Scrisoare deschisă adresată lui Corneliu Vadim Tudor ca replică la minciunile sfruntate debitate de acesta în public despre şcoala de YOGA MISA

În urma unor afirmaţii calomnioase făcute de Corneliu Vadim Tudor legate de şcoala de YOGA MISA, Biroul de Presă MISA solicită dreptul la replică.

Corneliu Vadim Tudor a făcut aceste calomnii în cadrul unor articole:
•    Cotidianul Tricolorul, 26 septembrie 2009
PD-L e plin de mafioţi care pretind că sînt creştini…
SATANIŞTII
•    Cotidianul Tricolorul, 24 septembrie 2009
Ce se ascunde în spatele propunerii de legalizare a prostituţiei şi a drogurilor?
Şantajul M.I.S.A.,
şi în cadrul unei conferinţe de presă, consemnate de ziarul partidului România Mare, Tricolorul:
•    Cotidianul Tricolorul, 26 septembrie 2009
TRAIAN BĂSESCU MOARE GREU…
Conferinţa de presă a Partidului România Mare
şi difuzate parţial pe postul de televiziune OTV în 25 septembrie 2009, la ora 16

Domnule Corneliu Vadim Tudor

Vă adresăm această scrisoare deschisă ca replică la minciunile sfruntate pe care le-aţi debitat în mod repetat în public, mai ales în ultima perioadă, despre şcoala românească de YOGA MISA. Considerăm că, ori aduceţi aceste acuzaţii false deoarece sunteţi dezinformat şi nu cunoaşteţi adevărul despre şcoala noastră de YOGA, ori sunteţi rău intenţionat şi folosiţi cu abilitate anumite tehnici de manipulare pentru a dezinforma dumneavoastră publicul, folosindu-vă în mod pervers de numele şcolii noastre de YOGA pentru a vă discredita adversarii politici, prin asocierea lor cu MISA, care a fost târâtă fără voie în mai multe scandaluri de presă, rămase încă în memoria colectivă.
Acestea nu sunt defel primele minciuni propagandistice pe care le răspândiţi în public despre yoghini. V-aţi făcut un obicei ca, de fiecare dată când se apropie alegerile sau ceva nu merge bine în această ţară, să daţi vina pe MISA. Gravele calomnii pe care le aduceţi şcolii de YOGA MISA au devenit pentru dumneavoastră un laitmotiv, care nu vă face deloc cinste. În orice caz, pentru a vă arăta cât de şubrede sunt afirmaţiile calomnioase pe care dumneavoastră le recitaţi periodic cu un ton patetic, declamator şi justiţiar, le vom analiza rând pe rând pentru a vă oferi şansa să vă edificaţi cu privire la adevărul despre MISA.

Noua găselniţă cu care aţi ieşit de curând la înaintare este că „raportul Comisiei Prezidenţiale care propune legalizarea prostituţiei şi a consumului de droguri este rezultatul unei negocieri duse mai bine de cinci luni de zile cu şefii MISA”. Această minciună gogonată nu are absolut nicio fundamentare reală. Valorile după care, noi, practicanţii YOGA din cadrul acestei şcoli spirituale ne ghidăm, se opun total prostituţiei şi consumului de droguri. Este absurd să susţineţi că noi am vrea legalizarea prostituţiei şi a consumului de droguri, în condiţiile în care acestea încalcă în mod grav codul moral şi etic în YOGA.
Sistemul YOGA tradiţional, abordat de noi în cadrul şcolii MISA, presupune integrarea practică a unor precepte de ordin etic şi moral denumite YAMA şi NIYAMA. Întotdeauna YAMA şi NIYAMA sunt prezentate în tratatele yoghine ca reprezentând primele două etape în practica YOGA şi înţelepţii yoghini le consideră pe acestea ca fiind fundamentale în obţinerea unor autentice realizări spirituale. Regulile de YAMA sunt: AHIMSA – non-violenţa; SATYA – respectarea adevărului; ASTEYA – non-furtul; BRAHMACHARYA – continenţa sexuală; APARIGRAHA – non-posesivitatea. Regulile de NIYAMA sunt: SAUCHA – activitatea de purificare realizată la toate nivelele fiinţei; SANTOSHA – starea de totală mulţumire şi acceptare a mediului exterior şi a propriei realităţi interioare; TAPAS – austeritatea; SVADYAYA – studiul şi lectura spirituală într-o stare de elevare a conştiinţei a textelor sacre; ISHVARAPRANIDHANA – adorarea lui Dumnezeu şi consacrarea acţiunilor, gândurilor, trăirilor şi aspiraţiilor noastre către Dumnezeu.
Pentru a înţelege mai exact de ce prostituţia şi consumul de droguri sunt incompatibile cu practica YOGA, vom detalia două dintre aceste percepte etice şi morale: BRAHMACHARYA – continenţa sexuală şi SAUCHA – activitatea de purificare realizată la toate nivelele fiinţei.

Psihologia modernă a deconspirat un adevăr incomod: cele mai multe dintre problemele care îi fac omului viaţa amară au rădăcina în stratul de profunzime al sexualităţii. Prejudecăţi, frustrări, stresuri, dizarmonii, ticuri, inhibiţii, complexe de inferioritate, violenţă, cam tot ceea ce dă individului sentimentul de nefericire şi îl transformă în sursă de nefericire pentru ceilalţi. Excesele, confuziile şi comportamentele sexuale deviante sunt de altfel cauze majore ale decăderii morale şi spirituale ale planetei. Perversitatea, vulgaritatea, obscenitatea şi, cel mai frecvent, sexul „sportiv” sau interesat, lipsit de iubire, dezumanizează. La polul opus sunt pudibonderia şi puritanismul. Ele dau naştere inhibiţiilor şi frustrărilor care schilodesc sufleteşte.
Să vedem cum este privit acest subiect din punct de vedere yoghin. YOGA nu impune renunţarea sexuală; BRAHMACHARYA codului yoghin de viaţă oferă două opţiuni: abstinenţa activă şi continenţa sexuală.
Practicantul care alege abstinenţa activă nu se rezumă la celibat. El trebuie ca prin exerciţii YOGA să îşi transmute potenţialul sexual în energie şi să sublimeze această energie către etajele superioare ale fiinţei sale. A doua opţiune, continenţa amoroasă, implică exercitarea înţeleaptă a funcţiei sexuale: fără descărcare, în primul rând, şi fără niciun fel de rezonanţe inferioare (obscenitate, inhibiţii, prejudecăţi sau perversităţi). La nivel fiziologic concret, continenţa sexuală înseamnă obligatoriu suspendarea ejaculării în cazul bărbatului şi a descărcării specifice care poate apărea în cazul femeii. În timpul fuziunii amoroase perfect controlate, materia (sperma la bărbat, sângele menstrual, în general şi alte fluide specifice descărcării sexuale feminine) se transformă în energie. Acest fenomen se numeşte transmutare. Sublimarea operează cu energia rezultată în urma transmutării şi foloseşte acest combustibil neconvenţional pentru a pune în mişcare (pentru a trezi) toate cele şapte CHAKRA-e, centrii subtili de forţă ai fiinţei umane.
O condiţie fundamentală din punct de vedere yoghin pentru a angrena fuziuni amoroase cu continenţă şi transfigurare este IUBIREA RECIPROCĂ. BRAHMACHARYA aduce o viziune spirituală asupra sexualităţii, care face saltul de la plăcere carnală la iubire, transfigurare şi sublimare. Acesta este de fapt, BRAHMACHARYA din YOGA: orientarea întregii noastre fiinţe către spiritualitate, către Divin. Înnobilată de continenţă şi de iubire, sexualitatea se alchimizează  şi devine mijloc de elevare spirituală. Morala yoghină permite deci exercitarea funcţiei sexuale numai în cadrul unui cuplu în care există iubire şi respect reciproc.
Sperăm că după înţelegerea acestor informaţii preliminare, vă este clar de ce prostituţia este total incompatibilă cu practica YOGA pe care noi o realizăm.

În ce priveşte aşa-zisul consum de droguri, trebuie să ştiţi că la scurt timp după începerea practicii YOGA, 99% dintre noi am renunţat la consumul de carne, tutun, cafea şi alcool. Pentru a obţine rezultate prin practica YOGA, noi, yoghinii, respectăm o regulă numită SAUCHA în sanscrită, care se traduce prin puritate sau curăţenie. Aceasta impune o preocupare permanentă de a elimina din propria fiinţă toate impurităţile şi energiile negative, inferioare prin practica perseverentă a tehnicilor yoghine de purificare fizică şi subtilă, precum şi a diferitelor exerciţii care permit purificarea emoţională şi mentală. În paralel, urmărim să renunţăm la toate obiceiurile nefaste care întreţin aceste impurităţi (la nivel fizic, de exemplu, consumul de carne, tutun, alcool etc., la nivel mental, gândirea negativă etc). Noi, practicanţii YOGA optăm pentru un mod de viaţă sănătos şi respectăm un regim alimentar lacto-vegetarian. Nu fumăm, nu consumăm niciun fel de băuturi alcoolice şi nu bem nici măcar banala cafea. A presupune că yoghinii consumă droguri este aberant. De altfel, atunci când au mai fost lansate zvonuri similare, în martie 2004, în urma percheziţiilor abuzive de la locuinţele yoghinilor, aproximativ 100 de persoane şi-au făcut prompt analizele de sânge pentru a stopa zvonurile aberante lansate de presă cum că în aşezămintele yoghine se consumă droguri.
Noi considerăm că datorită strânsei legături care există între toate învelişurile fiinţei noastre – fizic, eteric (bioenergetic), emoţional, mental, spiritual – acţiunile de purificare realizate la orice nivel se reflectă mai devreme sau mai târziu la toate celelalte niveluri subtile. Purificarea, chiar şi fizică, se traduce printr-o decantare, limpezire reflexă în plan emoţional şi mental.
Faptul că unele personalităţi faimoase, printre care amintim pe Mircea Eliade, Ion Vulcănescu, Sergiu Celibidache, Gheorghe Zamfir, Corneliu Coposu au practicat mai mult sau mai puţin, în anumite etape ale existenţei lor, anumite tehnici YOGA, transformându-se profund lăuntric, ar trebui să vă dea de gândit.

Nu putem să nu observăm că asocierea MISA cu prostituţia şi consumul de droguri nu este deloc întâmplătoare. În 18 martie 2004 procurorii au declarat că „s-a declanşat cea mai mare operaţiune împotriva traficului de droguri şi a traficului de fiinţe umane din România postdecembristă“. Vă reamintim că la nici 24 de ore, procurorii au revenit şi au anunţat că singura acuzaţie adusă yoghinilor este de „infracţiuni informatice”. Totuşi, acuzaţia de trafic de droguri şi prostituţie a rămas „agăţată” de MISA, datorită eforturilor susţinute ale mass-mediei care a repetat în neştire aceste informaţii false, până când acestea au început să fie crezute. Vă putem oferi uşor câteva exemple penibile de astfel de minciuni: în septembrie 2008, agenţia de ştiri Mediafax a lansat o ştire falsă şi tendenţioasă, cum că un traficant de cannabis arestat de Poliţia Română în data de 23 august 2008 ar fi „membru în conducerea MISA”. Ştirea este complet falsă şi inventată integral de nişte ziarişti zeloşi. Spunem aceasta pentru că în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei nu este menţionată niciun fel de legătură cu MISA, pentru că nu există nicio legătură. Un caz similar de zvon aberant lansat de presă este cel din luna iulie 2008, când cotidianul „24 de ore” din Reşiţa a publicat un articol denumit (nu insinuant, ci ostentativ) „Spirala drogurilor”! Este vorba de arestarea mai multor traficanţi de droguri, operaţiune de succes a poliţiei din Arad, derulată în şase luni. Se vorbeşte în articol de „celebrul caz MISA” care în realitate era, de fapt… „cazul Mişa”!!! (Mişa, cunoscutul diminutiv rusesc de la Mihai). Evident că traficanţii respectivi NU aveau absolut nicio legătură cu şcoala de YOGA MISA.
Autorităţile române nu au acuzat niciodată şcoala de YOGA MISA de prostituţie şi trafic de droguri. Aceste acuzaţii nu apar nici măcar în celebrul rechizitoriu MISA care a fost publicat, abuziv şi ilegal, de presă! După 20 de ani de supraveghere a SRI, cum ar fi posibil ca astfel de fapte grave să scape neobservate?

Ceea ce faceţi dumneavoastră, în articolele publicate în ziarul partidului pe care îl conduceţi şi în declaraţiile sforăitoare de la conferinţele de presă, se numeşte „propagandă neagră”, adică acel gen de propagandă care foloseşte minciuni sfruntate (sau, mai elegant spus, elemente false) în construirea mesajelor. Pentru a da o iluzorie impresie de credibilitate acestor minciuni gogonate, citaţi surse anonime din cadrul unor instituţii sau persoane particulare fără nume, care nu pot fi identificate de cititor sau telespectator. Astfel, informaţia aţi aflat-o dintr-o „NOTĂ, primită pe filiera unui Serviciu Secret”. De ce nu ne spuneţi despre care Serviciu Secret este vorba? Chiar dacă legăturile dvs. cu Securitatea de tristă amintire a perioadei ceauşiste sunt notorii, totuşi ele nu justifică o atare prevalare de „autoritatea” acesteia în domeniul informaţiilor rezultate din spionarea cetăţenilor nevinovaţi. De ce nu ne arătaţi acea notă, domnule Vadim? O fi pentru că ea nu există şi este rodul imaginaţiei dumneavoastră prolifice? Ne spuneţi că legalizarea prostituţiei şi a consumului de droguri „este rezultatul unei negocieri duse mai bine de cinci luni de zile cu şefii MISA”. Despre ce şefi MISA vorbiţi? Daţi-ne măcar un nume. Cu siguranţă ne-aţi fi dat de mult, dacă minciunile debitate ar fi altceva decât minciuni. Şi nu vă opriţi aici: vă susţineţi calomniile cu afirmaţii de genul „oameni din jurul Palatului Cotroceni ne-au informat că…”. Care oameni din jurul Palatului Cotroceni? I-am căutat şi noi şi am dat o tură prin jurul Palatului Cotroceni  şi în aproximativ o oră şi am întâlnit doar vreo doi măturători de stradă. Oare la ei vă referiţi?
Mai susţineţi şi că MISA ar fi implicată în jocuri politice murdare, că ar purta negocieri pe ascuns cu comisii prezidenţiale, deşi şcoala noastră de YOGA nu a fost niciodată implicată în politică. După cum îi spune însuşi numele, şcoala de YOGA MISA este o mişcare spirituală, al cărui „obiect de activitate” este doar spiritualitatea.

Continuaţi cu acuzaţiile fantasmagorice, afirmând că „prin această viitoare propunere legislativă, Piratul (n.n. – Traian Băsescu) îşi asigură voturile membrilor acestei secte”. Vă informăm, că în ciuda eforturilor de discreditare ale dumneavoastră şi ale multor altora, noi nu suntem o sectă. Aceasta este nu doar punctul nostru de vedere, ci şi concluzia unui specialist. Preotul suedez Karl-Erik Nylund, expert în analiza fenomenelor religioase contemporane, a realizat un raport despre MISA, care a fost folosit ca probă în procesul lui Gregorian Bivolaru de la Curtea Supremă din Stockholm. În concluzia amplului său raport afirmă că „MISA nu este o sectă, ci o mişcare spirituală”. Reluaţi din nou tema Băsescu-MISA: „puţini dintre noi ştiu că în 2004 Băsescu a avut cu MISA o înţelegere similară. Atunci, în ziua turului II, «bivolarii» au blocat Piaţa Universităţii, din Bucureşti”. Nu e pentru prima dată când faceţi aceste afirmaţii false şi tendenţioase. Le-aţi repetat în diverse interviuri şi le-aţi publicat în paginile ziarului de partid, Tricolorul. Ne numiţi „bivolarii”, cu un nedisimulat ton batjocoritor şi ne acuzaţi că în 2004 am fi avut o aşa-zisă înţelegere cu Băsescu. În realitate, 2004 a fost pentru noi anul în care a fost lansat atacul fără precedent împotriva şcolii de YOGA MISA de PSD şi comandat personal de Adrian Năstase. Reamintim că stenogramele secrete ale PSD au dovedit implicarea PSD-ului în scandalul MISA din 2004 şi faptul că acesta a fost declanşat, printre altele, pentru protejarea lui Gabriel Bivolaru, pesedistul care a devalizat BRD şi a scăpat deja din închisoare bine-mersi. Logic, cu cine era să voteze yoghinii, cu PSD-ul şi Năstase? Sau cu oricine altcineva? Ori poate tocmai cu competitorii cu şansele cele mai mari din cadrul opoziţiei? Mai avea cineva din şcoala de yoga MISA nevoie de argumente pentru a NU vota cu PSD-ul şi Năstase?!

O altă idee repetată obsesiv de dumneavoastră este că Monica Macovei ar fi „membră MISA”. Tehnica de manipulare pe care o aplicaţi aici este denumită tehnica TRANSFERULUI şi implică realizarea de asocieri forţate, fără nicio bază reală, de exemplu, între o persoană şi o instituţie sau un grup, pentru a transfera uneia autoritatea (sau deficienţele) celeilalte. Această tehnică se poate aplica şi în sens pozitiv – este ceea ce faceţi cu dumneavoastră înşivă, atunci când vă pretindeţi un bun creştin sau când apelaţi la sentimentele patriotice ale publicului. Dar în cazul de faţă aplicaţi tehnica transferului în sens negativ. După ce aţi pus umărul din greu, alături de alţi propagandişti, la discreditarea unei şcoli spirituale autentice (care nu are nicio vină decât acea pseudo-vină de a opta pentru un mod diferit de viaţă, profund şi autentic spiritual), vă folosiţi de prostul renume pe care l-aţi creat chiar voi, propagandiştii, pentru a discredita prin asociere şi alte persoane. În cazul Monicăi Macovei aplicaţi această tehnică de ani buni. De ani buni o atacaţi pe fosta ministră a justiţiei, Monica Macovei, despre care aţi afirmat complet aberant şi fără nicio bază reală, în repetate rânduri, că ar fi membră MISA. Ori asta nu este nicidecum adevărat! Vă place să acreditaţi ideea că Gregorian Bivolaru şi alţi yoghini se află încă în libertate şi nu au fost condamnaţi de justiţie pentru că ar avea „pile”, de exemplu pe fostul ministru al justiţiei deja menţionat. Dar vă scapă din vedere mai multe lucruri: primul este că yoghinii sunt nevinovaţi. Ei nu au comis nimic ilegal. Şi aşa trebuie consideraţi, de public, de autorităţi şi chiar de politicienii demagogi, până la proba contrarie! Un alt argument: yoghinii nu au avut niciun fel de avantaj de pe urma fostului ministru al justiţiei şi în general toate autorităţile române le-au ignorat în totalitate drepturile cetăţeneşti elementare. Niciun memoriu nu a fost soluţionat pozitiv, niciun for naţional nu a anchetat abuzurile reclamate de noi! A trebuit întotdeauna să ne căutăm (şi să găsim) dreptatea în afara graniţelor ţării, iar pentru aceasta am fost acuzaţi că aducem prejudicii patriei şi poporului român. Cum explicaţi această lipsă de sprijin din partea sistemului juridic român, în contextul în care afirmaţi cu tărie şi încăpăţânare că Monica Macovei este membră MISA?!
Mai nou, şi fiica mai mică a lui Băsescu, Elena Băsescu şi iubitul ei sunt după dumneavoastră, „membri practicanţi ai ritualurilor dezmăţate ale acestei secte, unde băutul urinei constituie apogeul relaţiei individului cu «divinitatea»”. Aplicaţi în această situaţie aceeaşi tehnică de manipulare folosită şi în situaţia Monicăi Macovei, care fără voie s-a trezit în MISA doar pentru că dumneavoastră n-o aveţi la suflet, şi MISA este suficient de controversată încât să îi dăuneze imaginii publice a fostului ministru al Justiţiei.
Ne acuzaţi de aşa-zise ritualuri dezmăţate, care există însă doar în imaginaţia dumneavoastră bolnavă. Vorbiţi despre practica urinoterapiei ca despre ceva reprobabil, pentru că se pare că sunteţi în întregime străin de multiplele beneficii ale acestei terapii.

Nu e prima dată când subiectul urinoterapiei este luat în batjocură de dumneavoastră. Aţi făcut şi în trecut referiri la noi ca „băutori de urină” sau „urinişti”. Faptul că denigraţi plin de dispreţ urinoterapia, o milenară metodă de vindecare, arată că în această direcţie suferiţi de o gravă incultură. Trebuie să ştiţi că urinoterapia nu este o invenţie a MISA. Această terapie milenară este studiată şi promovată de medici şi oameni de ştiinţă din întreaga lume. În acest sens există numeroase lucrări şi congrese ştiinţifice mondiale. În prezent, mari companii farmaceutice fabrică medicamente pornind de la componenţi unici, ce se găsesc doar în urină, iar aceste medicamente sunt utilizate în tratarea unor boli foarte grave precum cancerul şi SIDA. Pentru a vă ajuta să ieşiţi din ignoranţă, vă oferim câteva informaţii esenţiale despre urinoterapie.

Terapia cu urină este o metodă terapeutică naturistă, pe cât de simplă pe atât de eficientă, bazată pe puterea de vindecare a urinei proprii. Această practică este folosită din vremuri imemoriale la mai toate popoarele, iar în prezent terapeuţi din întreaga lume fac adesea referire la eficienţa acesteia. Începând cu „leacurile băbeşti”, despre care a auzit aproape oricine şi care includ printre altele utilizarea urinei, atât extern, cât şi intern şi până la Congresele Mondiale de Urinoterapie la care se reunesc medici şi cercetători celebri din întreaga lume, această terapie reprezintă o realitate de necontestat, cu rezultate de multe ori miraculoase.
În cazul multor oameni obişnuiţi mai persistă un puternic blocaj de natură psihologică în privinţa acestei tehnici care îşi propune să răstoarne una dintre cele mai puternic înrădăcinate prejudecăţi: aceea că urina noastră ar fi un deşeu toxic. Adevărul este că urina nu este un deşeu, ci ea este chiar un panaceu universal, având virtuţi vindecătoare şi regenerante aproape miraculoase, care permit utilizarea ei cu succes în cazul tuturor bolilor cunoscute. Urina, introdusă în organism, acţionează ca un autovaccin, nu numai vindecându-l, ci şi întinerindu-l.
 
Chiar medicina spune că urina nu este o substanţă toxică, respinsă de organism. Denumirea medicală a urinei este de „ultrafiltrat plasmatic” pentru că aceasta este un produs secundar al filtrării sângelui, nu un reziduu al filtrării. Urina este un derivat purificat al sângelui, produs de rinichi. Funcţia principală a rinichilor nu este una de excreţie, ci aceea de reglare a tuturor elementelor din sânge şi a concentraţiilor acestora, după ce elementele toxice au fost îndepărtate din sânge cu ajutorul ficatului, urmând să fie eliminate ca reziduuri solide. Rinichii reprezintă de fapt cel mai complicat, dezvoltat şi rafinat filtru cunoscut până acum. Astfel urina este, de fapt, cea mai pură apă pe care o putem bea. Un rinichi este înzestrat cu 115 kilometri de tuburi şi peste un milion de tubuli, numiţi nefroni, care la un loc formează un organ ce nu este mai mare de 4 centimetri.

Terapia prin urină – una dintre cele mai vechi forme de vindecare şi una dintre cele mai eficace şi mai simple terapii naturiste – este disponibilă tuturor gratuit, lucru extrem de important în epoca modernă. În fapt, acesta este şi motivul pentru care urina nu a fost promovată ca  medicament, pe lângă faptul că este controversată: ea nu reprezintă o sursă de venituri. Pe lângă faptul că este accesibilă în mod gratuit, mai are şi avantajul că substanţele conţinute de urină sunt perfect naturale şi nu provin din diverse procese de sinteză chimică. Astfel, tratamentul cu urină nu produce efecte secundare sau alergii, cum se petrece în cazul medicamentelor sintetice. Cu toate acestea, în societatea modernă urinoterapia este pe nedrept marginalizată şi menţinută într-un con de umbră în favoarea altor tratamente, care folosesc tot felul de produse de sinteză sau alte tehnologii nenaturale, fiind astfel mult mai toxice, cu efecte secundare grave şi totodată mult mai scumpe.
 
Cea mai mare problemă a urinoterapiei este legată de faptul că este disponibilă tuturor şi la orice oră, că este gratuită şi nu are efecte secundare, afirmă Harald W. Tietze în cartea Urina – apa sfântă. De ce? Când ceva este gratuit şi stă la dispoziţia tuturor, nimeni nu îi face reclamă, cel puţin în ţările occidentale. În ţările bogate, unde totul se vinde şi se cumpără, nimeni nu este interesat să facă reclamă unei modalităţi gratuite de vindecare. Urina nu costă bani, este accesibilă fără prescripţie medicală şi nu are efecte secundare negative. Mijloacele mass-media nu sunt interesate de un produs gratuit, deşi acordă spaţii uriaşe violenţei şi întâmplărilor negative, care le aduc profituri uriaşe.
 
Deşi urina personală reprezintă remediul cel mai personalizat, care poate vindeca fără efecte secundare chiar şi cele mai grave boli, deşi este complet sterilă şi netoxică, majoritatea oamenilor continuă să o respingă, considerând-o inadecvată. Mai mult, sunt dispuşi să cheltuiască sume enorme pe medicamente făcute adesea tot din urină, lipsindu-se astfel de beneficiile tratamentului cu urina proprie şi asumându-şi toate efectele secundare negative datorate produselor de sinteză chimică. Acest lucru poate fi înţeles doar dacă acceptăm lipsa lor de educaţie – sau mai bine zis, educaţia greşită pe care o primesc.
Propria noastră urină este cel mai înţelept medic, pentru că urina fiecărei persoane conţine o serie de anticorpi pentru diferite boli, unici în cazul fiecărui individ. Martha Christy sintetizează în cartea Your Own Perfect Medicine rezultatele unor serii de cercetări medicale care au descoperit multe elemente din sânge în urină, care atunci când sunt reintroduse în corp stimulează sistemul imunitar şi produc vindecarea diferitelor afecţiuni într-un mod unic.
 
În noi înşine există cel mai competent medic şi cel mai înţelept farmacist pe care ni-l putem închipui vreodată. Acesta se află, însă, în interior, ceea ce face să fie dificil de observat pentru o societate obişnuită aproape în exclusivitate să facă apel la exterior. Politica modernă a asistenţei medicale a dat naştere, în fapt, la efecte dezastruoase, îndepărtându-l cel mai adesea pe om de cunoaşterea propriei sale condiţii fizice, psihice şi mentale.
Terapia prin urină face parte integrantă din cele mai vechi sisteme vindecătoare care au existat pe pământ. „O boală poate fi vindecată prin diferite mijloace, dar cel mai bine este să o previi. Atunci când tratezi o boală, trebuie să ştii mai întâi care este cauza ei: stresul, dieta alimentară, mediul în care trăieşti etc. Tratarea unei boli fără a elimina cauza care a stat la baza apariţiei ei este ca şi cum ai lua un algocalmin după ce ţi-ai tras una în cap cu ciocanul, continuând în acelaşi timp să te loveşti cu el în cap. Este evident că dacă nu te-ai fi lovit deloc, nu ai fi avut nevoie de niciun algocalmin”, spune Harald W. Tietze în cartea Urina – apa sfântă. De altfel, iată ce spunea şi părintele medicinii Hippocrate: „atunci când un om doreşte cu adevărat să se însănătoşească, mai întâi el trebuie întrebat dacă este într-adevăr hotărât şi pregătit să suprime în totalitate cauzele bolii care îl face să sufere. Dacă atunci el răspunde afirmativ, numai după aceea va fi cu adevărat posibil ca el să fie ajutat să-şi redobândească sănătatea”.

În zilele noastre, o serie de cercetători au realizat ample studii ale urinei şi a terapiei prin urină. John Armstrong autorul cărţii The Water of Life (Apa Vieţii), a făcut muncă de pionierat în acest domeniu între anii 1920 şi 1940. Armstrong însuşi a postit doar cu urină şi apă timp de 45 de zile, pentru a se vindeca de tuberculoză. Apoi, Armstrong a supervizat mai mult de 1.000 de persoane în cura de post negru cu urină. Numărul pacienţilor pe care i-a avut timp de 30 de ani se ridică la 40.000 de persoane. Teoria lui Armstrong, susţinută ulterior şi de alţi cercetători, este că în urinoterapie diagnosticul nu are nicio utilitate. Prima ediţie a cărţii lui Armstrong a fost tipărită in 1944. Aici sunt relatate multe cazuri interesante, inclusiv acela al unui pacient care a postit timp de 101 zile cu urină şi apă. El recomandă ingerarea urinei proprii pentru a vindeca peste 100 de afecţiuni. De altfel, urina poate fi folosită cu succes pentru masaj, ca apă de gură, loţiune aftershave sau ca antiseptic.
 
În anii ’40, când a fost tipărită cartea lui Armstrong, nu existau prea multe studii ştiinţifice care să susţină rezultatele practice obţinute de Armstrong aplicând urinoterapia. Astăzi, însă, situaţia s-a schimbat. Cea mai recentă carte a dr. Beatrice Bartnett – Urine Therapy – It May Save Your Life, publicată în 1996, are ca bază de documentaţie peste 800 de articole diferite despre urinoterapie. Cartea dr. Bartnett conţine o listă de 87 de referiri la studii medicale pe acest subiect. În cartea Your Own Perfect Medicine, a autoarei Martha Christy, apărută în 1998 sunt citate 120 studii ştiinţifice şi medicale referitoare la urină şi terapia prin urină. În bibliografia cărţii The Golden Fountain a lui Coen van der Kroon sunt trecute 32 de cărţi şi articole despre urinoterapie.
 
Cercetări importante în acest domeniu au fost realizate şi de către japonezi. Doctorul japonez Shigeyuri Arai – care a studiat aplicarea urinoterapiei în peste 1.700 de cazuri pentru tratamentul bolilor grave cum ar fi diabetul sau cancerul – a arătat că gradul de eficienţă al urinoterapiei este de 60% la pacienţii care sufereau de diabet şi de 73% la pacienţii bolnavi de cancer. Un alt cercetător japonez, dr. Ming Chen Liau a studiat efectele anticancerigene a unei proteine care se găseşte în urină – antineoplastonul – şi care inhibă dezvoltarea celulelor cancerigene, maligne. De altfel, în America şi Japonia  s-a făcut simultan o descoperire senzaţională: în gură şi faringe există nişte celule senzoriale care sunt activate atunci când se consumă propria urină şi transmit creierului informaţii, ca un veritabil analizor biochimic. Astfel, creierul este informat despre diferitele afecţiuni sau dezechilibre produse în organism şi, prin mecanisme de biofeedback, ia măsuri prompte de vindecare.  
 
Cercetarea ştiinţifică a acestei terapii miraculoase nu se opreşte aici. Interesul lumii ştiinţifice asupra acestui subiect se poate vedea şi în faptul că până acum au avut loc trei Congrese Mondiale de Urinoterapie – primul în 1996 în India, cel de-al doilea în 1999 în Germania (unde se estimează că sunt peste 5 milioane de adepţi ai urinoterapiei) şi cel de-al treilea în 2003 în Brazilia.

Revenind la minciunile sfruntate cu care aţi ieşit la rampă de curând, ajungem cu analiza noastră la următoarea „gogoaşă”: „Oameni din jurul Palatului Cotroceni ne-au informat că vârful de lance în proiectul de atragere a simpatizanţilor MISA este pederastul H.R. Patapievici – un apropiat al suplinitorilor lui Gregorian Bivolaru la conducerea organizaţiei din România. De altfel, cei mai mulţi dintre «artiştii» ale căror expoziţii au fost finanţate de Institutul Cultural Român sînt membri de seamă ai acestei bande, ale căror surse de finanţare sînt pornografia şi contribuţiile unor adepţi bogaţi, racolaţi la nivel mondial de MISA.”

Cu aceste afirmaţii aberante şi hilare nu faceţi decât să dovediţi încă o dată, dacă mai era necesar, că aplicaţi frecvent tehnicile de manipulare ale opiniei publice şi propagandă! Şi presupusa relaţie între H.R. Patapievici şi MISA este încă o speculaţie nebunească şi aberantă, o minciună sfruntată pe care aţi repetat-o de atâtea ori („Spune o minciună de mai multe ori şi ea va deveni adevăr.” – Joseph Goebbels) până v-aţi convins. Nu dovediţi cu aceasta decât că aplicaţi la perfecţiune tehnicile de propagandă ale naziştilor!
Perveristatea de care daţi dovadă ne uimeşte: creaţi în mod fals o conexiune între MISA şi Institutul Cultural Român (ICR) condus de Patapievici, din cauză că acesta a fost implicat în ultima perioadă într-o serie de scandaluri legate de arta dubioasă promovată pe bani bugetari la New York. Atrageţi astfel şi asupra MISA oprobriul public pentru fapte cu care noi nu avem nici în clin, nici în mânecă şi discreditaţi şi ICR prin asocierea acestuia cu MISA (a cărei imagine negativă nu are niciun fundament real).
Cum puteţi justifica afirmaţia aberantă că artiştii promovaţi de Institutul Cultural Român sunt membrii MISA? Căci bănuim că aceasta intenţionaţi să spuneţi, deşi folosiţi peiorativul „bandă” – pentru a induce, din nou, ideea de ilegalitate. Daţi-ne măcar un nume în sprijinul acestei afirmaţii! Iar apoi aruncaţi din încheietură o altă scorneală aberantă: că acei artişti ar fi finanţaţi din „pornografia şi contribuţiile unor adepţi bogaţi, racolaţi la nivel mondial de MISA”. Păi hotărâţi-vă, domnu’ Vadim, cine finanţează, ori ICR, ori MISA! Şi de unde v-a venit ideea cu aceşti „adepţi bogaţi” ai MISA? Este uluitor pentru noi câtă invidie stârneşte popularitatea mişcării noastre şi popularitatea liderului spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, în ciuda faptului că el nu dispune nici de sprijinul slugarnic al presei, nici de organe de presă proprii, nici de finanţare, nici de mijloace propagandistice! Succesul la nivel internaţional al Şcolii noastre de YOGA şi numărul de susţinători şi simpatizanţi ai lui Gregorian Bivolaru este un ghimpe în coasta multor politicieni şi oameni publici din România, care orice ar face, nu reuşesc să atragă nicidecum simpatia şi respectul unui număr atât de mare de oameni! Este evident pentru noi că, printre altele, la baza unor astfel de afirmaţii aberente se află invidia!

Afirmaţi că „înţelegerea desfrânatului de la Cotroceni cu MISA este un atac chiar la baza societăţii româneşti, la religia creştină, unul dintre puţinele lucruri care mai ţine închegată naţiunea română”. Nu sunteţi singurul care încercaţi crearea unui conflict fals între YOGA şi Biserică. Unele voci dogmatice ale celor care nu au practicat niciodată YOGA reclamă incompatibilitatea deplină a practicii YOGA cu creştinismul şi cel mai adesea pornesc de la premisa eronată că YOGA ar fi la rândul ei o religie sau că sistemul YOGA se bazează pe credinţe religioase. Dincolo de aparenţe, sistemul milenar YOGA nu a fost, nu este şi nu va fi niciodată o religie.

În altă ordine de idei, majoritatea yoghinilor din această şcoală de YOGA suntem creştini ortodocşi, care respectăm credinţa creştină, celebrăm sărbătorile creştine, cunoaştem şi studiem Sfintele Scripturi şi îl considerăm pe Iisus Cristos supremul nostru model divin. Mulţi dintre yoghinii din străinătate, care încep să studieze YOGA în cadrul cursurilor noastre, aleg să fie botezaţi în cultul ortodox, recunoscând în acesta dreapta credinţă.
Date fiind toate acestea, ne întrebăm ce fel de creştin sunteţi dumneavoastră domnule Vadim? Unde vă e spiritul creştin cu care vă lăudaţi de fiecare dată când aveţi ocazia? Cum se împacă acesta cu minciunile pe care le debitaţi? Cu intoleranţa de care daţi dovadă? Cu lipsa de coloană vertebrală din întreaga dumneavoastră carieră politică şi jurnalistică? Cu înclinaţia spre scandal şi circ pentru care sunteţi demult celebru?
În încheiere, vă solicităm să publicaţi această replică în ziarul Tricolorul, pentru a repara prejudiciul de imagine adus şcolii noastre de YOGA.

Biroul de Presă MISA
12 octombrie 2009

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More