Știri din țara ocupată de vechea-noua Securitate vândută corporatocrației euro-atlantiste (II)

 

Citiţi prima parte a articolului 


Ion Cristoiu: 

2019 a fost anul în care Sistemul și-a dat seama că poate să facă orice
 

Dan Andronic mi-a trimis un e-mail din care citez:
„Vreau și eu o caracterizare a României 2019 scrisă în 2000 de semne. Care au fost cele mai importante evenimente politice, economice, media. Cum ai caracteriza anul 2019? Cel mai bun politician, cel mai slab. Orice altceva te-a impresionat.”

A scrie despre România lui 2019 în 2000 de semne e ca și cum ai rezuma Istoria omenirii într-o pagină de carte. Luând asta drept provocare (de obicei scriu mult despre un subiect, 2000 de semne nu-mi ajung nici să intru în conținut), încerc să mă execut în noaptea de Revelion.

România lui 2019 a dovedit mai mult ca Româniile din toți anii postdecembriști că democrația e doar o fațadă de sorcovă pentru o realitate de plumb. Teoretic, avem alegeri libere și corecte, presă independentă, pluralism politic, instituții definitorii ale statului de drept, precum Parlament, Justiție, Avocatul Poporului, Guvern, Președinție. Practic avem o dictatură a Sistemului instituțiilor de forță. Acest Sistem, predat lui Klaus Iohannis la cheie de către Traian Băsescu, făuritorul care n-a mai avut timp, ca președinte, să-l folosească, și-a spus cuvântul în tot ceea ce noi, românii, luând în serios basmul cu trecerea de la dictatură la democrație după decembrie 1989, am crezut că e rezultatul bătăliei între partide, al concurenței din presă, al goanei după profit, al prestației unei Justiții independente:

Condamnarea lui Liviu Dragnea, o operațiune complexă, menită a pregăti terenul pentru aducerea la Putere a Guvernului Meu Doi, pentru punerea la pământ a PSD și mai ales pentru a scoate din capul oricărui politician ideea că e în slujba României și nu a Puterilor Garante.
Răsturnarea Guvernului PSD și investirea Guvernului PNL în condițiile în care partidul lui Klaus Iohannis e minoritar în Parlament. Brusc, de parcă ar fi fost întoarse cu cheița, partide care până mai ieri scoteau foc pe nări și pe gură când auzeau de PNL, au votat Moțiunea de cenzură mai întâi și investirea Guvernului Orban mai apoi fără să fi obținut, așa cum se petrece în orice democrație, un minim profit politic. Putem crede în aceste condiții că răsturnarea de regim din octombrie – noiembrie 2019 a fost rezultatul jocului democratic?
Victoria la scor de Nicolae Ceaușescu a lui Klaus Iohannis la prezidențialele din 2019, fără un minim efort din partea candidatului, fără dezbaterile cuvenite, fără a se pune în presă vreo întrebare despre găurile negre din trecutul lui Klaus Iohannis.
Descoperirea peste noapte a dosarului de informator al lui Traian Băsescu după ce fostul președinte a primit mai multe adeverințe de om care n-a colaborat cu Securitatea. Diversiunea a avut drept scop curățarea terenului în partea anticomunistă a electoratului, astfel încât singurul președinte anticomunist, chiar din clipa conceperii sale, să fie Klaus Iohannis.
Transformarea a aproape întregii prese independente în presă proPrezidențială, deși prin asta mai toate publicațiile pierd la tiraj sau la rating.

Deoarece am depășit deja norma celor 2000 de semne, voi concluziona:
2019 a fost anul în care Sistemul și-a dat seama că poate să facă orice.
Lesne de înțeles în aceste condiții ce va fi anul 2020.


Hotnews: 

Mesajul ambasadorului SUA de Anul Nou: Americanii sunt aici și vor rămâne aici. România este la un pas de măreție
 

Anghel Buturugă, Facebook: Ne așteaptă măreția

„Vă așteaptă măreția!”… zise ambasadorul lui Trump în România, împrumutând evident din retorica acestuia.

Dar ce este necesar să facem ca să devenim măreți?

1. Să recunoaștem doar un unic stăpân, carele e America și doar America. America First! Noul stăpân e cam gelos pe „partenerii” europeni, gen Franța sau Germania, și nu cred că-i va plăcea obediența multiplă. Cum vor traduce servanții din România acest comandament, rămâne de văzut.
Citez din spusele ambasadorului: „Privind spre viitor, doresc să subliniez clar, în numele preşedintelui Trump şi al poporului american, că americanii sunt aici, vor rămâne aici şi, împreună cu poporul român, vor realiza fapte extraordinare în cele ce vor urma.”Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România

2. Anticorupție și eliminarea competitorilor economici și politici locali. Plus privatizări suplimentare. Adică să nu care cumva să jinduiești la propriile tale resurse și la capital autohton, că asta este urâciune în fața marelui Sat… pardon, stăpân (scuze, eram cu mintea la protestele din Irak).
Iarăși citez: „Preşedintele Trump şi Guvernul Statelor Unite sunt angajaţi să colaboreze cu preşedintele Iohannis şi cu guvernul premierului Orban asupra unei diversităţi de priorităţi. Cea mai importantă dintre acestea este reforma judiciară, pentru a asigura un sistem judiciar şi penal fiabil şi transparent şi pentru eliminarea capacităţii infractorilor de a păstra câştigurile obţinute în mod ilicit. Elitele şi persoanele cu legături politice nu ar trebui să aibă un refugiu în interiorul sau în afara României. Statele Unite se angajează să îşi folosească toate resursele de aplicare a legii disponibile, pentru a ajuta România să scape de flagelul corupţiei.”

Și încă unul: „Asigurarea existenţei unor legi şi reglementări fiscale şi de afaceri realiste va aduce mari beneficii. Este absolut necesar ca povara pe care o reprezintă corupţia endemică pentru economie să dispară. Capacitatea oligarhilor şi a baronilor cu legături politice de a controla interesele de afaceri şi de a limita concurenţa pe piaţa liberă este necesar să ia sfârşit. Este nevoie de privatizări suplimentare.”
Privatizări suplimentare, da? Adică ce a mai rămas: CEC, HidroElectrica, alte companii strategice… Hai, încă puțin, că nu mai sunt așa multe.
Asta pentru a deveni, iată, o economie „competitivă” cu realizări mărețe în domenii de activitate. Un fel de limbaj ca pe vremurile alea dinainte de ’89, când ni se promitea un viitor înstelat multilateral dezvoltat sub călăuzirea marelui stăpân, de această dată de la Est.

3. Să dați zeciuiala la templul NATO (complexului militar-industrial) întocmai și la timp. Ah, și să ne plătiți bazele militare pe care le avem la voi. Apărarea costă! Bine, aici poate sunt cârcotaș, paragraful sună mult mai benign și oficial:
„Statele Unite vor continua să sprijine forţele armate române în eforturile lor continue de a apăra ţara de ameninţări externe. Rolul crucial al României în NATO, apărând flancul estic al Europei, nu poate fi subestimat. Statele Unite vor continua să fie aliatul neclintit al României şi al NATO şi să asigure complet capacităţile de apărare ale României.” Am înțeles bine?

4. Libertate religioasă. Da, se face vorbire și de ea. Singurul accent care face realmente diferența față de precedentele mandate de guvernatori, pardon, ambasadori. Sper că asta înseamnă, de pildă, și libertatea Sinodului BOR de a nu recunoaște schismaticii din Ucraina. Că altfel… va trebui să cântăm ca ei. Dar, până una-alta, e de apreciat nuanța și de văzut ce înseamnă mai concret.
Citez nuanța: „A sosit momentul ca românii să-şi reafirme rolul de frunte în Europa şi în lume, în domeniile artelor şi ştiinţei, în producţia agricolă, în producţia de energie şi în cea industrială, construind o economie vibrantă şi o societate măreaţă, care trăieşte în conformitate cu şi respectă statul de drept şi libertatea religioasă.” Deci să respectăm libertatea religioasă. A cui?


ActiveNews: 

Ninel Peia, președintele Partidului Neamul Românesc: Mă tem că anul viitor începe dezmembrarea României! Iohannis va fi președintele Transilvaniei în 2025
 

Ninel Peia, președintele Partidului Neamul Românesc, a avertizat că anul 2020 va fi „anul în care va începe dezmembrarea României”.
Acesta a susținut că procesul va fi desăvârșit în 2022, iar totul va culmina cu ruperea Transilvaniei de România, iar președintele acestei noi entități va fi Klaus Iohannis.

Ninel Peia: „Mă tem că în 2020 va începe dezmembrarea României!
Dragii mei, momentul în care ne aflăm mă obligă să devin mai nesuferit ca de obicei. Anul 2019 a fost foarte dificil pentru că ticăloșii de progresiști neomarxiști au reușit să cumpere aproape toată clasa politică. […]
Am toate informațiile necesare pentru ca, din nefericire, să vă anunț o nenorocire.
Nu este vorba despre vreo farsă, situaţia este foarte gravă: anul 2020 este anul în care diabolicii neomarxiști progresiști pun în funcțiune mașinăria infernală care va rupe România în bucăți. La propriu!
Atenție, dezmembrarea României este deja planificată pentru 2022 și vor face în așa fel ca aceasta să se împlinească chiar și mai repede.
Vă mai spun încă ceva: oare ce ați spune dacă un sas pe nume Iohannis va fi, nu peste multă vreme, președintele… Transilvaniei, în 2025.

Acesta este ultimul ceas în care este imperios necesar să ne ridicăm la luptă și să ne apărăm Patria și odată pentru totdeauna să punem în practică sfaturile marelui patriot Nicolae Iorga: «Poporul, domnilor, se împarte firește în clase, clasele se împart în indivizi, interesele indivizilor nu se împacă între ele și interesele claselor, de multe ori, se dușmănesc; însă, mai presus de interesele indivizilor, mai presus de interesele claselor, este nevoie să se ridice solidaritatea națională, sentimentul de unitate este necesar să îmbrățișeze o societate de la un capăt la altul. Acest sentiment asigură menținerea unui popor, acest sentiment asigură afirmarea unui popor și-i dă biruința în toate împrejurările».

Nu vreau să vă stric iluziile, dar vă promit că voi reveni cu amănunte cutremurătoare. Ridicați-vă frunțile, frați români, altfel vom pierde Țara pe vecie!”.


Radio România Actualități: 

Ferme din Transilvania, finanțate de UE prin intermediul guvernului ungar
 

Aproape 5.000 de fermieri din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna au primit finanţare europeană, prin intermediul Guvernului Ungariei, pentru investiţii în agricultură. Ei au semnat recent cu Fundaţia Pro Economica din Târgu Mureş contracte în valoare de 61 de milioane de euro, angajându-se să contribuie cu 25% din valoarea investiţiei pe care doresc să o facă.

În plus, faptul că nu vorbesc limba maghiară nu a fost un impediment pentru obţinerea banilor.

Fermierii solicitanți au avut termen până la finele lui ianuarie 2020 să facă dovada achiziționării de utilaje sau animale, conform cererii de finanțare. Fundația Pro Economica a făcut deja și plățile.

Director Cozma Monica: „Singura cerere pe care am avut-o a fost să depună proiectul în limba maghiară, fiindcă este nevoie să ajungem la Curtea de Conturi a Ungariei, de unde am primit fondurile. Deci, cei care nu vorbesc limba maghiară au plătit un consultant și un traducător și apoi au depus proiectul în limba maghiară.”

Pe lângă faptul că nu a existat criteriul etnic de eligibilitate, fermierii spun că le-a fost foarte ușor să obțină finanțarea pentru achiziționarea de utilaje și animale.

Reporter: Aţi mai avut parte de finanțare?
Fermier: Nu, dar ăştia sunt potriviți pentru a ne extinde. Până acum am avut un solar mai vechi făcut de mine şi aşa sper că o să pot lucra cu familia mai ușor, într-un solar modern.

Reporter: Au fost condiții deosebite în acest proiect?
Fermier: Nu, nu, chiar foarte simplu, în comparație cu cei din /…/ şi pe PNDR-ul mare.
Alt fermier: A fost foarte simplu. Mulţumim statului maghiar că ne-a ajutat!

Din finanțarea totală de 61 de milioane de euro, 8 milioane de euro reprezintă TVA-ul pe care îl va încasa statul român. Acesta este al treilea program de ajutor de stat derulat în regiune de fundația din Târgu Mureș. În cele două ediții anterioare au fost finanțaţi circa 900 de fermieri din Mureș, Cluj și Bistrița-Năsăud.

Fundaţia Pro Economica este gestionarul programului prin care Guvernul Ungariei le acordă sprijin financiar fermierilor şi firmelor cu profil agricol din Transilvania.
Iniţial, programul a fost conceput pentru ca maghiarii din Mureş, Harghita şi Covasna să rămână în România, dar ulterior a fost extins şi pentru alte judeţe din Transilvania, fără restricţii referitoare la etnia solicitanţilor de fonduri.

Ministerul de Externe de la Bucureşti a atras atenţia că nu există niciun acord bilateral între România şi Ungaria şi nici nu a transmis în alt mod consimţământul privind programul prin care guvernul de la Budapesta investeşte zeci de milioane de euro în fermierii din Transilvania.


Cu alte cuvinte, „quod erat demonstrandum”. Mai aveți îndoieli față de planurile SUA și UE și ale slugilor lor locale în ceea ce privește soarta României?


Citiți și:
România nu va fi lăsată să își construiască autostrăzi peste Carpați!!! Ce interese străine ne blochează? 
Ştiţi cât pierde statul pentru că acest guvern refuză să mai impoziteze băncile şi marile companii din energie?

 

yogaesoteric
5 aprilie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More