Spiralele MISA nu au nicio conotaţie politică

Către Cotidianul
În atenţia redactorului şef Mihnea Măruţă


În urma articolului Vanghelie a chemat MISA la o integrare în spirala PSD, semnat de Diana Lazăr, Adriana Duţulescu şi Dan Duca, apărut la data de 13 martie 2008, Biroul de Presă MISA solicită acordarea dreptului la replică.

DREPT LA REPLICĂ

Spiralele MISA nu au nicio conotaţie politică

În urma articolului Vanghelie a chemat MISA la o integrare în spirala PSD, semnat de Diana Lazăr, Adriana Duţulescu şi Dan Duca, apărut la data de 13 martie 2008, Biroul de Presă MISA solicită acordarea dreptului la replică, pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră.

Precizăm faptul că scrisoarea lui Marian Vanghelie, la care face referire articolul se află postată încă din luna noiembrie 2007 pe site-ul MISA, yogaesoteric.net, unde a putut fi citită de toată lumea. Nu este vorba deci de vreun document secret, aşa cum se sugerează la începutul articolului prin formularea „Cotidianul a intrat în posesia unei scrisori”. Lipsa de profesionalism a jurnaliştilor este evidentă. Dacă aceasta era într-adevăr o ştire atât de importantă, cum de au ignorat-o luni de zile?

La MISA nu au avut loc niciodată orgii

Articolul reia o gravă minciună şi calomnie la adresa MISA, dovedită de mult ca atare. Jurnaliştii de la Cotidianul ţin să completeze o afirmaţie a lui Marian Vanghelie – „ceea ce s-a văzut la televizor” – cu un comentariu tendenţios: „adică spirale sau orgii”. Este o dublă minciună. Pe de o parte, pune semnul de egalitate între spirale şi orgii. Filmările realizate de mai multe televiziuni la spiralele organizate de şcoala de yoga MISA arată în mod indubitabil că nu este vorba de nicio orgie. Pe de altă parte, comentariul sugerează că televiziunile au difuzat  documente video care atestă existenţa unor orgii la MISA, ori şi acest lucru este o minciună grosolană.

Se mai afirmă în mod tendenţios că în decembrie 2004 „membrii  MISA au fost în Piaţa Universităţii cei mai buni agitatori pentru Băsescu”. Toţi cetăţenii României au dreptul să aleagă în mod liber pe cine votează. Dacă cursanţii MISA au ales să voteze în 2004 cu Băsescu acest lucru s-a datorat atacului fără precedent împotriva şcolii de yoga MISA, lansat de PSD şi comandat personal de Adrian Năstase. De aici şi până a-i numi „agitatori” pentru opţiunea lor este cale lungă.

Biroul de Presă MISA
29 martie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More