Soros investește 175 de milioane de dolari în acțiuni ale ‘celei mai mari mașini de spionaj’ din Silicon Valley, firma Palantir

 

Pentru cei care mai sunt tentaţi să considere drept „conspiraţie” supravegherea totală pe care elitele vor să o instituie la nivel planetar, iată un fapt recent care dă serios de gândit: speculatorul George Soros a cumpărat acțiuni în valoare de 175 de milioane de dolari la firma Palantir, „cel mai mare aparat de spionaj din Silicon Valley”.

În același timp cu Soros, brațul de investiții al lui Dan Loeb, „Third Point”, a achiziționat, de asemenea, 2,4 milioane de acțiuni ale Palantir, o companie specializată în baze de date mari, care are, la rândul său, parteneriat cu agenția americană de spionaj, CIA, acționară și ea la programul amintit, prin „In -Q-Tel”.

La fel ca firma „Cambridge Analytica”, Palantir preia bazele de date, atât publice, cât și private. Are acces la arhivele guvernelor, consiliilor orășenești, instituțiilor, băncilor, companiilor de asigurări… Informațiile bazei de date amintite se referă, printre altele, și la arestări, plângeri, amenzi, carduri de credit, plăcuțe de înmatriculare auto, dosare medicale, amprente, bilete de avion. Numai poliția din Los Angeles, California (LAPD) are 160 de baze de date diferite, toate în acest program.

Palantir a fost fondată în 2003 de, printre alții, Peter Thiel, fondatorul PayPal și unul dintre cei mai mari antreprenori din Silicon Valley.

Palantir numără multe guverne printre clienții săi. Platformele sale Gotham, Metropolis, Foundry și Apollo sunt utilizate pentru a monitoriza activitățile politice și este, de asemenea, implicat în urmărirea datelor despre pandemie și distribuția vaccinurilor.

Primul client al lui Palantir a fost Pentagonul și apoi au urmat CIA, FBI și alte structuri de informații. De asemenea, contractează cu guverne, poliție, vamă și companii mari pentru a monitoriza concurenții și piețele. CDC, Centrele SUA pentru Controlul Bolilor Infecțioase, externalizează informații și date, de asemenea, către Palantir.

În 2017, Departamentul Muncii a dat în judecată Palantir, deoarece practicile sale de angajare erau discriminatorii față de asiatici.

Partenerul Palantir Information Warfare Monitor a folosit aplicațiile Palantir pentru a descoperi GhostNet, o rețea chineză de spionare a computerelor care vizează 1.295 de computere din 103 țări, inclusiv ambasade și un computer NATO.

Compania are un acord cu Serviciul de Imigrare și Vamal al Statelor Unite, care este responsabil pentru urmărirea penală a imigranților fără acte. Poliția și agenții de la imigrări apelează la Palantir pentru a efectua raiduri împotriva imigranților.

Programele Palantir permit poliției să cunoască itinerariile parcurse de un vehicul cu un anumit număr de înmatriculare, precum și să cartografieze rețelele familiale, de cartier sau de afaceri.

Pe bună dreptate, se poate pune întrebarea, de ce tocmai acum Soros investește masiv în acest program?


Citiţi şi:
Legătura dintre Facebook și Cambridge Analytica. Palantir, firma care are contracte cu NSA și CIA, este deținută de un oficial al Facebook
Sinistra Agendă din spatele panicii COVID-19

 

yogaesoteric
24 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More