Software de inteligenţă artificială folosit în Japonia pentru prinderea hoţilor din magazine

 

Un nou software de inteligenţă artificială, numit Vaakeye, este utilizat în Japonia pentru a monitoriza limbajul trupului cumpărătorilor şi pentru a semnala intenţia unora de a fura din magazine.

Software-ul, care este realizat de un start-up din Tokyo numit Vaak, este diferit de celelalte sisteme similare, care recunosc trăsăturile persoanelor care au cazier penal, în timp ce software-ul VaakEye utilizează comportamentul persoanelor din magazin pentru a prezice furtul.

Fondatorul companiei, Ryo Tanaka, a declarat că echipa sa a integrat în algoritmul sistemului echivalentul a 100.000 de ore de înregistrări de cameră video pentru a îmbunătăţi sistemul de supraveghere în a monitoriza totul, de la expresiile faciale ale cumpărătorilor, la mişcările şi îmbrăcămintea lor.

Într-o lună de la lansarea sistemului de supraveghere, VaakEye a fost instalat în 50 de magazine din Japonia.

Compania Vaak susţine că furtul din magazine a scăzut cu 77% în timpul unei perioade de testare a software-ului în magazinele locale, iar acest sistem ar putea ajuta la reducerea costurilor globale a furtului din magazine, care au însumat pierderi de 34 miliarde de dolari în 2017.


Citiţi şi:

Liceu din China. Recunoaștere facială pentru vânarea elevilor «leneși»

Programe UE de recunoaștere facială și schimb de baze de date: TELEFI Project și Tratatul de la Prüm

 

yogaesoteric
18 ianuarie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More