Calea celor care caută să fie plăcuţi lui Dumnezeu trece prin multe suferinţe

 

Nimic nu este mai presus decât pacea întru Dumnezeu, care ne protejează sufletul. Pacea sufletului se dobândeşte prin răbdarea suferinţelor.

Sfânta Evanghelie zice: „Trecut-am prin foc şi prin apă, şi ne-ai scos la odihnă” (Psalm65, 12).

Calea celor care caută să fie plăcuţi lui Dumnezeu trece prin multe suferinţe. Cum să-i ințelegem pe sfinții părinți pentru cele ce-au îndurat din iubire pentru Dumnezeu când noi nu putem răbda nici cea mai mică ispită?

Nimic nu contribuie mai mult la dobândirea păcii interioare decât tăcerea şi faptul de a discuta cât mai mult posibil cu tine însuţi şi cât mai puţin cu ceilalţi. Un element al vieţii spirituale este trăirea lăuntrică şi lucrarea tainică a inimii.

Harul lui Dumnezeu îl ajută pe omul care urmărește să devină liniştit, şi cu lucrarea lui îl conduce la desăvârşita pace. În forma de început a păcii, sufletul este liniştit, iar în forma de final este înălțat de harul Sfântului Duh, după cuvintele psalmului: „Locul Său s-a făcut întru Pace” (Psalm75, 2).

Sfântul Serafim de Sarov

Citiți și:

Din învăţăturile Sfântului Serafim de Sarov

Îngerii păcii

 

yogaesoteric
8 iunie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More