Strategia de educație parentală neomarxistă revine!
După ce proiectul a fost retras, discuția despre Strategia de educație parentală a reînceput, în luna noiembrie, la Camera Deputaților.
„Platformei Împreună i s-a interzis accesul la conferință sub pretextul că este destinată autorităților publice. Fals. Erau invitate și organizații neguvernamentale. Noi suntem cei care am obligat ministerul și guvernul la retragerea strategiei. Acum suntem pedepsiți. Ideologia de gen este cu adevărat politică de stat. Apărați copiii României!”, a declarat Mihai Gheorghiu, președintele Platformei Împreună.
Strategia națională de educație parentală 2018-2025, proiect al Ministerului Educației Naționale, a intrat în atenția publică după ce a fost contestat de mai mulți lideri ai societății civile, pentru că ar urmări „reeducarea părinților” în spiritul noilor ideologii corect politice.
Academia Română a publicat pe site-ul său un comunicat în care prezintă poziția acestei instituții față de controversatul proiect al Ministerului Educației Naționale privind Strategia națională de educație parentală. Academia Română consideră că proiectul de Strategie de educație parentală este inoportun și inadecvat pentru învățământul și educația românilor, meniți să-și conserve specificul național în cadru european, se spune în comunicatul semnat de Prezidiul acestei instituții.
De asemenea, subliniază Academia Română, proiectul MEN, „de legiferare a unui sistem de educație parentală fără niciun specific românesc”, „echivalează cu o încercare, asemănătoare celor din statele cu regimuri totalitare internaționaliste sau globaliste, de obținere a ceea ce s-a numit mereu «omul nou», fără familie, fără naționalitate, fără țară, fără identitate”.
Publicăm mai jos textul integral:
„Proiectul Ministerului Educației Naționale, de legiferare a unui sistem de educație parentală fără niciun specific românesc, cu implicații enunțate explicit împotriva familiei tradiționale, ca nucleu al vieții sociale, culturale, morale și creștine, milenare a românilor, presupune o educație uniformă a copiilor, fără diferențe de sex, de particularități antropologice și psihologice, de mediu comunitar (rural, urban), etnic.
Proiectul echivalează cu o încercare, asemănătoare celor din statele cu regimuri totalitare internaționaliste sau globaliste, de obținere a ceea ce s-a numit mereu «omul nou», fără familie, fără naționalitate, fără țară, fără identitate.
În anul Centenarului Marii Uniri a românilor, când se face și bilanțul realizărilor de excepție ale românilor, educați în spiritul tradițiilor noastre, renunțarea la aceste tradiții ar însemna un act de trădare națională.
Faptul că Strategia amintită a fost precedată de numeroase cercetări, făcute de instituții internaționale și ONG-uri, cu fonduri private străine, nu îndreptățește cu nimic ridicarea ei la nivel de «strategie națională» a României.
Acceptarea ei ar însemna dublarea învățământului tradițional cu unul susținut de instituții străine, finanțate de Statul Român, cu sume imense, care ar putea fi destinate unor obiective stringente de igienizare, eficientizare și bună administrare a școlilor. În plus, introducerea amintitei Strategii ar agrava și mai mult situația disperată a copiilor fără părinți, care ar urma să fie educați într-un spirit inadecvat nevoilor noastre sociale.
Publicațiile mai mult sau mai puțin științifice pe tema educației parentale sunt, firește, libere să exprime diferite puncte de vedere, dar ipotezele educaționale așa-zis «moderniste» nu pot și nu este necesar să devină obligatorii într-un stat național, independent și democratic.
În concluzie, Academia Română consideră că proiectul de Strategie de educație parentală este inoportun și inadecvat pentru învățământul și educația românilor, meniți să-și conserve specificul național în cadrul european.
Biroul Prezidiului
Academiei Române”
Citiți și:
Strategii de (re)educare pentru epoca post-viață!
Iohannis a lansat «România Educată», așa-zisul său proiect de țară. O sumă de clișee și idei preluate de la rețeaua ONG-urilor progresist-globaliste
yogaesoteric
8 iunie 2019