Șeful Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș: Românii vor avea identitate electronică în câțiva ani

 
 Cetățenii se vor putea identifica, cu un user și cu o parolă, într-un punct unic de contact, pentru a putea beneficia de orice tip de serviciu fie de stat sau privat, însă mai e nevoie de câțiva ani pentru ca toți românii să aibă identitate electronică, a declarat președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș, în cadrul unei emisiunii la Digi24.

Potrivit sursei citate, punctul unic va prelua toate datele fiecărui cetățean, va cuprinde toate informațiile care circulă în acest moment în sistem electronic.

„Totul ar trebui să arate foarte friendly. Practic ne vom autentifica într-o platformă unică, cu user și parolă. Acolo va exista o zonă de căutare, ca în google de exemplu, care atunci când dai căutare îți afișează o listă de posibile servicii. În Olanda, știu că sistemul generează serviciile în funcție de profilul fiecărui cetățean, practic afișează cam ce-l interesează pe fiecare. Este selectat serviciul dorit, iar problema devine rezolvată”, a menționat Sărmaș.

Oficialul a adăugat că s-au făcut modificări majore în ultima perioada pentru ca autoritățile locale să-și dezvolte fiecare platforme și să asigure în sistem electronic serviciile solicitate de cetățeni, însă pentru ca tot acest sistem să funcționeze impecabil va mai dura câțiva ani buni.

„În mod cert în câțiva ani, identitatea electronică va deveni ceva obișnuit. Dar mai sunt etape de parcurs”, a spus Sărmaș.

Citiţi şi:

Gheorghe Falcă (PNL): Să oferim cetățenilor o identitate digitală, unde pe un card se pot cumula date despre identitate, sănătate, obligații fiscale 


Prezentul Chinei, viitorul întregii lumi?

yogaesoteric

11 iulie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More