Studiu: Diversitatea etnică nu este o forță, ci o slăbiciune

 

Un nou studiu revizuit de către mediul academic din Danemarca, publicat în revista anuală de științe politice, a dezvăluit că diversitatea etnică erodează încrederea socială în comunități.

Studiul, realizat de profesori de la Universitatea din Copenhaga și Universitatea Aarhus din Danemarca, a dorit să răspundă la întrebarea dacă „imigrația permanentă și creșterea diversității etnice“ are un impact benefic asupra coeziunii sociale, unitate și comuniune. Pe scurt, studiul a constatat că imigrația continuă și diversitatea etnică în creștere exercită efectul exact opus asupra societății, ceea ce înseamnă că subminează și degradează coeziunea socială, unitatea și unirea.

În urma unei meta-analize a 1001 estimări din 87 de studii din țări din lumea occidentală, cercetătorii au descoperit că există într-adevăr o „relație nefastă semnificativă din punct de vedere statistic între diversitatea etnică și încrederea socială”.

Unul dintre principalii cercetători din cadrul studiului, Peter Thisted Dinesen, a scris:
„Pentru a fi clar, relația nefastă generală dintre diversitatea etnică rezidențială și încrederea socială este semnificativă statistic și se menține în majoritatea situațiilor.”
„Studii extinse au raportat relativ constant o relație nefastă semnificativă între diversitatea etnică la nivel de vecinătate și diverse forme de încredere socială”, menționează cercetătorii.

Alți cercetători din diferite universități din Occident au lăudat studiul. Profesorul de științe politice la Universitatea din Amsterdam, Tom var de Meer, a calificat studiul drept „excelent și concludent”. Eric Kaufmann, profesor de politică la Universitatea Birkbeck din Londra, apreciază rezultatele studiului, afirmând: „Diversitatea mai mare este asociată semnificativ cu încrederea mai mică în comunități”.

Concluziile studiului contravin narațiunii omniprezente, care se repetă constant pe platformele media globaliste, la școli și universități și de către birocrații UE – și anume că „Diversitatea este o forță”.

Citiţi şi:

Conspirația globaliștilor pentru a distruge Europa etnică

Acad. Ioan Aurel Pop vs Lucian Boia: Despre conștiința națională la români…

 

yogaesoteric
16 aprilie 2020


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More