Sfecla roşie pentru fortifierea ficatului

 

Ficatul este unul dintre cele mai solicitate organe ale trupului. Responsabil pentru peste 500 de funcţii, ficatul joacă un rol important în funcţionarea sistemului imunitar, a metabolismului, a sistemului digestiv şi a sistemului de detoxifiere.

Cum contribuie sfecla roşie la întărirea sănătăţii ficatului?

Sfecla roşie abundă în magneziu, calciu, fier, potasiu, vitamina C, fosfor, mangan şi mai conţine betaină, caroten şi vitamine din complexul B. Betaina este o substanţă cu efect hepatoprotector şi stimulator al bilei. În plus, betaina este importantă pentru reducerea homocisteinei din sânge, spun medicii.

Cea mai mare concentraţie de betaină se găseşte în acea parte a sfeclei aflată în dreptul tulpinii cu frunze. Datorită acestei substanţe, sfecla este un excelent remediu pentru detoxifiere.

Cum să foloseşti sfecla pentru fortifierea ficatului

Sucul de sfeclă roşie acţionează ca un protector hepatic puternic, regenerând celulele hepatice şi stimulând funcţia hepatică. Consumarea cu regularitate a acestui suc, dar şi a sfeclei în stare crudă, încetineşte evoluţia bolilor cronice de ficat şi are efecte benefice în cazul steatozei hepatice (încărcarea celulelor hepatice cu grăsime).

Iată mai jos reţeta pe bază de sfeclă roşie care te va ajuta:

Ingrediente:

– o sfeclă roşie
– un morcov
– o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Spală şi curăţă de coajă sfecla, morcovul, lămâia. Pune-le în storcător şi extrage sucul.

Sucul obţinut este necesar să fie îndoit cu apă (la cantitatea de suc obţinut se adaugă o cantitate egală de apă de izvor), pentru că altfel efectul detoxifiant, cel puţin la început, ar putea fi foarte puternic pentru ficat şi s-ar repercuta asupra tuturor funcţiilor hepatice. În începutul acestei cure, cantitatea de suc se bea în 2-3 reprize pe parcursul zilei, la distanţă de mese (30 min înainte de masă / 2h după masă). Ulterior, după ce organismul se obişnuieşte cu acest detox facil, sucul se poate bea şi într-una sau două prize (în aceeaşi manieră – la distanţă de mese), după cum simţiţi că vă face bine.

Consumă acest preparat zilnic şi îţi vei regenera ficatul şi îţi vei îmbunătăţi considerabil starea de sănătate!


Citiţi şi:

O băutură-minune din cătină, sfeclă roşie şi morcovi poate preveni şi chiar ajuta la vindecarea cancerului dar şi a altor boli

Un medicament perfect natural de excepţie – Sfecla roşie

 

yogaesoteric
15 iunie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More