Studiu: «Cu atenția pe coronavirus, cazurile de tuberculoză nediagnosticate și netratate vor provoca peste 1 milion de decese»

Profesor din Suedia: «Decesele de COVID-19 vor fi mult mai puține decât cele provocate de economiile distruse»

Aproximativ 1,4 milioane de oameni vor muri din cauza infecțiilor TBC netratate în urma închiderii impuse în perioada coronavirusului, potrivit cercetărilor publicate de Colegiul Imperial din Londra și Universitatea Johns Hopkins, scrie The Guardian.

„Se preconizează că până la 6,3 milioane de oameni vor dezvolta tuberculoză în perioada 2020-2025, iar 1,4 milioane de oameni și chiar mai mult riscă să moară, deoarece cazurile sunt nediagnosticate și netratate în timpul restricțiilor impuse populației”, afirmă publicația britanică. Cifrele se bazează pe premisa unei închideri de 3 luni și a unei perioade de 10 luni de restabilire a serviciilor după ridicarea restricțiilor.

Doctorul Lucica Dițiu, directorul executiv Stop TB Partnership, o entitate găzduită de ONU care își propune să elimine boala până în 2030, a declarat că a fost „îngrozită” de aceste date, iar actuala situație va bloca eforturile globale de a pune capăt tuberculozei. „Faptul că ne-am întors la cifrele din 2013 și au murit atât de mulți oameni, asta pentru mine este îngrozitor”, a spus Lucica Dițiu.

„Sunt indignată pentru faptul că nu reușesc să controlăm ceea ce facem. Dacă tuberculoza va fi ignorată din nou, se vor șterge 5 ani de progres dobândit cu greu împotriva celei mai infecțioase boli din lume și milioane de oameni se vor îmbolnăvi”, spune Dițiu.

Anterior, Richard Sullivan, profesor de sănătate globală la Colegiul King’s din Londra, avertiza că în Regatul Unit vor exista mai multe decese provocate de cancer decât toate decesele la un loc provocate de coronavirus. Și asta pentru că accesul oamenilor la analize și tratamente a fost restricționat ca urmare a izolării populației.

Comentariile experților au fost urmate de un avertisment și mai terifiant al lui Peter Nilsson, profesor de medicină internă și epidemiologie la Universitatea Lund, care a spus:
„Este atât de important să înțelegem că decesele de COVID-19 vor fi mult mai puţine decât decesele cauzate de blocarea societății, atunci când economia va fi distrusă”, a spus Nilsson.
„De ce? Din cauza șomajului și a tuturor problemelor sociale care vin odată cu acesta. O economie proastă va afecta și va ucide oamenii în viitor.”

Citiți și:
Medicii îi scriu lui Trump: Izolarea provoacă «victime în masă»
Raport al unui înalt funcționar de stat din Germania, despre giganticele pagube colaterale cauzate de Coronoia
Testele PCR, imprecise. Oameni sănătoși, băgați cu forța în spitale
CoVide et impera! Avocatul Dan Chitic, «scurt bilanț intermediar al Panisteriei»


yogaesoteric
5 iulie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More