Ştiinţa ascunsă a iniţiaţilor, ce îţi permite să obţii, cu uşurinţă, tot ceea ce este bun

de Aurel Militaru

Motto:

„Cine are, i se va mai da; cine n-are,
 i se va mai lua şi ceea ce are.” (Iisus)

„CINE ARE I SE VA MAI DA”

În această învăţătură excepţională se află un foarte mare secret, cu ajutorul căruia, dacă îl vom înţelege şi aplica, vom putea, doar prin el însuşi, să atingem desăvârşirea spirituală. Mulţi oameni sunt de părere că acest citat este cam nedrept cu cei săraci şi că îi avantajează doar pe cei bogaţi (înţeles numai din prisma sărăciei şi bogăţiei materiale). Însă, în realitate, acesta este un mare adevăr, nu dezavantajează şi nu este nedrept cu nimeni.

Să revenim din nou asupra lui „CINE ARE I SE VA MAI DA”. Adică „CINE ARE” atenţia îndreptată mai tot timpul spre abundenţă, întreţine aproape permanent gânduri pozitive de belşug, bunăstare, împlinire şi debordează de o stare de optimism molipsitor, va mai avea parte sau „I SE VA MAI DA” belşug, abundenţă materială şi spirituală, fericire, sănătate şi împlinire, pentru că, cu ajutorul Legii Rezonanţei, el va atrage ca un magnet toate lucrurile bune, corespondente modului său de a gândi şi a fi.

„CINE N-ARE, I SE VA LUA ŞI CEEA CE ARE”
Adică „CINE N-ARE” atenţia îndreptată spre belşug, abundenţă şi, la modul general vorbind, spre tot ceea ce este bun şi divin, în schimb întreţine aproape permanent gânduri negative de eşec, frică, insucces, sărăcie, lipsuri, lăsându-se acaparat de o stare de pesimism paralizant, care va atrage ca un magnet lipsurile, sărăcia, insuccesul, neajunsurile, „I SE VA LUA ŞI CEEA CE ARE”, adică mica rezervă de stări bune, divine care astfel diminuează (sunt luate), deoarece nu mai sunt alimentate şi întreţinute cu energie, spaţiul lor fiind acum ocupat treptat de cele rele, care sporesc, deoarece lor li se acordă acum toată importanţa şi atenţia. După această explicaţie, lucrurile devin simple şi putem înţelege că nu există niciun vameş care să zică: „Te-am prins că nu ai! Dă-mi şi ceea ce ai!”

Dacă ar fi să analizăm aceste două formulări din punct de vedere logic, ele nu ar avea niciun sens. Pentru că, teoretic, nu ai cum să iei ceea ce nu există. Este ca şi cum cineva ar merge pe jos prin deşert şi ar veni altcineva şi i-ar spune că îi ia maşina pe care nu o are. Însă din punct de vedere a Legii Rezonanţei, această rostire plină de înţelepciune a lui Iisus, capătă sens. Prin aceasta, Iisus ne avertizează că, în realitate, noi suntem singurii responsabili pentru lipsurile pe care le avem.

Pentru că:
– Cu cât gândeşti mai pozitiv şi te simţi mai bine, cu atât eşti mai bine poziţionat în raport cu ceea ce vrei şi vei obţine abundenţă.
– Cu cât gândeşti mai mult negativ şi te simţi mai rău, cu atât eşti mai prost poziţionat şi vei obţine eşecul.
Ceea ce gândim şi simţim este o oglindă perfectă a devenirii noastre. Indiferent de evenimentele sociale, bogaţii (cei care se gândesc la abundenţă) vor continua să se îmbogăţească, iar săracii (cei care se gândesc la nereuşite şi sărăcie) vor continua să devină sărăci. Toate acestea sunt posibile în funcţie de ceea ce simţim şi gândim în mod predominant şi continuu.

Noi deţinem deja, în profunzimile fiinţei noastre, în mod latent, soluţiile perfecte la toate problemele care ne frământă. Putem extrage aceste soluţii din sfera subconştientului, pentru a le aduce în sfera conştientului, direct proporţional cu intensitatea încrederii noastre în capacităţile proprii. Tocmai de aceea, „arta de a obţine tot ce-ţi doreşti” o constituie iscusinţa şi capacitatea noastră de a învăţa cum să ne folosim de sau, mai bine zis, cum să avem acces la aceste soluţii perfecte, care sunt o comoară nedescoperită ce există în fiecare dintre noi. Pe măsură ce vom învăţa cum să ne folosim de această comoară ascunsă în noi şi cum să avem acces la ea, ne vom ridica, aproape fără efort, pe culmi nebănuite.
Devenind experţi în această artă, vom avea mereu parte în viaţa noastră numai de succese. După ce am aflat de această comoară, ar fi o mare pierdere să nu facem eforturi pentru a o descoperi. Dacă la începutul căutărilor noastre e posibil să întâmpinăm unele obstacole sau eşecuri de moment, nu trebuie să ne descurajam, ci trebuie să mergem mai departe. Pentru că această atitudine este de preferat celei în care, de frica eşecului şi a nereuşitei, abandonăm căutările încă de la început.

Alegerea conştientă a căii de autodepăşire şi transformare în sens benefic, obiectiv
Toate exemplele şi explicaţiile de până acum au fost necesare pentru a ne da seama de natura noastră divină, de potenţialităţile noastre ascunse şi pentru a ne motiva să ieşim din starea „călduţă“ în care ne aflăm, existând doar pe orizontală. Renunţăm acum să mai digerăm fără să gândim tot ceea ce primim din afara noastră, de la alţii, de la societatea în care trăim.
Pentru noi poate să înceapă acum adevărata călătorie în sensul evoluţiei. Renunţăm acum la omul vechi care am fost şi facem loc să înflorească în noi omul nou de lumină, omul superior. Acum, după ce ne-am dat seama de adevărata noastră valoare, putem alege în mod conştient să facem loc geniului din noi să se afirme. Fiecare om este important în acest univers şi îşi are rolul său, acolo unde se află.

În fiecare dintre noi există, în stare potenţială, toate posibilităţile. Trebuie doar să ne folosim la maximum darurile şi talentele ascunse. Tot ce avem de făcut în acest sens este să spunem chiar din acest moment un DA ferm şi hotărât libertăţii şi cunoaşterii.

Da, aleg acum să fiu o fiinţă fericită şi prosperă!
Aleg să am o sănătate perfectă!
Aleg să fiu în armonie cu toţi oamenii şi cu întreaga natură!
Aleg să devin conştient de natura mea divină, care este ascunsă chiar în adâncul fiinţei mele!
Aleg să devin bun şi înţelept!
Aleg să fiu plin de compasiune pentru toţi oamenii!
Aleg să-mi asum şi să-mi îndeplinesc cât mai bine menirea mea sau, cu alte cuvinte, rostul meu în viaţă, prin care pot să ajut oamenii şi să le fiu de folos!
Aleg să mă bucur, cât mai conştient, de darurile şi cadourile pe care le primesc de la Dumnezeu.
Aleg să mulţumesc pentru viaţa care mi-a fost dată.
Aleg să mulţumesc pentru aerul pe care îl inspir.
Aleg să mulţumesc pentru hrana pe care o primesc.
Aleg să mă bucur din plin de tot ceea ce este frumos, bun şi încântător.
Aleg să fiu în permanenţă în rezonanţă cu sferele infinite de forţă ale succesului şi prosperităţii.
Aleg în mod ferm şi hotărât calea succesului deplin.
Aleg să devin stăpânul vieţii mele, şi nu subordonatul ei.
Aleg acum să devin mai bun, să mă transform şi să mă dezvolt în bine, să devin dintr-un om obişnuit un om extraordinar.

Fragment din lucrarea ,,Arta de a obţine tot ce îţi doreşti” de Aurel Militaru (www.editurainfinit.ro)
 
Citiţi continuarea articolului aici.

Citiţi şi:
Unele ÎNŢELEGERI DIVINE ne pot transforma existenţa  
Legea rezonanţei  

yogaesoteric
12 februarie 2010

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More