Scandalos! Cum a amenințat CIA oamenii de afaceri!

Acuzații bombă formulate într-un articol publicat de Yeni Șafak, un ziar turc considerat a fi proguvernamental, la adresa unui reprezentant CIA (așadar al SUA) în Turcia.

E vorba de acuzații ce țin de sfera imobiliară și de o presupusă amenințare la adresa unor reprezentanți ai companiilor locale de construcții în legătură cu creșterea achiziției de locuințe de către cetățenii ruși. Unii ar putea spune că dacă în România ceea ce spun americanii cam e luat ca „literă de lege”, în Turcia nu e deloc așa.

Citând surse, publicația susține că reprezentantul CIA în Turcia „a amenințat în mod deschis” la întâlnirile cu reprezentanții companiilor locale de construcții, motivul fiind creșterea vânzărilor de imobile către ruși, potrivit oopstop.com.

Câte case le-ați vândut rușilor?”

SUA au început să amenințe atât Turcia, cât și oamenii de afaceri turci încălcând toate practicile politice și diplomatice, sub pretextul monitorizării sancțiunilor pe care le-a impus Rusiei” – acuză, din capul locului, ziarul turc, într-un articol datând din 26 august. Materialul postat pe site-ul publicației continuă pe un ton la fel de tranșant. Se susține, în baza informațiilor obținute de Yeni Şafak, că un ofițer CIA ar fi încercat să afle amploarea comerțului punând întrebări unor oameni de afaceri din sectorul imobiliar, de tipul „Câte case le-ați vândut rușilor? Cum ați încasat banii?”.

Potrivit aceleiași surse, un oficial CIA Turcia „a sunat și a amenințat deschis oficialii companiilor de construcții care s-au remarcat în achizițiile de locuințe pe care rușii le direcționaseră în ultimele luni”. Se susține, totodată, că un ofițer CIA ar fi luat la întrebări oameni de afaceri din aceste sector. „Câte case le-ați vândut rușilor?”, „În ce valută ați încasat prețul caselor pe care le-ați vândut?” – ar fi sunat întrebările adresate acestora, potrivit publicației din Turcia.

Citiți și:
Un reputat strateg militar afirmă: criza din Turcia este «a şaptea mutare de șah-mat pentru Europa»!
„Democrația” în care poporul nu are nimic de spus

 

yogaesoteric
19 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More