Serviciile secrete francez şi german ştiau de atacul de la Paris cu o lună înainte să se producă dar nu au făcut nimic

 

În seara de vineri, 13 noiembrie 2015, în Paris, peste 120 de oameni au fost ucişi de terorişti într-un atac foarte bine coordonat. Franţa a declarat stare naţională de urgenţă după cele şase atacuri, stare aflată încă în vigoare.

Un material realizat de Reuters arată pe scurt bilanțul victimelor acestor atacuri:

„Un oficial al primăriei din Paris a afirmat că patru bărbați înarmați cu mitraliere au măcelărit cel puţin 87 de tineri care veniseră la un concert în sala teatrului Bataclan. Comandourile antitero au lansat în cele din urmă un atac asupra clădirii. Atacatorii cu mitraliere au detonat centuri explozive. Au fost salvați zeci de supravieţuitori aflați în stare de șoc.

Încă aproximativ 40 de oameni au fost ucişi în alte cinci atacuri din Paris, a spus acelaşi oficial, incluzând un aparent dublu suicid cu bombă în afara stadionului naţional, unde preşedintele francez şi ministrul de Externe german urmăreau un meci amical de fotbal. Circa 200 de persoane au fost rănite.” 

Dar mai multe dezvăluiri uimitoare au început să apară după atacuri. În primul rând, grupul „hacktivist” Anonymous a publicat o înregistrare video  în care susține că, doar cu câteva ore înainte de atacuri, Facebook a închis contul grupului care dezvăluia conturile membrilor ISIS care foloseau rețeaua de socializare pentru recrutări. Din nu se știe ce motiv, Facebook a decis să oprească dezvăluirile făcute de grupul Anonymous referitoare la membrii ISIS (cel puțin până când va fi inițiat un nou grup care îi va demasca pe teroriști).

Apoi sâmbătă, 14 noiembrie, au apărut informații și mai îngrijorătoare legate de Poliţia Naţională Franceză şi Poliţia Federală Germană BKA, cât și despre serviciile secrete germane BND. Acestea s-au întâlnit „cu săptămâni înainte de producerea evenimentelor pentru a discuta despre un atac terorist iminent, care ar fi fost deja planificat pentru a avea loc Paris”, susţine The Free Thought Project.

Într-un raport al SOFREP (Special Forces News, Military Intelligence) se afirmă următoarele:
„Ţinte industriale din Franța au fost deja studiate cu atenţie de suspecți de terorism, iar într-o astfel de unitate a fost descoperită o bombă care nu se detonase. Explozibilul folosit era cel furat de la o unitate militară franceză cu câteva luni în urmă, furt care a fost foarte puţin mediatizat. Poliţia şi serviciile secrete franceze şi germane credeau cu tărie la momentul respectiv că teroriştii urmăreau ţinte uşoare în Paris şi că era «o problemă de când, nu dacă» se va petrece un atac terorist. Singurul punct de dispută în cadrul securităţii franceze era dacă ţinta va fi de natură uşoară (civilă) sau grea (militară, guvernamentală, industrială)”.

Iată încă o informaţie: The Free Thought Project notează că „la scurt timp după atacurile din Paris, un incendiu de proporții a izbucnit în «jungla» campusului de imigranţi, la portul Calais, unde locuiesc circa 7000 de refugiaţi sirieni şi nord-africani”. Nu se ştie dacă incendiul a fost „parte a atacurilor teroriste sau o reacţie xenofobă anti-imigranţi după acestea”.

După ce o unitate militară din sud-estul Franţei a fost jefuită de aproximativ 200 de detonatoare, 40 de grenade şi „o sumedenie” de explozibili plastici în iulie 2015, serviciile secrete franceze știau cu siguranță că nu era un simplu furt, ci ceva mult mai sinistru.

Cert este că autorităţile franceze au fost avertizate asupra unui atac iminent asupra Parisului, dar cu toate acestea au fost complet incapabile să prevină catastrofa. Cel puţin aparent.


Citiţi şi:

Dat de gol şi dovedit fără urmă de îndoială: guvernul francez a înscenat atacurile din Paris

Reacții internaționale în urma atacurilor de la Paris. Ziarele franceze: «Suntem în plin război». Putin: «ISIS e finanțat de peste 40 de țări»

 

yogaesoteric
15 ianuarie 2016

 

 


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More