Stephen Hawking: «Găurile negre ne-ar putea oferi o modalitate certă de a călători într-un alt Univers»

 

Cunoscutul om de știință Stephen Hawking, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, susține că o călătorie printr-o gaură neagră ne-ar putea duce într-un alt Univers.

Într-o lucrare publicată recent în Physical Review Letters, renumitul profesor vorbește despre faptul că nu ar trebui să ne fie frică de aceste găuri negre. Potrivit teoriei acestuia, dacă am putea călători printr-o asemenea gaură, nu am rămâne blocați acolo, însă nici nu am reveni în Universul din care provenim.

„Găurile negre nu sunt închisori eterne cum am crezut noi odată. Dacă vom fi prinși într-o gaură neagră, nu trebuie să renunțăm. Există o cale de ieșire”, declara profesorul Hawking într-un discurs ținut anul trecut.

Reconfirmarea de către Hawking a ipotezei sale poate oferi răspunsul la o problemă pe care o aveau oamenii de știință de mult timp. Aceștia încercau să determine cum am putea concepe un obiect care ar trece de orizontul evenimentului unei găuri negre, locul de unde nici lumina nu poate scăpa, și nu l-am mai vedea niciodată. În cazul în care obiectul se „pierde”, atunci acea informație despre obiect trebuie să o păstrăm sau nu? Hawking este de părere că informația este păstrată tocmai de acea gaură neagră, iar obiectul ar putea să nu dispară dar nici să mai apară vreodată în Universul nostru.

Găurile negre se formează prin colapsul stelelor de masă mare într-o supernovă, la sfârșitul vieții lor. După formare, gaura neagră poate continua să crească absorbind masă din vecinătatea ei. Prin absorbirea de stele precum și prin contopirea cu alte găuri negre se pot forma găuri negre super-masive cu mase de milioane de ori mai mari decât cea a Soarelui. Astronomii au identificat numeroase posibile găuri negre stelare în sistemele binare, studiind interacțiunea lor cu stelele companion.


Citiți și:

Teoria undelor gravitaţionale, ce a fost emisă de Einstein în 1916, a fost confirmată

Cercetările recente arată că trăim într-un «multivers» de lumi paralele pline de viață extraterestră!

Este posibil ca energia timpului să curgă în direcţia opusă? Fizicienii au găsit deja răspunsul

 

yogaesoteric
20 septembrie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More