Studiu: O „imunitate supraomenească”, asta au dezvoltat unii pacienții care s-au vindecat de covid-19

Oamenii de știință au observat că în urma infectării cu covid-19, unele persoane dezvoltă o „imunitate supraumană”.

Potrivit imunologului Shane Crotty, această imunitate are o „putere impresionantă”. În sprijinul teoriei sale, el a publicat în luna iunie un articol în revista Science, ce mai apoi a făcut obiectul unei emisiuni la postul de radio american NPR.

Mai exact, Shane Crotty precizează că „imunitatea supraumană” implică o producție de anticorpi cu un nivel foarte ridicat de flexibilitate. Oamenii care o dobândesc după ce au fost bolnavi ajung să devină foarte rezistenți la virus, dar și la toate variantele sale.

Am studiat acest fenomen doar pe câteva persoane, deoarece este un examen foarte laborios și dificil”, afirmă virusologul Theodora Hatziioannou, care a fost intervievată de NPR. În pofida acestui fapt, oamenii de știință sunt optimiști, întrucât o astfel de imunizare ar putea fi crucială în lupta cu covid-19.

Se poate prezice în mod rezonabil că aceste persoane vor fi protejate în mod adecvat împotriva majorității – și, posibil, a tuturor – variațiilor SARS-Cov-2 (virusul covid-19) care ar putea apărea în viitor”, a explicat virusologul Paul Bieniasz la NPR. „Este un pic ciudat, dar am sentimentul că au o anumită protecție împotriva virusurilor SRAS care nu au infectat încă oamenii”.

Citiți și:
Inventatorul tehnologiei ARNm, Robert Malone: Imunitatea naturală este de 20 de ori mai puternică decât imunitatea prin vaccinare
Varianta Delta: Imunitatea naturală, cu 700% mai eficientă decât cea indusă de vaccin

 

yogaesoteric
10 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More