Suedia: creștere masivă a numărului adolescentelor cu disforie de gen

 

Numărul pacienților diagnosticați cu disforie de gen – definită ca suferință severă din cauza unei nepotriviri între identitatea de gen percepută și sexul biologic – a crescut dramatic în ultimul deceniu, a raportat Consiliul Național al Sănătății din Suedia.

În ultimul deceniu, numărul cazurilor de disforie de gen în rândul adolescentelor a crescut cu aproape 1.500%. Disforia de gen este adesea agravată de diverse diagnostice psihiatrice, iar pacienții cu astfel de tendințe sunt mai susceptibili să se sinucidă.

O creștere semnificativă a acestor cazuri se înregistrează în cadrul tuturor grupelor de vârstă, atât în rândul copiilor, cât și al adulților tineri, al băieților și al fetelor, al bărbaților tineri și al femeilor tinere, însă numărul a crescut peste măsură la fetele adolescente. Astfel, numărul fetelor cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani care au fost diagnosticate cu disforie de gen a crescut cu 1.500% din 2008. Iar în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, numărul a crescut cu 400%.

Fenomenul a uluit profesioniștii din domeniul sănătății din Suedia.
„Da, nu este nicio îndoială că există această creștere netă, dar cu toate acestea nu știm motivul ei”, a declarat investigatorul Consiliului Național al Sănătății, Peter Salmi.

Mai mult decât atât, este foarte frecvent ca pacienții cu disforie de gen să aibă mai multe diagnostice psihiatrice, precum autism, depresie și tulburări de anxietate. Studiul a indicat, de asemenea, că persoanele care suferă de disforie de gen au un risc mai mare de sinucidere decât populația normală. „Persoanele cu disforie de gen care s-au sinucis au avut, de asemenea, o incidență foarte ridicată a diagnosticelor psihiatrice severe concurente, ceea ce face dificil să distingi foarte exact cazuza sinuciderii”, a subliniat Peter Salmi.

În 2018, au fost diagnosticate cu disforie de gen 6.000 persoane, respectiv 6 la zece mii de locuitori și se așteaptă ca numărul să crească în anii următori deoarece tot mai mulți oameni solicită ajutor și sunt examinați pentru disforie de gen.

O situație similară a fost observată și în Norvegia și în Finlanda. Acolo, creșterea numărului de cazuri a fost, de asemenea, centrată pe fete adolescente și a lăsat profesioniștii fară răspuns.

Desigur, motivul pentru care s-a ajuns la această situaţie alarmantă în care tot mai mulţi copii și adolescenți cred că sunt transgender sau alte aberații ca fluid gender, sau fară gen, este propaganda transgender și homosexuală care se face în grădinițe și școli. Spălare pe creier pentru a fi tot mai mulți transgenderi (albi) care nu pot avea copii, care se nenorocesc cu tratamentele hormonale, care niciodată nu vor fi nici bărbați, nici femei, ci niște bolnavi psihic veșnic nefericiți, și care vor contribui la scăderea natalității albilor.

Potrivit lui Mikael Scott Bjerkeli de la Centrul de resurse Harry Benjamin din Oslo, mulți adolescenți solicită schimbarea de gen din motive greșite.
„Ne este teamă că există un efect contagios în rețelele de socializare, unde imaginile puțin nuanțate și hashtag-urile nu arată o imagine reală a ceea ce înseamnă de fapt schimbarea de gen”, a declarat Mikael Scott Bjerkeli pentru radiodifuzorul național NRK, menţionând existenţa acestor „camere de ecou” cu nicio posibilitate pentru o conversație critică și o dezbatere polarizată.

O investigație finlandeză condusă de psihiatra pentru tineret Riittakerttu Kaltiala de la Spitalul Universitar Tampere a concluzionat că schimbarea de gen nu rezolvă neapărat problema pentru pacienții tineri cu vârste între 13 și 18 ani care se confruntă cu tulburări mentale. „Majoritatea celor care încep să ia hormoni înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, în Finlanda, nu găsesc nicio alinare psihică în urma tratamentui. De asemenea, un mic grup dintre aceşti pacienţi se simt mai rău cu ei înșiși, atât fizic, cât și psihic”, a spus Kaltiala.

Citiți și:

Am ajuns să fabricăm copii transgender

Nu există persoane transgender/transsexuale

Transgender este o boală mintală și ar fi necesar să fie tratată ca atare

 

yogaesoteric
22 aprilie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More