tragedia în care cinci oameni au murit arși de vii, carbonizați este necesar să ducă la reformarea din temelii a clasei politice. De la președinte, la ultimul ministru!

Savaliuc spune clar că NU este permis ca „spitalul vârf de lance în lupta împotriva epidemiei de Covid-19, în care s-au pompat atâtea resurse umane și financiare, să ardă ca la Colectiv din pricina imenselor probleme din sistemul sanitar ascunse de un an de zile sub preș – și asta după alte patru incendii, soldate cu zeci de morți, din alte spitale covid”.
De fapt, un adevăr iese din nou la lumină: „Starea spitalelor din România este dezastruoasă” – și asta „chiar și după miliardele de euro pompate în spitale (pe hârtie)”, atrage atenția Savaliuc.
Apogeul a fost atins la începutul epidemiei de covid-19, când corupții și proștii de la guvernare au dat ordinul iresponsabil, criminal, de a secretiza toată activitatea din interiorul spitalelor, amenințându-i pe medici și asistenți să nu spună nimănui nimic din ce se petrece în interior, sub amenințarea dosarelor penale pentru divulgarea secretului profesional”, acuză jurnalistul.
De asemenea, Savaliuc acuză că tot prin „ordine iresponsabile s-a interzis efectuarea de autopsii și s-a declanșat uriașa afacere a morților de covid-19, în cadrul căreia nu se mai moare decât de covid în spitale (9 din 10 mor cu diagnosticul de infectați cu coronavirus) pentru ca o întreagă industrie satelit să-şi umfle buzunarele”.
Ori, din momentul în care aceste ordine au venit, medicii s-au temut să mai spună publicului adevărul, ca să nu li se facă dosare penale, denunță Savaliuc. „Dacă nu ar fi fost constrânși să tacă, presa și publicul ar fi putut afla ce dezastru este în spitale, cum mor oamenii cu zile de infecții și nepăsare, dar totul este mușamalizat sub «parafa Covid» – și s-ar fi putut lua măsurile de corecție necesare”.
Al șaselea incendiu cu morți „putea fi evitat dacă lumea era lăsata să vorbească!”, spune ferm Savaliuc care, pentru toate acestea îl consideră principal responsabil pe dr. Raed Arafat – Comandantul operațiunilor.
Omul acesta este necesar să plece! Imediat! Este depășit din toate punctele de vedere”, spune ferm Savaliuc. „Sub comanda lui au luat foc cinci spitale în stare de urgenţă și alertă. Sub el România a fost paralizată de frică și secretomania covid-19 și s-a distrus economia națională prin măsuri de blocaj aberante, care nu erau necesare. Sub el oamenii nu mai pot să se trateze de cancere și alte boli și mor cu zile, pentru că s-au închis atâtea spitale.”
Raed Arafat este cel care „a închis bisericile de Paști într-o țară eminamente creștin-ortodoxă” – amintește revoltat Savaliuc, reacționând – „Ducă-se pe pustii!”.
În condițiile actuale, jurnalistul consideră că este „revoltător să auzi că la Spitalul «Matei Balș» – nava amiral a flotei medicale anti-covid, rudele pacienților veneau cu aeroterme de acasă ca pacienții să nu înghețe de frig!!!”.
De ce nu avea Spitalul căldură?”, întreabă revoltat Savaliuc, care îl consideră principal vinovat pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, „useristul care s-a vopsit peste noapte în liberal, care a mințit cu nerușinare electoratul exact pe problema căldurii și apei calde”.
Răzvan Savaliuc este convins că dacă Gabriela Firea rămânea în continuare primar general, „așa ceva nu se petrecea”.
Argumentul său este clar: „Locuiesc chiar în Sectorul 2, la câteva străzi de Spitalul «Matei Balș» și știu că rarisim am avut probleme cu apa caldă și căldura sub mandatul Gabrielei Firea – și nenumărate întreruperi de când a venit Nicușor Dan la primărie – deși am termoficarea în spatele blocului”.
Nu există scuze – este opinia fermă a jurnalistului de investigaţie. „Spitalele nu sunt un bloc de locuințe unde să-ți permiți să tai căldura și curentul. Aici este necesar să fie asigurat foc continuu – și cine nu e în stare, să plece!”.

Nicușor Dan nu a asigurat nici măcar la spitale căldura, deci este necesar să plece. Imediat! Cu toata șleahta lui de USR-iști!”, scrie Savaliuc, acuzându-l pe primar: „A mințit porcește electoratul și se cuvine să răspundă cu funcția. Cum ați putut, bucureșteni, să votați un asemenea specimen?
De asemenea, Savaliuc tună și împotriva actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu – „Agitatul userist care se dădea de ceasul morții și cerea tăieri de capete și închisoare pentru vinovații de la incendiul Colectiv din 30 octombrie 2015 și pentru proasta tratare în spitale a celor arși”.
Mare tupeu pe acest individ, care nu înțelege să-și dea imediat demisia!”, scrie Savaliuc, adăugând – „Dacă președintele Klaus Iohannis respecta Constituția, USR nu ar fi ajuns niciodată la guvernare. Vlad Voiculescu nu ar fi ajuns niciodată ministru la Sănătate!
Cred cu tărie ca Vlad Voiculescu este necesar să fie imediat destituit. A făcut atât de mare tărăboi cu arșii de la Colectiv, și a cerut atâtea demisii și răspunderi – iar acum, când are un «Colectiv» chiar în principalul spital covid pe care îl păstorește, face pe niznaiul și nu are bunul-simț să se care de bună voie!
Valea, Voiculescule! Înapoi la ONG-uri cu tine!”, îi transmite Savaliuc ministrului Sănătății.
De asemenea, vina aparține lui Iohannis, „cel care i-a adus la guvernare pe acești indivizi cu agende străine, obligând PNL să-i accepte contra-naturii în coaliție și încălcând grosolan dreptul PSD de a face guvernarea în calitate de câștigător al alegerilor din decembrie 2020”.
Savaliuc îl distruge pe președinte: „Iohannis este cel care a adus la guvernare pe perdanții alegerilor din decembrie 2020 – și este cazul să răspundă! El este principalul vinovat a tot ce se petrece de mai bine de un an în România, căci el este stăpânul «Guvernului Meu».
 
El a gestionat ca stăpân al Guvernului îndatorarea masivă a României, prăbușirea economică, el a numit premierii și miniștrii. Sub el românilor li s-a făcut frica să se mai trateze în spitale, căci în spitalele din România s-a ajuns să se moară pe capete, cu zile. Sub el românii nu mai au siguranța zilei de mâine!
Deci, concluzia lui Savaliuc este fermă: „Iohannis e primul care este necesar să plece! Dar Iohannis nu pleacă!
Iresponsabilul ăsta plin de el, arogant și venit de pe altă lume, duce România în gard cu o viteză uluitoare!”, scrie Savaliuc. „Nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să se prezinte la locul dezastrului, la orele 13.00, la ore bune după tragedie – ca să transmită următorul mesaj: «Țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudinea cu care au intervenit la acest incendiu groaznic!»
Ironic, Savaliuc opinează că Iohannis a venit așa târziu pentru că a fost nevoie „să-și facă exercițiile fizice, să se bronzeze la lampă și să servească masa cu dumicate bio”!
Tot despre laude a vorbit și premierul Cîțu: „Imediat după el, a ieșit la rampă și premierul Florin Cîțu, într-o declarație jenantă rostită de la pupitrul de la Palatul Victoria, care printre altele, s-a apucat să laude și el modul în care s-a intervenit în tragedia de la «Matei Balș»”.

Întrebare firească a lui Savaliuc: „Chiar era ceva de lăudat în aceasta tragedie, nătângilor???
Răzvan Savaliuc încheie cu o întrebare și o morală: „Români, vă place ce ați votat?”.
Asta ne așteaptă pe toți! Vom muri cu zile, în timp ce aleșii noștri vor aplauda triumfal modul în care vom fi duși la groapă!”, încheie Savaliuc fulminantul său editorial din „Lumea Justiției”, intitulat „Români, ieșiți în stradă să vă apărați dreptul la viață!
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More