Simboluri oculte satanice într-un videoclip premiat în 2008 la gala premiilor Grammy

de Eva Teodorescu

La cea de-a 50-a ediţie a galei premiilor Grammy, ce a avut loc în luna februarie 2008 la Los Angeles a fost premiat un videoclip ce conţine mesaje şi simboluri oculte satanice. Premiul Grammy pentru cel mai bun videoclip a fost acordat post mortem lui Johnny Cash, pentru piesa „God is gonna cut you down” – „Dumnezeu o să te doboare” (to cut down înseamnă, în limba engleză, a doborî, a ucide, a omorî, a secera). Acest videoclip, care aparent li se adresează celor care păcătuiesc, cu mesajul că nu pot scăpa de judecata lui Dumnezeu, abundă de simboluri satanice.

Videoclipul este astfel conceput încât să aibă un impact maxim asupra privitorului – atât prin numărul impresionant de vedete, cât şi prin modul în care sunt montate imaginile. Modul halucinant în care se succed pe ecran chipurile vedetelor şi simbolurile respective fac ca adevăratul mesaj al acestui videoclip să pătrundă direct în subconştientul privitorului. Iar mesajul nu este unul creştin şi nici unul pozitiv. Atmosfera sumbră este în ton cu cuvintele cântecului. Iată care este mesajul care ne este “înfipt” direct în subconştient de acest cântec: mai devreme sau mai târziu, pe toţi cei care greşesc, Dumnezeu îi va pedepsi fără milă, ucigându-i. Unde este, în această viziune terifiantă, iertarea creştinească şi compasiunea infinită a lui Dumnezeu? Cum ar putea oamenii iubi un Dumnezeu crud şi răzbunător, de care le este frică? Şi fără iubire, cum se mai pot apropia oamenii de Dumnezeu?

În acest videoclip în care apar foarte multe vedete, îi putem vedea pe Kanye West (un adorator al lui Baphomet), pe Jay-Z (mason), care poartă un tricou cu un craniu – emblema lojii masonice Skull&Bones. Jay-Z face cu mâinile semnul masonic al piramidei şi al ochiului atoatevăzător (foto 1). Keith Richards de la Rolling Stones poartă un inel cu un cap de mort, simbolul lojii masonice Skull&Bones (foto 2).  

În videoclip au mai apărut: actorii Johnny Depp, Kris Kristofferson, Terrence Howard, Owen Wilson, Dennis Hopper, Woody Harrelson, Sharon Stone, Lisa Marie Presley, comediantul Chris Rock, modelul Kate Moss, muzicienii Iggy Pop, Bono de la U2, Justin Timberlake, Sheryl Crow, Chris Martin – solistul trupei Coldpay, Amy Lee, Tommy Lee, Mick Jones, Shelby Lynne, Anthony Kiedis, Travis Barker, Kid Rock, Billy Gibbons, Corinne Bailey Rae, Graham Nash, Brian Wilson, Jerry Lee Lewis, Patti Smith, Adam Levine, Peter Blake, raperul Q-Tip, trupa Dixie Chicks şi producătorul Rick Rubin, care deţine casa de discuri Columbia Records.

Johnny Cash, prieten apropiat al masonului de grad 33 Billy Graham, a fost unul dintre cei mai influenţi muzicieni americani din secolul 20. A început prin a fi cântăreţ de muzică folk, dar apoi s-a orientat şi către alte genuri muzicale cum ar fi rock and roll, gospel, blues. Ca majoritatea vedetelor rock, a fost dependent de droguri.

Citiţi şi:
Masoneria şi ritualurile satanice
Arhitectura masonică din jurul nostru – Flacăra libertăţii şi adorarea „purtătorului de lumină”
yogaesoteric
2 iunie 2009

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More