Sclavia modernă: „Putem decoda fețele din sfera conștiinței tale, numărul PIN al contului tău bancar”

Oare cât de clar și evident este nevoie să ne mai spună ca să înțeleagă și majoritatea oamenilor că scopul așa-ziselor „elite” este acela de a ne avea sub control sub toate aspectele? În mod cert, chiar și atunci când toate cele expuse mai jos se vor materializa, fără niciun dubiu, vor exista o mulțime de voci care vor susține că totul este pentru binele nostru și al planetei.

Demersul de a gândi cu propriul cap a devenit obositor și desuet pentru majoritatea, mai ales că dacă nu gândești ești mai bine plătit, mai bine văzut și ai mai multe „avantaje”. În plus, promisiunea unei vieți în care ei se vor ocupa „de tot ceea ce ai tu nevoie fără a mai fi nevoie să te preocupi tu însuți” pare ceva minunat. Numai că au uitat să vă spună și care sunt aceste nevoi, în concepția lor pentru voi. În momentul când veți accepta și aceste gadget-uri pentru a vă putea păstra locul de muncă sau casa în care locuiți, veți deveni un obiect al bunului lor plac. Pentru a continua să vă păstrați aceste „avantaje”, va fi necesar să renunțați la orice fel de gânduri care nu vor fi permise, adică veți deveni o legumă umblătoare.

Dacă ați crezut că libertatea de exprimare merită să fie păstrată, urmează libertatea de gândire: perspectiva

Datorită inteligenței artificiale și ecosistemului Internet of Bodies (IoB), decodarea creierului uman este deja în plină desfășurare, potrivit unei prezentări a Forumului Economic Mondial (WEF).

Oamenilor sănătoși o să li se înceapă colectarea datelor privind undele cerebrale.” – Nita A. Farahany – Citirea și piratarea creierului: WEF se întreabă dacă suntem pregătiți pentru transparența creierului? #WEF23

La cinci ani după ce istoricul Yuval Noah Harari a declarat în cadrul WEF că oamenii pot fi piratați și că organismele sunt algoritmi, intuițiile lui Harari au fost realizate pe deplin.

Sesiunea Reuniunii anuale WEF 2023 cu tema „Pregătiți pentru transparența creierului?” a debutat cu un scurt videoclip care prezintă un scenariu distopic în care undele cerebrale ale angajaților sunt decodate nu numai pentru a determina performanța lor la locul de muncă, ci și pentru a stabili dacă au participat la activități ilegale.

Deși scenariul din videoclipul de mai jos este fictiv, cadrul tehnologic există deja.

Putem capta și decoda fețele pe care le vezi în sfera conștiinței tale – siluete simple, numere, numărul PIN al contului tău bancar” – Nita Farahany, Forumul Economic Mondial, 2023

O privire distopică asupra viitorului potențial al oamenilor hackabili: „Guvernul a solicitat date despre undele cerebrale ale angajaților din ultimul an […] Ei caută conspiratori prin intermediul activității cerebrale sincronizate”: Sesiunea #wef23 „Gata pentru transparența creierului?

Inteligența artificială a permis progrese în decodarea activității creierului în moduri pe care nu le-am crezut niciodată posibile” – Nita Farahany, Forumul Economic Mondial, 2023

Videoclipul de mai sus ilustrează doar unul dintre multele scenarii distopice care pot apărea atunci când creierul uman nu mai este autonom.

În prezentarea sa de la Davos, Nita Farahany, de la Universitatea Duke, a explicat că tehnologia de decodare a undelor cerebrale există deja și este în curs de implementare în anumite scopuri.

Ceea ce gândești, ceea ce simți – toate sunt doar date – date care, în tipare mari, pot fi decodate cu ajutorul inteligenței artificiale” – Nita Farahany, Forumul Economic Mondial, 2023

Inteligența artificială a permis progrese în decodarea activității cerebrale în moduri pe care nu le-am crezut niciodată posibile”, a declarat Farahany.

Ceea ce gândești, ceea ce simți – toate sunt doar date – date care, în tipare mari, pot fi decodate cu ajutorul inteligenței artificiale”, a adăugat ea.

Iar dispozitivele de decodare a creierului uman nu este necesar să fie la fel de invazive ca un implant cerebral.

Dispozitivele pot fi la fel de neinvazive ca un „Fitbit pentru creierul tău”.

Gândurile tale nu sunt ale tale. Cu bentițe inteligente, pălării, căști și tatuaje:
Putem capta stări emoționale, cum ar fi dacă ești fericit, trist sau furios. Putem capta și decodifica fețele pe care le vedeți în sfera conștiinței voastre. Numărul PIN al contului tău bancar”: Nita Farahany #wef23

Nu vorbim despre dispozitivele implantabile ale viitorului; vorbesc despre dispozitive purtabile care sunt ca niște Fitbits pentru creierul tău”, a spus Farahany.

Acestea sunt bentițe, pălării care au senzori care pot capta activitatea undelor tale cerebrale, butoni pentru urechi, căști, mici tatuaje pe care le poți purta în spatele urechii – putem capta stările emoționale – cum ar fi dacă ești fericit, trist sau furios.

Putem capta și decoda fețele pe care le vezi în sfera conștiinței tale – forme simple, numere, numărul PIN al contului tău bancar.”

Supravegherea creierului uman […] are o posibilitate distopică de a fi folosită pentru a exploata și a scoate la suprafață eul nostru cel mai secret.” – Nita Farahany, Forumul Economic Mondial, 2023

Farahany a continuat spunând că, deși decodarea creierului uman are beneficiile sale, ar putea fi folosită și în scopuri malefice.

Supravegherea creierului uman poate fi puternică, de mare ajutor, utilă, poate transforma locul de muncă și ne poate face viața mai bună”, a spus ea, adăugând: „De asemenea, are și posibilitatea distopică de a fi folosită pentru a exploata și a scoate la suprafață eul nostru cel mai secret.

Amenință în mod fundamental identitatea noastră de sine, într-un fel, și amenință să devină un instrument de opresiune.” Promisiunea neurotehnologiei de a îmbunătăți viața și de a obține informații despre creierul uman este din ce în ce mai mare.

Cum ne putem menține confidențialitatea datelor și libertatea personală în timp ce facem pași înainte spre o lume a transparenței creierului?

Întreaga sesiune o puteți urmări aici.

Citiți și:
Sorin Roșca Stănescu: „Terorismul neurologic. Controlul asupra creierului.”
Tehnologia „neuromodulării” bazată pe grafen este reală: INBRAIN Neuroelectronics descrie biocircuite care controlează creierul folosind grafen operat de inteligența artificială
Pași rapizi pentru implantarea microcipurilor ca modalitate de plată și identificare. Marea Resetare ne vrea hăcuiți ca niște animale cu cip

 

yogaesoteric
21 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More