Sunt un cetățean european second-hand…

 

Sunt un cetăţean european second-hand. Numele meu nu are importantă, aşa că nu mă întrebaţi cum mă cheamă, n-am să vă spun.

M-am născut în România. În copilărie eram tare mândru că sunt român. Învăţăm la şcoală că o ţară ca a noastră nu-i, că avem păduri bogate, pământul roditor şi o industrie puternică. Apoi a venit lovitura de stat pe care unii încă o numesc „revoluţie” şi atunci s-au schimbat toate.

Atunci am auzit de la cei care s-au autoproclamat „lideri” ai României că tot ce ştiam până atunci era o minciună. Am învăţat astfel că de fapt pădurile noastre degeaba sunt bogate dacă nu le tăiem să le vindem la export. În câţiva ani defrişările au ras munţi întregi, pământul a luat-o la vale, apele au început să măture casele oamenilor şi clima s-a schimbat. Acum era „bine”…

Am mai învăţat că şi pământul degeaba este roditor, dacă nu îl cultivă străinii. Dar pentru ca să-l cultive, era nevoie mai întâi să îl cumpere. Acum jumătate de ţară aparţine arabilor, italienilor, danezilor, evreilor şi altor câteva naţii care ne exploatează pământul şi ne vând produsele obţinute sau le duc la export, de unde se întorc tot în România cu valoare adăugată şi cu preţuri pe măsură. Acum era „bine”…

Am mai învăţat că degeaba aveam industrie puternică dacă nu o retehnologizam. Dar, ca să o retehnologizezi nu puteai decât dacă aduceai investitori străini. Capitalul românesc era alungat şi huiduit prin celebra întrebare retorică „Unde-ai fost în ultimii cinci ani când noi mâncam salam cu soia?”, în timp ce „investitorii” străini cumpărau fabrici întregi pe 1 euro, le tăiau şi le duceau la fier vechi. În locul fabricilor au apărut proiecte imobiliare, iar România a ajuns acum la coada Europei în ceea ce priveşte industria de orice fel. Dar avem blocuri. Acum era „bine”….

Apoi a apărut moda cu NATO şi cu Uniunea Europeană. Voiam şi în NATO, şi în UE, dacă se putea, pentru că aveam noi impresia că ţările bogate din Vest ne doresc binele. Văzusem noi pe-afară, care merseserăm, ca ăia de acolo au ce mânca şi ce bea, ba le mai rămâneau bani şi să îşi cumpere câte o „maşină mică”. Ni se părea nouă că dacă Occidentul ne trimisese blugi şi conserve drept „ajutoare” la „revoluţie” ne vor ajuta şi să îi ajungem din urmă din punct de vedere economic.

Apoi am intrat şi în NATO şi în UE. DEZASTRU! România a fost atacată economic şi financiar din toate părţile de către un Occident determinat să ne transforme într-o uriaşă piaţă de desfacere pentru produsele lor second-hand. Acum mâncăm produse de import, de calitate inferioară, pline de E-uri şi otrăvuri, şi ni se pare că avem ce mânca, deşi nici măcar fructele nu mai au acelaşi gust. Acum cumpărăm de la occidentali, pe bani frumoşi, toate tehnologiile învechite şi ni se pare că avansăm din punct de vedere tehnologic. Acum le cumpărăm avioanele F 16 care începuseră să scârţâie din încheieturile de sub aripă şi ni se pare că avem cu ce zbura! Şi pentru toate astea ne ploconim şi ne căciulim pe la uşile Înaltei Porţi mai penibil decât o făceau boierii pe la turci în vremea Imperiului Otoman; dar ne simţim „apăraţi”, „hrăniţi”, „retehnologizaţi” şi… „europeni”.

 

NU, nu suntem doar „europeni”, acum suntem cetăţeni europeni de mâna a doua! Nu avem niciun drept, doar obligaţii. Însă, între atâtea obligaţii pe care le avem în calitate de cetăţeni europeni second-hand, sunt şi obligaţiile de a şti despre ce este vorba în UE şi NATO.

În calitate de cetăţean european second-hand…

– Am obligaţia de a cunoaşte că pe preşedintele ţării nu îl mai alege votul popular ci doar voinţa Occidentului, aşa că degeaba merg la vot.

– Am obligaţia de a cunoaşte că degeaba merg la vot şi aleg un anumit partid sau un anumit candidat, pentru că soarta acestei ţări este deja pecetluită iar legile sunt dictate de la Bruxelles şi nu de la Bucureşti. De aceea nu mă las prins în „jocul politic” şi ştiu că atunci când merg la vot nu fac decât să legitimez în funcţii aceeaşi clasă politică ce ne-a adus țara în halul în care o vedem cu toţii.

– Am obligaţia de a cunoaşte că dezmembrarea României se va realiza indiferent că ne dorim noi – cu ardoare – să ne păstrăm ţara sau nu, iar regionalizarea şi federalizarea bat la uşă în foarte scurt timp dacă vom rămâne în UE. De aceea mă informez şi semnez petiţiile pentru a solicita ieşirea României din Uniunea Europeană.

– Am obligaţia de a cunoaşte că nu întotdeauna prietenii sunt cei care se prefac că îţi întind o mână în timp ce îţi cotrobăie în buzunare cu cealaltă. De aceea nu îmi plac străinii care sunt plini de bune intenţii dar care abia aşteaptă să te jupoaie de viu.

– Am obligaţia de a cunoaşte că prieteni nu îţi sunt nici cei care te cheamă la masa lor să te ospătezi, iar acolo te pun să te baţi cu cel mai corpolent intrus care doreşte să le intre lor în casă. De aceea nu îmi plac sub nicio formă americanii.

– Am obligaţia de a cunoaşte că nicio țară de pe lumea aceasta nu ne-a vrut şi nu ne va vrea binele şi că toţi sunt interesaţi doar de bunăstarea lor. De aceea am încetat de mult să mai cred în poveştile despre alianţe economice şi militare.

Ca o concluzie

Voi, occidentalilor! Păstraţi-vă cetăţenia asta a voastră europeană second-hand pe care mi-aţi dat-o şi cu alianţele voastre militare! Bateţi-vă între voi şi mâncați toate deşeurile pe care ni le serviți pe post de hrană și care ne otrăvesc, pe noi şi pe copiii noştri!

Cu o greaţă nesfârșită,
Un cetăţean european second-hand

Citiți și:

Ilie Șerbănescu: «Occidentul a preluat România în NATO şi UE şi, în numai zece ani, cu o viteză inimaginabilă la scară istorică, a terminat-o!»

SUA și UE urmăresc distrugerea totală a României!


 

yogaesoteric
16 iulie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More