Ştiinţa ascunsă a iniţiaţilor ce îţi permite să obţii cu uşurinţă tot ceea ce este bun (II)

de Aurel Militaru

Citiţi aici articolul anterior

Toate lucrurile şi evenimentele iau naştere prin intermediul legii rezonanţei

În fiecare dintre noi există, în stare potenţială, toate posibilităţile. Trebuie doar să ne folosim la maximum darurile şi talentele ascunse. Tot ce avem de făcut în acest sens este să spunem, chiar din acest moment, un DA ferm şi hotărât libertăţii şi cunoaşterii. De aceea ne este de un real folos să ştim care este mecanismul real şi cum anume se produc miracolele care apar în viaţa noastră. Toate aceste lucruri sunt posibile datorită Legii Fundamentale a Rezonanţei, care mai este numită Legea Vibraţiei sau Legea Atracţiei. Totul este rezonanţă. Materia, energiile subtile, energiile vitale, sentimentele, aspiraţiile, gândurile fiecărei persoane sunt posibile datorită acestui proces vibratil, rezonator. Orice trăire interioară pe care o avem, orice gând sau intenţie se reflectă în întregul univers.

La rândul lui, universul răspunde în mod fidel la tot ceea ce se emite. Universul este o ţesătură continuă de acţiuni şi interacţiuni, de emisii şi recepţii. Noi emitem în permanenţă vibraţii bune sau rele către univers şi, implicit, influenţăm mediul exterior în bine sau în rău. Automat, universul exterior răspunde la vibraţiile noastre şi intră în rezonanţă cu universul nostru interior, creând în fiinţa noastră efecte identice celor emise de noi. Unii înţelepţi afirmă că, în procesul de întoarcere a răspunsului din univers, energia primită este chiar mai mare decât cea emisă iniţial, deoarece în drumul ei ea interacţionează cu alte energii-gând identice, care au fost emise de alte persoane. În urma acestui fapt se creează aşa-numitul efect de avalanşă în retur. Tocmai de aceea, în unele tradiţii spirituale, cum ar fi de exemplu tradiţia creştină, se interzice blestemul. Persoana care blestemă se face intermediar între energiile rele ale răzbunării şi ţinta acestora. Cel care blestemă acceptă transferul energiilor rele ale răzbunării şi el intră astfel automat în rezonanţă cu ele, vibrând la unison cu ele, „murdărindu-se“ astfel şi el. Nu are cum să fie altfel, pentru că este ca şi cum am spune că uleiul care este pus într-un vas nu îl unge şi pe acesta.

Bine faci, bine găseşti

Clarificând acest aspect, ne este uşor acum să înţelegem că trebuie să alegem cu grijă „lichidul pe care îl vom pune în vasul sufletului nostru“ şi, dacă vrem să fim fericiţi, sănătoşi şi în armonie cu tot ceea ce ne înconjoară, trebuie să permitem ca prin noi să se manifeste doar energiile pure şi stările elevate de conştiinţă. În acord cu cele spuse aici, găsim un sfat foarte sugestiv în Biblie, care spune: „Cel ce binecuvântează va fi îndestulat, iar cel ce blestemă va fi blestemat.“ (Pilde 11-12)

În momentul în care cineva doreşte răul cuiva, el emite automat în univers acel gând rău (de răzbunare, de ură) şi, automat, universul răspunde fidel, transmiţând instantaneu acel rău înapoi către cel care l-a emis, influenţându-i astfel fiinţa şi starea interioară. Ştiind acum acest lucru, ne apare destul de clar semnificaţia ascunsă a următoarelor citate biblice:
– ,,Cine ridică sabia, de sabie va pieri.“ (Iisus)
– ,,Cine seamănă vânt, culege furtună.“ (Iisus)
– „Dacă tu eşti înţelept, eşti înţelept pentru tine, şi dacă eşti batjocoritor, singur vei purta ponosul.“ (Pilde 9-10)
– „Cel ce seamănă nedreptate, seceră nenorocire, iar toiagul mâniei lui îl va bate pe el.“ (Pilde 21-22)

În aceeaşi direcţie, întâlnim următoarea formulare plină de înţelepciune: ,,Gândeşti ceea ce eşti, eşti ceea ce gândeşti.“ Tradiţia populară românească spune: ,,Bine faci, bine găseşti.“
După cum vedeţi, aceste recomandări biblice sau ale tuturor marilor înţelepţi, nu sunt nici pe departe îndemnuri sau sugestii restrictive ce ne privează de plăcere şi libertate, aşa cum obişnuiesc să le trateze unele persoane sceptice şi rău intenţionate, care nu pot să-şi stăpânească slăbiciunile şi tentaţiile inferioare. Din contră, aceste recomandări ne sunt oferite cu o foarte mare iubire şi compasiune şi ne este prezentat foarte clar, negru pe alb, cum să trăim în armonie cu universul, cu natura şi cu celelalte fiinţe. Prin aceasta suntem puşi în gardă că umanitatea, prin modul ei de a gândi, se poate înălţa către paradis sau, din contră, se poate coborî în infern.

Fericirea este la îndemâna noastră, a tuturor

După ce ne-am lămurit cum funcţionează Principiul Rezonanţei (despre care am vorbit până acum), ne este mai uşor să înţelegem Legea Acţiunii şi Reacţiunii (sau KARMA, cum este ea numită în tradiţia budistă şi cea hindusă). Fiecare dintre noi devenim astfel responsabili pentru tot ceea ce gândim şi pentru modul în care acţionăm, deoarece în funcţie de aceasta va fi modelat atât universul nostru interior, cât şi cel exterior, în care trăim. Dacă în acest moment chiar tu, cel/cea care citeşti aceste rânduri hotărăşti să alegi calea binelui şi a gândirii pozitive binefăcătoare, te vei salva în felul acesta pe tine însuţi de suferinţă, frustrări şi tot felul de stări chinuitoare şi, în acelaşi timp, prin revoluţionarea ta interioară, vei influenţa în bine universul exterior, precum şi pe celelalte persoane pe care îţi va fi dat să le întâlneşti.

Gândiţi-vă ce s-ar petrece dacă oamenii ar fi cu toţii bucuroşi şi binevoitori. Cum ar arăta lumea în care trăim, dacă la programele de televiziune, în locul filmelor de groază şi pline de violenţă, s-ar difuza emisiuni umoristice, recreative sau dacă s-ar prezenta numai lucruri frumoase? Cum ar fi dacă în ziare, în locul crimelor şi al articolelor calomniatoare de tot felul, s-ar prezenta alte subiecte binefăcătoare, constructive? Cu siguranţă că ar exista mai multă armonie în lume, iar suferinţele şi necazurile ar fi mult mai puţine.

Fragment din cartea Arta de a obţine tot ceea ce îţi doreşti de Aurel Militaru (www.editurainfinit.ro)
 

Citiţi şi:

Legea rezonanţei

Santosha te învaţă bucuria de a trăi

yogaesoteric

martie 2010

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More