Sfaturi pline de înţelepciune pentru cei care au îmbrăţişat calea binelui dumnezeiesc

de profesor de yoga Gregorian Bivolaru

1. Urmăreşte să descoperi steaua cea dumnezeiască, cea fără de moarte a Sinelui Suprem (ATMAN), ascunsă în fiecare fiinţă umană pe care o întâlneşti. Astfel vei cunoaşte şi-ţi vei revela mult mai curând bunătatea, bogăţia, frumuseţea, iubirea şi înţelepciunea veşnicei scântei divine (ATMAN) care există în propriul tău univers lăuntric.

2. Dacă aspirăm să iubim cu adevărat, intens şi profund, este necesar să învăţăm întâi să iertăm.

3. Iubirea nesfârşită, fără măsură ne ajută să facem aproape totul cu uşurinţă. Când iubirea noastră este gigantică, până şi acţiunile care ni se păreau imposibile nu ne mai par deloc dificile.

4. Dacă ne aflăm mai mereu într-o profundă stare de umilinţă, nici un rău nu ne mai poate atinge.

5. Toate cele bune şi divine pe care le dăruim celorlalţi, nouă înşine ni le oferim. Astfel binele şi iubirea pe care le dăruim de fiecare dată devin în simultaneitate binele şi iubirea noastră. Aceasta este o taină fundamentală pe care numai cei aleşi o descoperă şi o înţeleg.

6. Întotdeauna când cineva te jigneşte sau te răneşte sufleteşte, priveşte-l plin de transfigurare, consideră-l învăţătorul tainic şi binevoitor care-ţi arată prin lecţia potrivită calea eliberării spirituale şi consideră că merită tot respectul din partea ta.

7. Bărbatului sau femeii care ştie cu adevărat să intre în comuniune intensă şi profundă cu ea, natura i se dezvăluie ca un izvor gigantic, nesfârşit de inocenţă, mister şi emoţie binefăcătoare. Pentru cel capabil să intre în profundă şi benefică rezonanţă cu ea, natura este matricea cea tainică şi originară, oceanul cel inepuizabil, la care se poate întoarce mereu şi mereu, pentru  a-şi regenera de fiecare dată şi pentru a-şi menţine forţele nealterate.

8. Trebuie să  urmărim cât mai des ca înainte de a acţiona să ne cercetăm cu multă atenţie şi profunzime fiecare gând, fiecare acţiune şi fiecare rostire, adăugând pentru fiecare în parte un “gram” de compasiune. Procedând astfel, rezultatele inefabile care vor apărea vor fi aproape întotdeauna fericite şi uimitoare.

9. Este foarte bine să fim  întotdeauna optimişti, să avem credinţă de nezdruncinat în Dumnezeu atât în faţa unui viitor care se anunţă plăcut, cât şi în faţa unui viitor care se anunţă neliniştitor. O credinţă puternică şi de nezdruncinat în Dumnezeu este elementul minune care poate să stabilizeze şi chiar să ne îndumnezeiască viitorul.

10. Un adevărat maestru spiritual este cel care prin puterea divină ce îi vine în valuri uriaşe de la Dumnezeu ne oferă un impuls, datorită propriului exemplu personal. Astfel ne deschide şi  ne ajută să facem împreună cu el primii paşi dincolo de poarta Paradisului:  inefabila poartă secretă a cunoaşterii spirituale. Fiecare autentică iniţiere pe care un ghid spiritual ne-o pune la dispoziţie ne oferă un început miraculos, care ne poate propulsa pe o nouă şi net superioară treaptă de evoluţie interioară, care este capabilă să ne transforme extraordinar de mult viziunea de ansamblu asupra realităţii. Depinde întotdeauna de aspirantul care tocmai a fost iniţiat dacă  va da dovadă de perseverenţă şi tenacitate pentru a rămâne pe nivelul  superior pe care a fost impulsionat să ascensioneze prin intermediul energiei subtile, benefice, colosale şi prin puterea tainică a exemplului pe care i l-a oferit cu ocazia iniţierii maestrul spiritual. Dacă aspirantul rămâne fără întrerupere pe noua treaptă pe care a fost propulsat, aceasta indică întotdeauna că iniţierea sa a fost încununată de succes.

yogaesoteric

4 martie 2006

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More