Scott Ritter despre ATACMS: „Să ne rugăm să fie o Operațiune Psihologică! Altfel nu vom mai sărbători Crăciunul”

Așa-zisa aprobare de către Biden a lovirii Rusiei cu rachete cu rază lungă de acțiune este învăluită în mister. Nici Casa Albă, nici Pentagonul, nici Departamentul de Stat nu o confirmă. Dar presa scrie despre ea.

Invitat la emisiunea Redacted, Scott Ritter, fost ofițer de informații al Marinei SUA și fost inspector ONU pentru armament, a făcut o serie de declarații incendiare despre criza din Ucraina.

Scott Ritter

Urmăriți mai jos emisiunea și transcrierea ei tradusă.

Clayton Morris (Redacted): Cu ultima suflare, înainte de a părăsi Casa Albă, președintele Biden a autorizat Ucraina să folosească arme cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei. Momentul la care s-a luat această decizie este foarte interesant. Ea a fost confirmată de New York Times și apoi de Wall Street Journal. Deci e adevărat. Nu cu mult timp în urmă, fiul lui George Soros a postat pe X că asta ar fi o veste foarte bună, că Biden a autorizat pentru prima dată ca forțele ucrainene să folosească arme cu rază lungă de acțiune, produse în Occident, pentru a lovi în teritoriul Rusiei. Ei bine, Putin a răspuns.

Invitatul nostru azi este fostul inspector ONU și fost membru al Marine Corps, Scott Ritter, care a postat chiar acum pe Telegram că asta este o amenințare existențială la adresa Rusiei și un moment de turnură, de fapt, în acest război. Am vrut să îl invităm pe Scott ca să ne ofere o analiză. Scott, mă bucur să te văd.

Scott Ritter: Mulțumesc de invitație.

C.M.: Deci, ce crezi? Au fost multe momente importante în acest război. Crezi că acesta este, poate, un moment de turnură, cel mai important moment? Și de ce crezi că este o amenințare existențială pentru viitorul Rusiei?

S.R.: Să începem cu două aspecte. Primul: nu este prima dată când s-a ridicat această problemă la nivelul Casei Albe.

Dacă îți amintești, pe 13 septembrie, Joe Biden a avut o întâlnire cu prim-ministrul Marii Britanii, Keir Starmer, care a venit la această întâlnire cu un curier diplomatic în care avea documente pe care Starmer voia ca Biden să le semneze, documente care autorizau Marea Britanie să pună la dispoziție rachete de croazieră Storm Shadow cu care Ucraina putea lovi adânc în interiorul teritoriului rusesc. Și voia ca și Statele Unite, de asemenea, să permită astfel de lovituri cu rachete ATACMS.

Cu o zi înainte, pe 12 septembrie, Vladimir Putin a apărut la televizor și a spus că, dacă se petrece așa ceva, asta va fi o declarație de război împotriva Rusiei și va fi tratată ca atare. Altfel spus, că Statele Unite aveau să fi devenit parte la război, și Marea Britanie avea să fi devenit parte, și NATO la fel.

Pe 13 septembrie – pentru că, se pare, Biden nu a înțeles mesajul – ambasadorul Rusiei la ONU a afirmat din nou că, dacă se petrece așa ceva, asta echivalează cu o declarație de război.

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a discutat cu persoane apropiate de administrația Biden, care nu mai sunt în guvern, dar sunt încă în contact, care l-au întrebat: este adevărat? Și Antonov a zis: da; Statele Unite nu se vor putea ascunde în spatele Oceanului Atlantic; acest război va deveni nuclear; iar țintele vor include și Statele Unite.

Moment în care Biden a dat înapoi. Am fost la o semnătură distanță de anihilare globală.

Motivul pentru care menționez aceste aspecte este ca să spun că nimic nu s-a modificat în calculele Rusiei. Rusia a spus că aceste rachete nu pot fi folosite fără a fi operate direct de Statele Unite, că țintele se stabilesc de către Statele Unite.

Toate aspectele unei proceduri de lansare sunt realizate de Statele Unite. Astfel că rachetele folosite să atace teritoriul Rusiei vor fi un atac american împotriva Rusiei. Ceea ce înseamnă un act de război, iar Rusia îl va trata ca atare și va răspunde pe măsură.

Au spus la fel despre rachetele franțuzești SCALP și despre rachetele britanice Storm Shadow.

Întreaga lume știe care este azi poziția Rusiei pe acest subiect.

Acum, mulți în Europa au spus că Rusia joacă la cacealma și mulți au cerut Statelor Unite să demonstreze că acesta este un bluf. Ei nu cred că Rusia va proceda la aceste acțiuni.

Și-acum, înainte de a trece mai departe, ce pot spune este că surse rusești din Moscova, apropiate de conducere, nu s-au convins încă dacă nu cumva este vorba de război psihologic, de o operațiune de informații făcută de anumiți actori.

Îți reamintesc că Washington Post a relatat cu ceva autoritate că ar fi avut loc o convorbire telefonică între Donald Trump și Vladimir Putin, convorbire care de fapt nu a avut loc. Cu toate astea, ei au raportat-o, bazându-se pe surse interne, din echipa lui Trump.

În cazul de față, avem, deci, surse neidentificate, potrivit New York Times, care susțin asta [decizia de a autoriza loviturile în teritoriul rusesc] – și apoi Washington Post confirmând, practic, aceste surse nenumite. Mă rog. Dar ce nu avem este o declarație oficială a guvernului Statelor Unite. Așa că rușii par acum să adopte o atitudine de: hai să așteptăm, să vedem.

Dar, așa cum s-a subliniat, decizia s-a luat deja. Ideea că Rusia va intra într-un fel de conclav acum și Putin o să întrebe oamenii: bun, ce facem, cum răspundem?……. asta e ceva absurd. Pentru că, așa cum am spus, Vladimir Putin și cercul lui apropiat au declarat că decizia este deja luată: dacă ne atacați, vom trata acest atac ca un atac al Statelor Unite împotriva Rusiei și vom reacționa corespunzător.

Ceea ce înseamnă că vom lovi nu doar ținte din Ucraina, ci și din națiunile care ne-au atacat.

Un semnal mai clar decât acesta nu se poate. Rușii nu au deviat de la poziția lor niciun milimetru.

Celălalt aspect care mi s-a spus este că Rusia – și asta pornește de la declarația făcută de un politician rus importat, un senator, care a afirmat că Rusia va folosi arme care nu au mai fost văzute până acum, iar aceste arme vor avea un efect catastrofal asupra Kievului și a Ucrainei. Practic, vor depopula Kievul și vor face Ucraina nefuncțională, ca stat național modern.

Acum, există niște speculații despre cam ce ar fi aceste arme, și nu sunt arme nucleare. Se crede că ar fi vorba despre o armă termobarică sau EMP [puls electromagnetic], care va rade Kievul la pământ și va distruge tot ce este electronic.

Iar această declarație nu este făcută de cineva din afara guvernului, ci de cineva din interior. Și o spune ca pe o afirmație despre o stare de fapt.

Deci, la ce să ne așteptăm dacă Ucraina face aceasta este că există șanse mari ca orașul Kiev să nu mai existe.

C.M.: Aș vrea să explicăm puțin. Deci, potrivit surselor tale, la acest moment ei [rușii] încă nu s-au convins că nu e un soi de joc psihologic, nu? Un joc al Washingtonului, cu alte cuvinte. Deci un joc al păpușarilor din spate, indiferent ce vor ei să facă – pentru că sigur nu e vorba de Biden. El a ieșit un pic să ia masa. Și sigur nu e Kamala Harris. Ea a ieșit un pic să ia un pahar cu vin.

Deci cine, mai exact, este la butoane, în spatele scenei, și încearcă să joace acest joc? Crezi că este adevărat că există rachete cu rază lungă de acțiune gata de lansare? Adică, da, au autorizat, dar……. Mă străduiesc să înțeleg cam în ce situație sunt acum [rușii]……. se agită? Este alarmă de nivel maxim la Moscova acum?

S.R.: Ajungem și acolo într-o secundă……. Dar, ce știm este că [ucrainenii] au arme. Statele Unite le-a dat ATACMS, Marea Britanie le-a dat Storm Shadow, Franța le-a dat rachete SCALP. Deci da, Ucraina are aceste arme.

Și, de fapt, Ucraina a și folosit aceste arme împotriva forțelor rusești, în teritoriile disputate. Așa fiind, Rusia nu a tratat acele atacuri ca fiind împotriva Rusiei propriu-zise, pentru că acele teritorii, Herson, Zaporojie, Donețk, Lugansk, chiar și Crimeea, sunt considerate de Ucraina teritorii disputate.

Dar Kursk nu este un teritoriu disputat. Kursk este un teritoriu care face parte din Federația Rusă, ca unitate teritorială. Și acesta este un alt aspect pe care oamenii este necesar să îl înțeleagă.

Statele Unite și NATO au contribuit la instruirea, dotarea și coordonarea forțelor ucrainene care au invadat Kursk anul ăsta. Aceasta a fost o invazie NATO în Ucraina.

Iar ce pare că se petrece acum este că Statele Unite și NATO vor ca ucrainenii să rămână în Kursk până când depune Trump jurământul, pe 20 ianuarie, ca să complice orice negociere de pace, să îi facă mai dificilă lui Trump orice tentativă de dezangajare [din acest război].

Deci ce este necesar să reținem cu privire la aceste ATACMS este că SUA a autorizat folosirea lor în Kursk, pentru a ataca forțele rusești din Kursk. De parcă acesta ar fi un factor limitativ și Rusia nu ar răspunde. Rusia a declarat că asta va fi un atac împotriva Rusiei pentru că asta și este, un atac împotriva Rusiei.

Acum, sursa cu care am discutat azi mi-a spus clar că în Rusia nu este absolut nicio panică. Rușii sunt hotărâți, sunt limpezi în judecată, știu ce au de făcut și sunt gata să facă tot ce e de făcut. Dar nu se vor repezi, nu vor anticipa nimic, până când fie Ucraina îi atacă, propriu-zis, fie obțin o declarație oficială de la Casa Albă care să spună: da, uite, asta facem.

Marea întrebare este cine scurge aceste informații? Da, știm că Washington Post a fabricat o poveste, pur și simplu a fabricat cap-coadă, și acea făcătură a avut ca scop să-l perturbe pe Donald Trump și echipa lui de tranziție.

Întregul scop a acelei [știri false despre] convorbiri telefonice [dintre Trump și Putin] a fost de a crea tensiune între Rusia și echipa lui Trump și tensiune între echipa lui Trump și Casa Albă.

Și a fost o poveste complet fabricată. Vorbim despre Washington Post! Au inventat complet o poveste.

New York Times are aceeași înclinație politică ca Washington Post. Sunt extrem de anti-Trump. Deci este foarte posibil – aș spune, în condițiile date, chiar probabil, pentru că de la Casa Albă nu s-a spus nimic, tăcere – ca și asta să fie o poveste fabricată. Că nu există surse. Că sursele menționate sunt inventate. Că ăsta este un efort deliberat din partea New York Times – la fel cum a făcut și Washington Post – să fabrice o poveste care să îi creeze probleme lui Trump.

Cred că sunt mulți care încearcă să determine echipa de tranziție a lui Trump să își asume în mod agresiv o anumită postură politică cu privire la Ucraina. Să creeze un set de fapte și să-l facă pe Trump să răspundă la ele, forțându-l, în felul ăsta, să-și arate cărțile, în ce privește planurile pe care și le face pentru viitor.

Pentru că, în acest moment, nu se știu prea multe despre ce vrea Donald Trump să facă, exact, după 20 ianuarie, în ce privește Ucraina. Deci cred că această poveste ar putea fi un efort să smulgă informația asta de la administrația Trump.

Dar pericolul aici este ca sursele să fie, într-adevăr, de la Casa Albă. Știm că Joe Biden este în Amazon acum – la propriu și la figurat, da, capacitățile lui cognitive sunt reduse……. poate nu este tocmai omul potrivit să facă un astfel de anunț.

Kamala Harris nu este nici ea omul potrivit să facă un astfel de anunț. Și atunci, întrebarea este cine ar face un astfel de anunț? Ar ieși Jake Sullivan să-l facă? Ar ieși Tony Blinken să facă un astfel de anunț?

Lloyd Austin n-ar fi personajul potrivit pentru că el a fost întotdeauna împotriva acestei politici – dacă îți amintești, în septembrie, Lloyd Austin i-a spus lui Zelenski „nu”. Iar când Blinken a aflat, a zis „da”, și-atunci Austin a sunat la Casa Albă și a zis: nu, asta înseamnă un război pe care nu ni-l permitem, un război pe care nu îl putem câștiga.

Deci, din nou, există un alt motiv pentru care este foarte posibil ca asta să fie o operațiune de război psihologic, pentru că Departamentul Apărării este complet împotrivă, dar complet împotrivă. Ei înțeleg consecințele. Ei nu cred că Rusia joacă la cacealma.

Am putea asista la un război în interiorul administrației Biden. Tony Blinken iese foarte agresiv și spune că o să trimitem Ucrainei bani în fiecare zi până când n-o să mai putem trimite bani. E foarte agresiv pe acest subiect. Așa că se poate să asistăm la un soi de luptă intestină între Departamentul de Stat și Departamentul Apărării pe acest subiect. Poate Blinken a dat cuiva povestea asta s-o scurgă, să-l facă și pe Biden să fie de acord.

Tony Blinken

Pentru că am văzut că și Franța, și Marea Britanie, și NATO au sărit la povestea asta ca și cum ar fi adevărată. Ceea ce mie îmi spune că……. aș ezita, aș ezita să cred că Macron și Starmer și Rutte ar face declarații oficiale pe baza unui articol din New York Times. Ar fi de așteptat că au dat un telefon înainte de a-și asuma public.

Am văzut că Figaro a dat înapoi, am văzut că Financial Times a dat înapoi la această poveste, pentru că se pare că Macron și Starmer poate chiar au reacționat la un articol din New York Times care nu are nimic de substanță ca să-l susțină.

Dacă așa este, am putea supraviețui săptămâna asta. Dar, dacă Ucraina chiar atacă Rusia și cu deciziile care mi s-a spus că deja s-au luat, nu va mai fi nicio discuție. Rezultatele foarte catastrofale pentru Ucraina și pentru NATO vor fi urmarea.

Și asta înseamnă război, asta înseamnă al Treilea Război Mondial, asta înseamnă arme nucleare, asta înseamnă că nu o să sărbătorim Crăciunul.

Vreau ca toată lumea să înțeleagă ce am spus. Pentru toți cei care spun nu, nu-i așa……. Nu veți sărbători Crăciunul, nu veți sărbători Hanukkah, nu veți sărbători Eid, nu veți sărbători Kwanzaa, nu veți sărbători nimic. Viața s-a terminat pentru totdeauna.

Deci aici suntem. Rugați-vă să fie o operațiune de informații, rugați-vă să fie război psihologic, rugați-vă ca New York Times să fie suficient de corupt, cum a mai fost, cum a fost și Washington Post. Pentru că nu vrem ca această poveste să fie adevărată. Nu vrem.

Zelenski pare gata să se sinucidă pentru țara lui și să târască întreaga lume după el.

C.M.: George Soros ar fi foarte supărat. El vrea cu disperare aceasta. Și să ne mai rugăm și ca Vladimir Putin să fie rezervat, așa cum se pare că a fost în ultimii ani. Nu înghite nicio momeală.

Încă o întrebare, Scott. Despre viitoarea administrație Trump. Este o perioadă foarte interesantă acum. Președintele ales nu are încă Puterea, dar are un fel de putere. Nu are puterea legislativă și nu are puterea executivă – nu înainte de 20 ianuarie, bineînțeles. Ce crezi că va face președintele Trump în următoarele câteva luni în ce privește Ucraina?

S.R.: Cred că asistăm la o problemă existențială. De aceea, dacă eram eu consilierul președintelui ales Trump, i-aș fi spus că tăcerea noastră le dă puterea celor care urmăresc o luptă existențială cu Rusia.

Există niște ezitări cu privire la Legea Logan [care nu i-ar permite lui Trump înainte de 20 ianuarie să negocieze o dispută între SUA și altă țară]. Mulți spun că Legea Logan e neconstituțională dar, oricum, după cum știi, ea nu îl împiedică pe președintele ales să-și anunțe politicile pentru viitor.

Este o chestiune de curtoazie, în mod normal, față de administrația care este pe terminate, să spui – da, tu ești președintele, faci ce politici vrei, noi păstrăm tăcerea. Numai că Trump a candidat pe o platformă diametral opusă politicilor administrației existente în ce privește Ucraina.

Cred că este imperativ ca Donald Trump să notifice NATO și să notifice Marea Britanie, să-l notifice pe Macron, să-l notifice pe Zelenski că pe 20 ianuarie toată chestia asta se termină.

Eu aș fi și mai dur. I-aș spune lui Rutte că pe 21 ianuarie el va înceta să mai fie secretar-general al NATO, pentru că NATO va înceta să mai existe fiindcă îi tai cordonul și, fără mine, nu poate exista. Dacă tu crezi că poți să-mi târăști mie țara în război, te înșeli.

Și la fel le-aș spune și britanicilor: nu o să vă apărăm. Dacă vreți să faceți chestia asta, Rusia are carte albă să vă facă ce vrea ea și noi nu o să intervenim pentru că noi nu vrem acest război. Și la fel le-aș spune și francezilor.

Știu că e un pic extrem, dar cred că președintele ales este necesar să iasă cu o declarație și să spună: noi ne opunem la tot ce face Biden. Începând cu 20 ianuarie, nu asta o să fie politica Statelor Unite și administrația mea va trage la răspundere pe oricine acționează în baza acestei politici. Pentru că, vă spun eu, viitorul Americii nu este în această direcție.

Dacă nu face o declarație ca asta, Biden controlează narativul și s-ar putea să ne trezim într-un război nuclear.

C.M.: Amin. Scott Ritter, mulțumesc. Mi-a făcut plăcere să te văd. Mulțumesc că ai fost alături de noi, ca întotdeauna, cu analiza ta. Și sper, să ne rugăm să avem o Zi a Recunoștinței fericită. Mulțumesc.

Citiți și:
Redactorul-șef Breitbart: Biden împinge lumea spre Al Treilea Război Mondial
Al Treilea Război Mondial a început, dar nu îl vedem noi…

 

yogaesoteric
30 noiembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More