Șeful statului ‒ de zece ani cu mâna în pomană
Șeful statului a fost timp de zece ani cu mâna în pomană, iar rezultatele sunt absolut nule. Nimic bun pentru țara noastră. Că este clar că țara lui nu este.
În mandatul lui Klaus, șeful statului merge cu aeronava de lux în excursii pe bani publici. Că beneficii nu au prea rezultat din plimbările gratuite ale președintelui. A tot primit invitații de la șefi de state mai mari sau mai mici și acum aleargă să le onoreze.
Milioane de euro au fost cheltuite pe excursiile prezidențiale. Nu știm dacă beneficiile au fost tot de milioane de euro. Cert este că, dacă tragem linie și vedem plusurile și minusurile, nu prea avem ce pune la plusuri. Poate doar că am avut un președinte înalt și cu altă moacă. Nu a contat nici rezonanța germană a numelui.
Avem un șef de stat cu trei viteze: încet, pe loc și deloc. Pas cu pas. Are cea mai întârziată reacție atunci când este nevoie să vină cu o reacție. De obicei, trece și o lună sau câteva săptămâni până când președintele se pronunță pe marginea unor probleme majore. Cum ar fi pandemia, implicarea în război, canalul Bâstroe, Schengen, echipa națională de fotbal, politica energetică, făina din gândaci, prețul la gaze și energie, prețul alimentelor, relația cu Bulgaria, soarta Ținutului Secuiesc, împreunarea cu PSD, care sunt licuricii la care România este atentă și alte teme de interes major pentru țara noastră și mai ales pentru români.
Klaus nu a spus nici acum în ce mod a dobândit casele și ce sume a câștigat din chirii și din „meditații” (pentru care nu a plătit impozitul legal ‒ n.r.). Nu s-a pronunțat deloc pe marginea problemelor românilor care trăiesc la limita sărăciei. Nu a vorbit despre inflație și prețurile alimentelor. Nu ne spune nimic despre închiderea grupurilor energetice pe bază de cărbune. De ce nu a fost trecută producția de energie electrică prin CSAT? De ce plăvanii din politică au trecut în PNRR termocentralele pe bază de cărbune? De ce au fost condiționate sumele de bani de închiderea grupurilor energetice? România se pregătește să închidă grupuri energetice pe cărbune din Oltenia și șeful statului nu spune nimic.
Dacă închizi prin PNRR grupuri pe bază de cărbune, atunci de ce țara noastră importă energie pe bază de cărbune din țările vecine? Țara noastră a ajuns să își închidă grupurile pe bază de cărbune de la Rovinari și de la Turceni și se importă curent electric pe bază de cărbune din Serbia și Ucraina. Este incredibil ce se petrece cu acești incapabili. Se putea amâna închiderea de capacități de producție pe bază de cărbune cel puțin până când puneam altceva în loc. Este vorba de energie fotovoltaică și grupuri pe gaze naturale. Cine a pus în PNRR închiderea termocentralelor pe bază de cărbune poate fi acuzat de subminarea economiei naționale.
Nimeni nu știe ce se va petrece cu banii care vin în locul închiderii termocentralelor. Sunt niște incompetenți și trădători ai intereselor naționale. Dacă România închide grupuri pe cărbune, atunci este necesar să pună în lege că nu va mai importa energie provenită din cărbune sau din surse care poluează mediul. Altfel, suntem conduși de niște politicieni fie cretini, fie extrem de corupți. Nu au cum să submineze sistemul energetic național și să renunțe peste noapte la capacități de producție de energie sigure și disponibile la orice oră și să pună laba pe niște fonduri din PNRR din care nu știe nimeni ce se va face. Este strigător la cer cum România se îndreaptă încet și sigur către dezastru energetic și economic. Nu se știe de unde vom lua energia pe care o produc centralele pe cărbune din Oltenia, dacă din import nu va mai fi disponibilă la orice oră din zi și din noapte. Nu cumva ne îndreptăm către un black out? Nu cumva suntem conduși de niște lichele care fac interesele altora sau oameni care pentru un pumn de galbeni pentru ei și pentru grupul lor au trădat România până în măduva oaselor?
Unde se vor duce mii de oameni care lucrează la termocentralele pe bază de cărbune din Oltenia? Ce se va petrece cu familiile lor? Ce se va petrece cu societățile care lucrează pe orizontală și cu angajații acestora și cu familiile angajaților? Ce se va petrece cu sute de mii de oameni și cu economiile câtorva județe? Ce se va petrece cu siguranța energetică națională? De ce ajungem să fim importatori neți de energie și nu mai suntem exportatori? Au trădat și serviciile țara pe care o servesc? Parcă dictonul serviciilor este „Patria a priori”. Halal, Patria!
Citiți și:
Prof. Petrișor Peiu, despre microcentralele nucleare netestate nicăieri în lume: Din graba de a da bine „în poză”, Iohannis a mai făcut o eroare angajând România într-o aventură
Mihai Popa: „Când progresismul a început să câștige adepți în România, am căutat să înțeleg motivele care-i împing pe oameni să-l adopte”
yogaesoteric
16 iulie 2023