Sucuri naturale care reduc diabetul de tip 2 într-o săptămână

Diabetul de tip 2 este o afecţiune în care regimul alimentar joacă un rol esenţial. Pentru a-l ţine sub control, pe lângă evitarea alimentelor bogate în glucide (paste, orez, cartofi, porumb și alimente procesate făcute cu făină, grâu, gluten, zahăr, sirop de porumb) și a uleiurilor parțial hidrogenate (grăsimi trans), putem recurge şi la ajutorul unor remedii naturale, cum sunt anumite sucuri proaspăt preparate. 

Iată câteva reţete care vă vor ajuta să reduceţi diabetul de tip 2 într-o săptămână.

Suc de spanac și țelină 

Ingrediente:

– 3 mâini de spanac
– 2 tulpini de țelină cu frunze
– 1 morcov
– 1 măr verde
– 1 castravete (opțional)

Spălați și curățați morcovul și mărul verde și îndepărtați semințele de mere. Faceţi suc din morcov şi măr cu ajutorul unui storcător (ideal storcător prin presare). Puneţi sucul împreună cu spanacul și țelina într-un blender şi amestecaţi până la omogenizare.

Beneficii:

Morcovii conțin potasiu care poate ajuta la echilibrarea nivelurilor ridicate de sodiu asociate cu hipertensiunea arterială. Morcovul este un bun regulator al sângelui și este excelent pentru ameliorarea problemelor oculare la diabetici. 
Spanacul conține calciu, beta caroten, vitaminele A și C, care oferă multiple beneficii pentru sănătate. 
Țelina este bogată în potasiu și magneziu care sunt esențiale în prevenirea și tratamentul tensiunii arteriale crescute. 
Merele verzi conțin acid malic, care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. 

Suc de varză de bruxelles și de fasole

Ingrediente:

– 10-12 verze de Bruxelles
– 2 căni de fasole verde păstăi
– 1 castravete (opțional)
– 1 lămâie decojită

Spălați bine toate ingredientele, puneți-le într-un blender și mixați-le cu puțină apă.

Beneficii:

Acest suc contribuie la reducerea nivelului zahărului din sânge și poate scădea tensiunea arterială.
Varza de Bruxelles și fasolea verde sunt bogate în minerale și în vitamina B6, ambele fiind importante pentru scăderea nivelului glucozei din sânge. Aceste ingrediente sunt o sursă naturală de insulină vegetală.

Suc de spanac, țelină și pătrunjel

Ingrediente:

– 2 mâini de spanac
– 1 țelină cu tulpină
– 1 mână de pătrunjel
– 4 morcovi
– 1/2 măr verde

Sucul de la 2 morcovi, spanacul, pătrunjelul, țelina și ceilalţi 2 morcovi se pun în blender și se amestecă.

Beneficii:

Potasiul, sodiul și alte minerale vor ajuta la scăderea glucozei din sânge și, de asemenea, vor ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Suc de năsturel, roșii și pătrunjel

Ingrediente:

– 6 crenguțe de năsturel
– 1 mână de pătrunjel
– 2 roșii
– 2 mere verzi

Tăiați merele în felii și îndepărtați semințele. Puneţi toate ingredientele într-un blender, cu puţină apă plată și amestecați bine, până la omogenizare.

Beneficii:

Aceasta este o rețetă excelentă eficientă în prevenirea bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale, care sunt complicaţii frecvente ale diabetului. 

S-a constatat că obiceiul de a consuma zilnic mere verzi sau suc de mere poate duce la o scădere majoră a nivelului colesterolului, ce reprezintă cauza unor inflamații, afectează pereții arterelor sanguine și duce la creşterea riscului de accidente vasculare cerebrale și de atacuri de cord.

Roșiile conțin licopen care poate ajuta la reducerea LDL, care este colesterolul „rău”, cu cel puțin 10% dacă este consumat zilnic. Consumul a jumătate de litru de suc de roșii zilnic poate ajuta la protejarea inimii împotriva bolilor.

Năsturelul este plin de beta-caroten și antioxidanți, ce sunt cruciale în reducerea riscului de boli de inimă, cataractă și anumite tipuri de cancer.

Notă: Dacă vă faceţi suc în mod regulat, asigurați-vă că nu înlocuiți mesele „super”, cum ar fi legumele la abur, legumele crude întregi și salatele verzi, cu frunze, cu sucuri. Sucurile este bine să fie folosite în primul rând ca o completare a mesei – nu ca înlocuitor. Cu toate acestea, un smoothie verde poate fi folosit ca masă de înlocuire, deoarece conține tot conţinutul vegetalelor, inclusiv carbohidrați, grăsimi, proteine, apă și fibre.

Citiţi şi:

Sucul din cea mai populară legumă ce este consumată de români omoară celulele canceroase şi în plus tratează diabetul! 

10 sfaturi pentru scăderea glicemiei

yogaesoteric

13 decembrie 2020

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More