Secretul unei vieți lungi: Alimentele care adaugă ani vieții tale

Bernando LaPalo, un bărbat care a trăit 114 ani, din Arizona, susține că a ajuns la această vârstă datorită stilului de viață sănătos. Centenarul spune că nu a fost niciodată bolnav, iar secretele longevității sale le-a aflat de la tatăl său, care era medic.

Lecţiile cele mai importante pe care le-a primit Bernando au fost simple, ba chiar banale, dacă ne gândim că nu înseamnă altceva decât sprijinirea organismului în a-şi face treaba cum se cuvine:
– nu te ridica niciodată de la masă cu stomacul plin;
– lasă întotdeauna loc de mai mult;
– fă mişcare în fiecare zi;
– nu fuma;
– nu bea alcool;
– dormi atât cât este necesar;
– asigură-te că îţi menţii colonul curat;
– cel mai important, nu te grăbi.

Dacă nu eşti pe trecerea de pietoni, sau poate chiar nici atunci, graba nu-şi are rostul. În schimb, păstrează-ţi mereu conştiinţa trează şi antrenează-ţi mintea rezolvând cuvinte încrucişate, jucând şah, citind – ca astfel să-ţi poţi aminti şi la 100 de ani fiecare sfat primit, aşa cum face Bernando.

Alimente care prelungesc viața

Legume verzi

Care sunt totuşi aliaţii lui de nădejde? O hrană bogată în vitamine, bazată mai ales pe legume verzi, gătite mediu, cât să nu-şi piardă proprietăţile nutritive, din care lipsesc carnea şi lactatele, pe care le consumă doar de două-trei ori pe an sau chiar deloc.

Usturoiul, mierea, scorțișoara, ciocolata neagră și uleiul de măsline

Iar cele cinci elemente pe care le repetă ori de câte ori este întrebat despre reţeta longevității sale sunt: usturoiul, mierea, scorţişoara, ciocolata neagră şi uleiul de măsline.

Bernando îşi începe fiecare dimineaţă cu o plimbare de aproape doi kilometri. La întoarcere, bea un ceai de scorţişoară şi îşi prepară o salată cu varză, ardei gras roşu, cozi de ţelină, ceapă, morcovi, stropită cu un sos din oţet de mere şi 2-3 linguriţe de miere, alături de două felii de avocado şi o roşie.

Fructe

Cât despre fructe, mizează pe grapefruit, mandarine, pepene galben, afine (preferatele lui), struguri, mere, căpşuni, kiwi, ananas şi cireşe. 

Îşi ia aportul de proteine din fasole boabe, nuci şi seminţe şi adaugă un plus de fibre cu supă de orz. 

Bea sucuri preparate în casă şi spune că „Moderaţia este cheia şi, dacă o respecţi, poţi gusta din orice”.

Citiți și:

Cel mai bătrân om din lume ne-a dezvăluit secretul longevității sale 

Topinamburul, un medicament natural de excepţie! 

Sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă 

yogaesoteric

18 februarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More