Statele Unite, implicate în atentate?

Fostul preşedintele afgan Hamid Karzai a afirmat la începutul anului trecut că serviciile secrete americane au organizat numeroase atentate în Afganistan, inclusiv la palatul prezidenţial, atacuri care în mod normal sunt atribuite insurgenţilor talibani, explicând că obiectivul este destabilizarea administraţiei de la Kabul.

Hamid Karzai a prezentat o listă cu zeci de atentate comise în Afganistan în ultimii ani.

Fostul preşedintele afgan susţine că serviciile secrete americane se află în spatele acestor atacuri, atât în mod unilateral, cât şi prin ajutarea insurgenţilor talibani, conform The Washington Post.

Pe lista prezentată de Karzai figurează şi atacul armat comis în ianuarie 2014, la un restaurant cu specific libanez din Kabul, un incident soldat cu moartea a 21 de persoane, inclusiv a trei cetăţeni americani. Atentatul a fost atribuit talibanilor afgani.

Fostul preşedinte Karzai crede că obiectivul acestei conspiraţii ar fi destabilizarea situaţiei din Afganistan, inclusiv a administraţiei de la Kabul.
Cu toate acestea, un oficial de la preşedinţia afgană recunoaşte că nu există dovezi clare care să confirme implicarea Statelor Unite în atentate.

Mai mulţi oficiali americani au denunţat afirmaţiile lui Kazai, amintind că Washingtonul a oferit miliarde de dolari şi trupe în scopul susţinerii administraţiei de la Kabul. „Este un punct de vedere profund conspiraţionist, departe de realitate”, a reacţionat ambasadorul SUA, James B. Cunningham.

Citiți și:

Marea și cumplita înşelătorie a aşa-ziselor atentate teroriste din 11 septembrie 2001

Enigmele atentatului terorist asupra publicației Charlie Hebdo. Răzbunare sau conspirație?

yogaesoteric

9 august 2015

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More