Speriaţi de adevăr? Franţa, măcinată de teoriile conspiraţiei

 

Întrucât din ce în ce mai mulţi tineri francezi sunt atraşi spre a crede diferite teorii ale conspiraţiei, Ministerul francez al Învăţământului planifică să organizeze o întâlnire specială pentru a aduna la un loc 300 de învăţători, cercetători, psihologi şi studenţi, arată Le Figaro.

Potrivit companiei de sondaje sociale Ipsos, unul din cinci tineri francezi crede şi susţine teoriile conspiraţiei, care au devenit foarte populare mai ales după atacurile teroriste de la Paris de anul trecut.

Pentru a combate răspândirea dezinformării şi uneori a completei nebunii pe care ar putea-o provoca anumite teorii ale conspiraţiei, ministrul francez al Învăţământului, Najat Vallaud-Belkacem, a decis să adune studenţii şi profesorii la o întâlnire şi să discute despre cum pot distinge între informaţia reală, verificabilă și diferitele tipuri de informaţii neverificabile pe care multe teorii ale conspiraţiei le prezintă.

„Accesul facil la internet şi o varietate de surse de informare creează confuzie şi uneori este dificil să se distingă ce este adevărat de ce este fals şi să se exercite o judecată critică”, a afirmat Vallaud-Belkacem, citată de Le Figaro.

După atacul terorist de pe 13 noiembrie de la Paris, mai multe teorii conspiraţioniste care neagă versiunea oficială a evenimentelor şi furnizează propriile explicaţii pentru ce s-a petrecut, au apărut online şi au devenit populare foarte repede printre cetăţenii francezi tineri.

Există două tipuri de teorii majore care au apărut pe internet despre atacurile de la Paris. Primul tip de teorii acuză guvernul francez de a fi orchestrat acest atac. Făcând aceasta, guvernul ar fi urmărit în mod intenţionat să înăsprească măsurile de securitate, justificând declararea stării de urgenţă şi formularea unei serii de politici anti-islamice şi anti-imigrare.

Al doilea tip de teorii se bazează pe ideea că lumea este controlată de un grup restrâns de elite evreieşti, cu centrele în New York, Ierusalim şi unele capitale europene, care controlează economia şi politica lumii. Aceste teorii susţin că clica secretă „iudeo-masonică” a organizat atacurile teroriste de la Paris pentru propriul său beneficiu ocult.


Citiţi şi:

Dat de gol şi dovedit fără urmă de îndoială: guvernul francez a înscenat atacurile din Paris

Un reputat analist politic face dezvăluiri cutremurătoare despre recentele atacuri din Paris

Câteva aspecte surprinzătoare referitoare la dedesubturile politice tenebroase ale atacului armat asupra redacției «Charlie Hebdo» (1)

 


yogaesoteric
6 martie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More