Summitul Guvernului Mondial din Dubai a reunit elitele globaliste: Klaus Schwab, Elon Musk, directorul OMS și secretarul ONU, printre principalii vorbitori

Discursul lui Schwab s-a intitulat „Starea lumii”

De pe culmile înzăpezite de la Davos până în nisipurile deșertice din Emiratele Arabe Unite, elitelor globaliste nu le place nimic mai mult decât să se întâlnească și să discute despre planurile lor pentru o lume viitoare – proiectată, construită și administrată de ele ca parte a „celei de-a patra revoluții industriale”, potrivit BreitbartNews.

Fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial (FEM), Klaus Schwab, s-a alăturat Summitului anual World Government (WGS) 2023 din Dubai pentru a ține discursul principal. Chiar anul trecut, el a salutat participanții la reuniunea de la Davos a FEM cu un salut care recunoștea importanța de sine a celor atrași să îl asculte și rolul lor în modelarea lumii.

Viitorul nu se întâmplă pur și simplu. Viitorul este construit de noi, de o comunitate puternică precum cea pe care o aveți aici, în această sală. Avem mijloacele de a îmbunătăți starea lumii, dar sunt necesare două condiții”, a subliniat Schwab.

Prima este ca noi toți să acționăm ca părți interesate ale unor comunități mai mari. Să nu servim doar interesul propriu, ci să servim comunitatea. Este ceea ce numim responsabilitatea părților interesate. Și în al doilea rând, să colaborăm.

În Dubai, discursul său principal de la World Government Summit a continuat această temă, având titlul: „Starea lumii.

Elon Musk, directorul general al Tesla și Twitter, s-a aflat, de asemenea, pe lista de discursuri, alături de directorul general al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, care s-a alăturat reprezentanților din industria bancară și financiară, printre alte 10.000 de persoane care vor veni să lucreze în rețea sub sloganul general „Shaping Future Governments” (Modelarea guvernelor viitoare).

La fel și dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a vorbit despre tranziția lumii către o asistență medicală digitală.

Nick Clegg, fost viceprim-ministru al Marii Britanii și în prezent președinte al departamentului de afaceri globale al Meta, a vorbit în Dubai despre guvernarea augmentată de inteligența artificială.

Printre ceilalți vorbitori de profil s-au numărat:
– António Guterres, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite
– David Malpass, președintele Băncii Mondiale
– Ray Dalio, fondator, co-președinte și co-director de investiții al Bridgewater Associates
– Alan Schwartz, director executiv al Guggenheim Partners
– Hiroshi Mikitani, fondator și director executiv al Rakuten
– Christian Bruch, președinte și director executiv al Siemens Energy.

De asemenea, summitul a găzduit un grup de oameni de știință, precum economista Esther Duflo și chimistul dr. Roger Kornberg, laureați ai Premiului Nobel.

Gulf News relatează că emiratul s-a considerat „scena centrală a schimbului de idei și a viziunii pentru o lume care se confruntă cu numeroase provocări”, pe parcursul celor trei zile de reuniune.

Lideri, inclusiv 20 de șefi de stat, 250 de miniștri, șefi a 80 de organizații internaționale, regionale și guvernamentale au venit în oraș pentru a vorbi despre lumea de azi și din viitor.

Publicația relatează că au avut loc 220 de sesiuni la care au luat cuvântul 300 de vorbitori, fiind prezenți 10.000 de oficiali guvernamentali, celebrități și experți globali din întreaga lume, Dubaiul găzduind cea mai mare adunare a liderilor din regiune în lumea post-pandemică.

Cele șase teme care au fost abordate la WGS:
– Accelerarea dezvoltării și a guvernanței
– Viitorul societăților și al asistenței medicale
– Explorarea frontierelor
– Guvernarea rezilienței economice și a conectivității
– Proiectarea și durabilitatea orașelor la nivel mondial; și
– Prioritizarea învățării și a muncii.

În discursul său din cadrul sesiunii principale „Starea lumii”, Schwab a vorbit „despre marile schimbări care așteaptă economia mondială în viitor și despre modul în care guvernele pot lucra împreună pentru a face față posibilelor provocări și pentru a construi un viitor mai bun pentru societăți”.

Elon Musk, care este, de asemenea, CEO și director general fondator și inginer al companiei de rachete reutilizabile Space X, s-a aflat la a doua sa participare la eveniment. El a vizitat ultima dată Dubaiul în 2017 pentru WGS.

Actorul Idris Elba, care are și calitatea de ambasador al ONU, s-a aflat, de asemenea, pe lista de invitați. Elba a fost văzut ultima dată urcând pe scenă la reuniunea Forumului Economic Mondial de la Davos, în luna ianuarie.

Will.i.am, cofondator și membru al trupei Black Eyed Peas, devenit investitor, filantrop, s-a aflat, de asemenea, în Dubai, participând la o sesiune în care s-a discutat despre „accelerarea tehnologiei pentru elaborarea politicilor”.

Citiți și:
Forumul Papagalilor – CEO-ul Morgan-Stanley: Să fim cinstiți, Davos este o cameră de ecou!
World Economic Forum: Puterea mondială în fundal
Top 10 cele mai înfiorătoare și distopice tendințe vehiculate de Forumul Economic Mondial (WEF)

 

yogaesoteric
15 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More