Snowden susține că deja spionii britanici pot accesa de la distanță orice telefon mobil

 

Edward Snowden a declarat că spionii britanici pot pătrunde pe ascuns în telefoanele mobile folosind mesajele text. Fostul contractor NSA a mai declarat că ar fi dispus să facă închisoare în SUA dacă autoritățile americane ar ajunge la o înțelegere cu el.

Într-un interviu la BBC, difuzat în octombrie 2015, fostul contractor NSA Edward Snowden a declarat că spionii britanici pot să preia de la distanţă controlul asupra telefonului mobil al utilizatorilor, fără ca aceştia să ştie. El a susţinut că GCHQ (Government Communications Headquarters), foloseşte o serie de unelte de interceptare numite Smurf Suite, conform Deutsche Welle.

„Vor să-ţi controleze telefonul în loc să te controleze pe tine”, a declarat Edward Snowden într-un interviu acordat programului Panorama de la BBC, adăugând că mesajele folosite de GCHQ pentru a obţine acces discret la telefoanele mobile ale utilizatorilor nu sunt anunţate printr-un bip sau alt tip de sunet sau înştiinţare.

„Când (mesajul) ajunge pe telefonul tău, este ascuns, nu poţi să-l vezi. Nu apare pe ecranul telefonului tău. Plăteşti pentru un telefon, dar cine controlează programulul de pe telefonul tău deţine şi telefonul respectiv”, a adăugat Snowden.

Snowden a declarat că GCHQ foloseşte mai multe tipuri de programe Smurf pentru a obţine accesul la telefoane. Astfel, Nosey Smurf (Ştrumful băgăcios) le permite spionilor să pornească microfonul instalat într-un smartphone chiar dacă telefonul este închis, precizează Snowden. Alte programe – numite Tracker Smurf (Ştrumful urmăritor) şi Dreamy Smurf (Ştrumful visător) – permit ca telefoanele să fie închise sau deschise de la depărtare.

BBC a raportat că guvernul britanic a refuzat să comenteze noile informaţii, invocând clasica scuză a securităţii informaţiilor şi a securităţii naţionale. În plus, guvernul britanic lucrează la o lege care ar oferi mai multe drepturi agenţiilor de securitate şi spionaj privind monitorizarea activităţilor online.

Snowden, care şi-a deschis un cont de Twitter, a avut multe de spus despre GCHQ, chiar dacă dezvăluirile nu i-au aparţinut în întregime.


Citiți și:

Sunt reclame care utilizează sunete inaudibile pentru a conecta între ele telefonul mobil, televizorul, tableta şi calculatorul dumneavoastră!

Românii sunt ascultaţi în masă. Înregistrarea telefonică, proba favorită a anchetatorilor
 

 

yogaesoteric
20 februarie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More