Se strânge lațul în jurul lui Netanyahu: Premierul israelian şi soţia sa, audiaţi într-un dosar de corupţie

 

Se strânge laţul pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu! Anchetatorii l-au audiat vineri 2, martie la reşedinţa sa din Ierusalim în cazul dosarului de corupție Bezeq, cu o zi înainte ca premierul să înceapă o călătorie diplomatică de o săptămână în Statele Unite. În timp ce poliția vorbea cu Netanyahu, soția sa, Sara, a fost interogată separat la sediul unității anti-corupție.

Surse au declarat pentru Times of Israel că premierul Netanyahu ar fi considerat de anchetatori drept suspect în acest dosar.
Primul ministru al Israelului ar fi acuzat că ar fi modificat anumite reglementări în schimbul unor articole favorabile lui în presă.

Mai exact, scriu cei de la The Jewish Chronicle, anchetatorii suspectează că prim-ministrul l-a folosit pe Shlomo Filber, consilierul său, care a petrecut trei ani ca director general la Ministerul de Interne al Israelului, să intervină în procesul de reglementare în beneficiul afacerilor dlui Alovich. În schimb, anchetatorii afirmă că Netanyahu a fost în centrul unei campanii favorabile pe site-ul web deținut de Bezeq, unul dintre cele mai importante site-uri de informaţie ale ţării, într-un moment în care premierul a fost, de asemenea, ministru al comunicațiilor.

De altfel, poliţia a anunţat recent arestarea a şapte persoane în acest dosar. Printre acestea se numără Nir Hefetz, care a fost purtătorul de cuvânt al premierului, precum şi Shlomo Filber, numit de Netanyahu în funcţia de director general la Ministerul de Comunicaţii pe vremea când Netanyahu deţinea acest portofoliu, din 2015 până în 2017.

Shaul Elovitch, directorul Bezeq, al furnizorului prin satelit Yes şi al Walla, a fost de asemenea arestat, precum şi soţia sa Iris, fiul Or şi doi înalţi responsabili de la Bezeq, anunță Agerpres.


Citiți și:

Israelul se scufundă tot mai mult în tirani 

În realitate nu există «terorism internațional» 

 

yogaesoteric
9 martie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More