Tabăra de Ayurveda – Maramureş 2005

de Eugen Niculescu
 

În perioada 11 – 17 iulie a avut loc în Maramureş tabăra de Ayurveda, ediţia 2005. În inima munţilor Gutâi, pe o vale însorită a acestei regiuni unde străvechile tradiţii spirituale româneşti încă mai sunt la ele acasă, s-au întâlnit peste 150 de iubitori ai  naturii.

 
Timp de 7 zile participanţii care au locuit la corturi au trăit în contact direct cu natura,  departe de poluarea şi agitaţia oraşului.  Un loc ideal pentru o practică spirituală intensă şi pentru regăsirea de Sine. 

Programul zilnic începea în zorii zilei cu tehnici de purificare şi de comuniune cu natura, urmate de exerciţii de Hatha Yoga realizate în aer liber şi o serie de meditaţii şi exemplificări speciale.
Fiecare serie de meditaţii s-a încheiat cu numeroase relatări ale stărilor spirituale deosebite trăite de participanţi.   

După meditaţiile de după-amiază s-au realizat concursuri şi jocuri pe teme spirituale, având drept scop armonizarea şi reechilibrarea diferitelor niveluri ale fiinţei. Printre momentele inedite ar trebui să amintim de spirala yang pe culori şi de concursul pe echipe pentru recunoaşterea plantelor medicinale aflate din abundenţă în zonă.   


O săptămână reconfortantă în natură, o gamă largă de activităţi spirituale specifice sistemului Ayurveda, t

răiri spirituale profund transformatoare,

armonie şi bună-dispoziţie – astfel putem caracteriza această manifestare de succes.
 
Vă aşteptăm cu drag şi la ediţia din 2006 a acestei tabere!
21 iulie 2005
yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More