Scrisoare către Timmermans – Adrian Severin: Reacţia CE faţă de propunerile Ministerului român al Justiţiei este surprinzătoare, nedreaptă…


„… ilegală şi inacceptabilă… Intervenţia Comisiei este abuzivă… Este un neadevăr absolut să afirmi că reforma ar compromite lupta împotriva corupţiei şi independența justiţiei… Dacă nu vei susţine acest efort reformator, preferând hărțuirea naţiunii române din raţiuni tactice imorale, România va fi împinsă în tabăra eurosceptică”

Frans Timmermans (foto 1) comisarul pentru Justiţie şi Afaceri Interne şi prim-vicepreședintele Comisiei Europene este somat să ia poziţie faţă de atitudinea reprezentanţilor CE faţă de legile Justiţiei propuse de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, atitudine ce a fost catalogată drept „surprinzătoare, nedreaptă, ilegală şi, în cele din urmă, inacceptabilă”.
 

 
Cel care are curajul de a se a-i cere direct, în mod colegial şi prietenesc, lui Frans Timmermans să pună capăt dezinformărilor venite din parte Comisiei Europene cu privire la efectele legilor Justiţiei, este fostul ministru al Externelor şi fost europarlamentar român Adrian Severin (foto 2) care îl avertizează pe prim-vicepreședintele CE că are în jurul său „consilieri care nu servesc cu loialitate nici şefului lor, nici adevărului, nici idealurilor europene”.
 

 

Într-o scrisoare deschisă adresată de Adrian Severin lui Frans Timmermans, pe care Lumeajustitiei.ro o prezintă în integralitate, fostul europarlamentar îi transmite prim-vicepreședintelui Comisiei Europene că intervenţia CE este abuzivă şi ilegală, întrucât acest for nu are nicio competenţă în a cenzura „organizarea justiţiei în statele membre, atât timp cât principiile fundamentale ale statului de drept nu sunt încălcate”.

Adrian Severin subliniază şi că este absolut „discriminatoriu” să aduci acuzaţii României pentru hotărârile pe care le ia în vederea organizării justiţiei, în condiţiile în care aceleaşi măsuri au fost adoptate şi de alte state membre, fără a exista o astfel de poziţie din partea CE.

În cuprinsul scrisorii transmise lui Frans Timmermans, fostul europarlamentar Adrian Severin îşi exprimă revolta faţă de atitudinea pe care Comisia Europeană a înţeles să o aibă la adresa României, caracterizând-o drept „o atitudine de tutelă”, „ofensatoare”, „critică arogantă (cu atât mai mult cu cât este şi mincinoasă)”.
Altfel, îi aminteşte cu acest prilej Adrian Severin lui Timmermans că instrumentul MCV în România nu are bază legală iar menţinerea sa reprezintă o discriminare pe care Comisia o face României.

Prezentăm în continuare scrisoarea transmisă de Adrian Severin comisarului pentru Justiţie şi Afaceri Interne şi prim-vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans:

 

 

Citiți și:

Opriți crima judiciară! «Dreptul de a încălca drepturile omului!»

Războiul pentru Justiție, printre beligeranți Klaus Iohannis cel șantajabil și Laura Kovesi, protectoarea corporațiilor din străinătate
 

yogaesoteric
9 octombrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More