Stareţul Tadei atestă autenticitatea tuturor religiilor, dar el confirmă şi adevărurile ce sunt spuse de fizica cuantică!

 

„Cum îţi sunt gândurile, aşa îţi este şi viaţa.”

 

Stareţul Tadei, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Serbiei
 

Stareţul Tadei:

* „Boala este o avertizare promptă a omului că, de fapt, nu este pe drumul cel bun.”

* „Omul trebuie să îşi găsească pacea interioară dumnezeiască, el trebuie să se liniştească. Dacă se linişteşte fizic şi psihic, iată (aceasta este) mântuirea lui. Când omul este liniştit, sistemul nervos se relaxează şi atunci totul îi este uşor.”

* „Omul e în permanență strâns legat de lumea întreagă. Viaţa este una singură. Noi suntem legaţi prin energie Dumnezeiască. Unul este izvorul vieţii, Care este pretutindeni şi le ține pe toate.”

* „Omul trebuie să se supună Voii lui Dumnezeu după cum îi este lui rânduit. Să fie mulţumit, să dea slavă lui Dumnezeu pentru toate.”

* „Dumnezeu este pretutindeni prezent. Când firea omenească îşi vine în sine şi se linişteşte cu adevărat, o mare energie dumnezeiască poate să fie lucrătoare prin firea omenească. Dumnezeu este viaţă şi energie, şi el dă viaţa şi energie fiecărui lucru. Noi, neamul omenesc, suntem foarte tare legaţi între noi printr-o energie de nedespărţit. În lumea de astăzi sunt mulţi depresivi, oameni care îşi pierd credinţa. Slavă lui Dumnezeu că este pretutindeni prezent şi ajută pe fiecare, pe cel slab şi pe cel tare. Toţi au nevoie de ajutor.”

* „Mândria este un mare păcat omenesc. Cum îl recunoaştem în om? După jignirile pe care ni le aduc ceilalţi şi reacţia noastră la acestea. De fiecare dată când ne simţim ofensaţi, când cineva a spus sau a făcut ceva care nu ne place, indiferent dacă acest om are dreptate sau nu, suntem stăpâniţi de mândrie. Noi, fiecare suntem cei care ne creăm armonia şi dizarmonia noastră, şi în cercul familiei, şi în comunitate. Şi la nivel de stat este la fel. Depinde mult de dispoziţia noastră mentală.”

 

Întrebare: Părinte Tadei, putem să avem o legătură sau putem să intrăm în contact cu cei dragi nouă, adormiţi (întru Domnul)?

Părintele Tadei:

„Totdeauna când ne gândim la ei suntem în legătură cu ei. Când ne rugăm pentru sufletele lor suntem în legătură cu ei. Oamenii cu suflet nobil, liniştit, paşnic, pot adesea să vorbească în visele lor cu sufletele de care le e dor. Tot ceea ce doreşti, obţii. Nu suntem legaţi numai de lumea materială, ci şi duhovniceşte, de lumea spirituală. Mai mult suntem legaţi de lumea spirituală decât de materie. Atunci când ne dorim cu putere ceva, se pune în lucrare o energie raţională de legătură. Această energie de legătură este mult mai precisă decât legăturile telefonice.”

Părintele Tadei:

„Tot ceea ce am considerat în viaţă că a fost mare rău şi necaz pentru mine, văd abia acum că nu a fost decât o mare binecuvântare care a făcut să se întoarcă totul în bine. Aducerea aminte a unui păcat săvârşit nu înseamnă că păcatul nu a fost iertat. Această aducere aminte este numai o punere în gardă, din vreme în vreme, pentru ca omul să nu se mândrească iarăşi. De fapt, omul este cel care nu se iartă pe sine, şi nu Dumnezeu, şi aceasta tot din cauza mândriei. Altminteri, semnul sigur că păcatul a fost iertat este că el nu se mai repetă şi că omul este cu sufletul liniştit.
 

Chiar şi necreştinii care au trăit o viaţă cinstită şi evlavioasă (conformă legilor firii) vor fi primiţi de Dumnezeu după moarte.

Chiar dacă vrea sau nu, omul trebuie să se roage pentru duşmani, pentru cei care nu ne iubesc. Nu poţi să fii bun dacă gândurile tale sunt rele. Din tine iradiază neîncetat o energie a răului. De aceea trebuie să fim paşnici, liniştiţi, plini de dragoste şi de bunătate.

Toate religiile spun acelaşi Adevăr, dar sub forme diferite.”


Citiţi şi:

Sfântul creştin indian Sundar Singh

Din învăţăturile Părintelui Arsenie Boca

Anthony de Mello – Din învăţăturile unui preot iezuit

 

yogaesoteric
11 martie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More