Şedinţă secretă în parlamentul SUA

de Mihai Vasilescu


Pe 13 martie 2008, la cererea partidului republican, în Parlamentul SUA a fost ţinută în timpul nopţii o şedinţă secretă. Tema discuţiei a fost o propunere legislativă a democraţilor, prin care aceştia solicitau ridicarea imunităţii retroactive cerute de Bush pentru companiile de telecomunicaţii care au interceptat fără mandat, după 11 septembrie 2001, convorbirile telefonice ale clienţilor lor. Preşedintele Bush vroia să blocheze propunerea democraţilor, exercitându-şi dreptul de veto, pe motiv că este o „ameninţare la adresa siguranţei naţionale”.

Republicanii au cerut o şedinţă secretă pentru a putea avea loc o „dezbatere onestă” – cu uşile închise, fără public şi presă, în timpul nopţii. Faptul în sine este foarte bizar şi contravine principiilor unei societăţi democratice. Într-o ţară democratică, Parlamentul ar trebui să reprezinte interesele alegătorilor şi de aceea nu poate ţine şedinţe secrete, fiind obligat ca toate discuţiile să fie transparente şi aduse la cunoştinţa cetăţenilor.

Şedinţa secretă a fost menţionată într-un foarte scurt comunicat al agenţiei de presă Associated Press. Nicio publicaţie americană nu a dezvoltat însă subiectul. O echipă de jurnalişti independenţi au publicat, însă, dezvăluiri cutremurătoare despre ce s-a discutat de fapt la această şedinţă.  

Conform acestora, mai mulţi deputaţi american au ieşit de la şedinţa secretă atât de furioşi şi preocupaţi pentru viitorul Americii încât au lăsat să scape câteva informaţii. Ei au povestit că s-a discutat despre „iminenta prăbuşire a economiei americane, prevăzută a avea loc în septembrie 2008. S-a mai discutat despre iminenta prăbuşire a finanţelor de stat în februarie 2009 şi despre declanşarea unui război civil în SUA din cauza colapsului economic. S-a vorbit şi de anticiparea unor ample mişcări de stradă şi de închiderea cetăţenilor americani recalcitranţi, în câmpurile de concetrare numite REX 84, deja construite pe teritoriul american. Membrilor Congresului li s-a promis că ei şi familiile lor vor fi duşi în locuri sigure, pe perioada acestor mişcări masive de stradă. A fost avansată şi necesitatea stringentă de fuziune între SUA, Canada şi Mexic, pentru a face rost de materie primă de la primii şi de mână de lucru ieftină de la ceilalţi. Noua Uniune va avea o monedă unică, numită Amero, care va înlocui actualul dolar, care nu mai are nicio putere de acoperire.”

Citiţi şi:
Peste 30.000 de persoane arestate de raidurile poliţiei americane în cadrul Operaţiunii FALCON
Paşi siguri către domnia legii marţiale

yogaestoeric
21 iulie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More