Șeful departamentului de astronomie de la Harvard crede că universul nostru a fost creat de o civilizație superioară

În urmă cu cinci ani, miliardarul Elon Musk, creatorul Tesla și SpaceX, spunea că, în opinia lui, există doar o șansă la un miliard să nu trăim într-o simulare gigantică, o simulare de calculator.

Desigur, acest scenariu ni se părea unul fantezist…

Recent însă, șeful departamentului de astronomie de la Harvard a declarat că el crede că universul nostru a fost creat de o civilizație extraterestră de categoria A, capabilă să manipuleze materia într-o manieră pe care nici filmele SF nu au îndrăznit să o anticipeze. Viziunea lui se suprapune, într-un anumit sens, peste cea a lui Elon Musk.

Avi Loeb și-a publicat teoria într-o prestigioasă publicație științifică – Scientific American – insistând asupra faptului că este foarte posibil ca o civilizație cu o tehnologie cuantică gravitațională avansată să fi creat universul nostru.

Pornind de la acest fapt inedit, observăm că o serie de fizicieni remarcabili, unii premiați cu Nobel, au ajuns la concluzia că universul are un creator, că nu putea să apară și să se dezvolte în maniera în care a făcut-o fără un impuls originar și fără niște programe de dezvoltare care dau direcția evoluției.

Cu alte cuvinte, chiar dacă nu se vorbește despre Dumnezeu, în varianta sa clasică, tot mai mulți oameni de știință, fie ei și atei, ajung la concluzia că universul este creat și nu un accident fericit. Chiar dacă unii presupun că trăim într-un univers creat de o civilizație superioară… în legătură cu care ar fi necesar să se întrebe: Dar pe aceasta cine a creat-o?!?

Interesant cum evoluează cunoașterea…

Citiți și:
Vedere din centrul Universului (I)
Informaţii deosebit de importante, ce ne oferă o sclipire iluminatoare, referitoare la sensul vieţii şi la originile universului fizic!

 

yogaesoteric
30 martie 2022

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More