SMINTEALA ȘI PROSTIA ÎȘI DAU MÂNA: Lidl a dat jos crucile de pe ambalajele iaurturilor grecești

 

Italienii au fost primii care au observat că de pe ambalajele de iaurt grecesc au fost eliminate crucile de pe cupolele albastre ale celebrelor biserici din insulele grecești. A venit rândul belgienilor să constate că nemții de la Lidl au dat jos crucile de pe bisericuțele prezentate pe ambalajul iaurturilor.

Pe motiv că vor să respecte diversitatea religioasă, cei de la Lidl au trecut la șters. Și au eliminat dintr-un foc, de la produsele grecești prezente pe rafturile magazinului, unul din cele mai importante simboluri ale peisajelor elene: crucea de pe cupolele bisericilor ortodoxe.

Modificarea pozelor le-a sărit în ochi multora, așa că au reclamat presei că nu li se pare normal ca un magazin să vândă produse grecești pe ambalajele cărora sunt reprezentate imagini semnificative pentru cultura elenă, dar din care, în mod evident, au fost eliminate simboluri precum crucea.

Jurnaliștii de la RTL au încercat să ia un punct de vedere de la Lidl. Și au aflat că folosirea simbolurilor religioase este evitată „pentru că nu dorim să excludem nicio religie”. „Suntem o companie care respectă diversitatea și asta explică designul acestui ambalaj”, a precizat un purtător de cuvânt.

RTL a comentat, în final, ironic, că, într-o perioadă a „știrilor false” (fake news), la Lidl pot fi găsite și „imagini false” (fake pictures).

Imaginile i-au făcut pe unii internauți să spună că vor boicota Lidl.

În urma valului de indignare, grupul Lidl și-a cerut scuze. „Intenția noastră nu a fost niciodată să șocăm, evităm utilizarea pe ambalaje a simbolurilor religioase pentru a păstra neutralitatea față de toate religiile, iar dacă măsura a fost percepută diferit, ne cerem scuze celor care au fost șocați”, a precizat purtătorul de cuvânt.


Citiți și:

Două dintre cele mai cunoscute opere literare din lume au fost interzise zice-se din cauza limbajului rasist folosit de anumite personaje

Patapievici tună pe bună dreptate împotriva corectitudinii politice: O teroare morală; suntem ca într-un coșmar de revenire a stalinismului
 

yogaesoteric
17 septembrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More