Tămâia, un dar regesc și un vindecător dumnezeiesc, cu o mare putere de vindecare. Topeşte pietrele de la rinichi, tratează cancerul

 

Are acţiune farmacoterapeutică antiinflamatoare, antiseptică, astringentă, carminativă şi cicatrizantă, diuretică, expectorantă, sedativă. În medicina noastră tradiţională, plantele considerate sfinte au fost dintotdeauna folosite şi în tămăduirea unor afecţiuni. Puţini ştiu că Biblia face referire la multe remedii medicinale. Dintre ele, tămâia e considerată un dar regesc, care are o mare putere de vindecare şi împiedică răspândirea molimelor. Dacă ştim cum s-o folosim în scop terapeutic, vom descoperi că tămâia rezolvă multe suferinţe, de la cele trupeşti, până la cele ale sufletului.

O răşină cu puteri miraculoase

În cultul creştin, tămâia e întrebuinţată încă din cele mai vechi timpuri, considerată „o bună mireasmăˮ al cărei fum se ridică spre cer ca simbol al rugăciunilor noastre. De fapt, tămâia este sucul (răşina) unor arbuşti exotici care, ajungând în contact cu aerul se încheagă, la fel ca răşina brazilor. Arbuştii din familia Burseraceae cresc în India, China, Somalia, Etiopia şi Egipt, prin crăpăturile stâncilor din munţi şi în vecinătatea mării. Din incizii longitudinale făcute în scoarţa acestui mic arbust se scurge un lichid lăptos. Acesta este colectat între sfârşitul lunii martie şi începutul lui aprilie. Fiecare copac aduce după vechime, grosime şi starea copacilor, trei până la zece kilograme de tămâie.

Un copac poate fi exploatat până la patru ani, după care este necesară o pauză de mai mulţi ani. Tămâia are diferite forme şi culori, după locurile şi ţările din care provine. Tămâia de Arabia, Egipt şi Somalia e gălbuie şi în formă de lacrimi, cea de India este superioară, galbenă. În antichitate, era una dintre cele mai preţioase mărfuri, valoarea sa fiind apropiată de cea a aurului. Tămâia intră ca ingredient la prepararea Sfântului şi marelui mir. Azi se foloseşte pe scară largă tămâia sintetică. Dar, în scop terapeutic, se recomandă tămâia naturală. Atenţie la tămâia contrafăcută din diferite răşini de brad sau molid! Poate fi dăunătoare.

Mijloc terapeutic în Europa şi Asia

Tămâia, o substanţă răşinoasă cu miros plăcut şi aromatic, dezvoltă bine această aromă abia la temperatura de 100°grade C, când se înmoaie fără a se topi. Are acţiune farmacoterapeutică antiinflamatoare, antiseptică, astringentă, carminativă şi cicatrizantă, diuretică, expectorantă, sedativă. Ştiinţa contemporană nu poate explica, de pildă, efectele excepţionale ale fumigaţiilor cu tămâie în tratarea epilepsiei, a tulburărilor senzitive sau a psihozelor grave, dar există numeroase consemnări ale efectelor extraordinare ale acestui procedeu.

În lumea arabă, tămâia se dizolvă în apă şi se bea pentru dureri de stomac. Pentru infecţii ale căilor respiratorii se aprinde pe cărbuni, insipirându-se mirosul. Tot în medicina orientală, boabele de tămâie de culoare gălbuie roşiatică sunt folosite ca fortifiante ale psihicului. În Europa, tămâia a fost folosită până la mijlocul secolului XIX la alinarea durerilor reumatice. Medicina modernă pare a o redescoperi în terapia cancerului, dizenteriei şi febrei. În medicina populară şi în cea mănăstirească, este un preţios leac magic, cu virtuţi de protecţie şi de exorcizare. Se spune că o bucăţică de tămâie sfinţită ţinută la gât apără de deochi, de blestem, de ispitele Necuratului, de boli şi de toate relele.

Un parfum care vindecă

Cum folosim tămâia în scop terapeutic? În primul rând, ca fumigaţie. Tămâia are un rol important în aromaterapie, având un puternic efect de relaxare. Se spune că inhalarea fumului de tămâie ajută la limpezirea minţii, substanţa fiind folosită frecvent pentru rugăciuni şi meditaţie. În acest scop, se poate folosi şi uleiul esenţial de tămâie. Acesta are efecte favorabile în afecţiuni ale căilor respiratorii superioare (bronşite, laringite, tuse), fiind utilizat sub formă de inhalaţii, comprese sau în candelă.

Este tonifiant pentru piele, având în acelaşi timp proprietăţi antiinflamatoare şi astringente. Inhalarea aburilor de tămâie este recomandată în anxietate, stres, stări tensionale. În stări de anxietate, se face în dormitor o fumigaţie cu tămâie, înainte de culcare. Somnul va fi foarte liniştitor. Tămâia sub formă de fumigaţii este adjuvant în psihozele şi nevrozele grave. De asemenea, masajul cu ulei esenţial de tămâie, pe faţă şi gât, are un rol important pentru înfrumuseţarea pielii, pentru tratarea acneei. Extractul de tămâie se foloseşte şi în industria parfumurilor, datorită calităţii sale de a se evapora încet.

Leac sigur pentru fumători

Sub formă de tinctură, tămâia e bună în laringită, tuse, răceală. Se iau zilnic 20-30 de picături de tinctură de tămâie, diluate în jumătate de pahar de apă. Suplimentar, se face gargară cu infuzie de tămâie, care are puternice efecte antiinflamatoare şi antiinfecţioase. În caz de nisip şi pietre la rinichi, nefrite şi infecţii urinare, dimineaţa, la orele 8 şi la orele 11, se ia câte o linguriţă de tinctură de tămâie diluată într-un pahar de apă plată sau de izvor. Tratamentul durează 2-3 săptămâni şi se repetă de câte ori este necesar. Tămâia dezinfectează, cicatrizează şi mărunţeşte pietrele de la rinichi.

Tinctura se prepară prin combinarea a 10 linguriţe de tămâie naturală cu un pahar de alcool de 90 de grade. Pentru inflamarea sânilor, se pun pe zona afectată comprese cu infuzie de tămâie. Se ţin vreme de 1-2 ore pe zi.

Se pare că tămâia poate vindeca şi de tabagism. Dr. Barbara Ritson susţine că explicaţia faptului că majoritatea credincioşilor nu fumează se datorează inhalării de tămâie, care ar avea rolul de a reduce tentaţia. Ea a demonstrat că fumul de tămâie acţionează inhibitor asupra receptorilor nicotinici din creier. Medicul american Ronald Boris Vikery, nominalizat pentru Premiul Nobel pentru medicină, a dovedit că inhalarea fumului de tămâie scade cu 60% necesitatea de nicotină a fumătorilor. Se pare că inhalarea fumului de tămâie de 2-3 ori pe săptămână, vreme de 2-3 minute, e suficientă pentru a scăpa de acest viciu.

Tămâia topeşte pietrele de la rinichi

Tămâia sub formă de tablete care se sug ajută la tratarea inflamaţiilor cronice ale gâtului. Specialiştii în medicină şi farmaceutică caută de mult timp un înlocuitor pentru cortizon care este folosit în aceste inflamaţii cronice, se pare că tămâia este un leac foarte eficient.

Pietrele la rinichi pot fi eliminate cu bobiţe mici de tămâie şi ulei de măsline. Este un leac vechi care dă mereu rezultate bune. Tratamentul se ţine 23 de zile. În prima zi, se începe cu un bob de tămâie învelit în miez de pâine, care se înghite cu o linguriţă de ulei de măsline. A doua zi se iau două boabe, şi tot aşa, până la 12 bobiţe, cantitatea de ulei rămânând aceeaşi. În a 13-a zi, numărul bobiţelor scade. Este bine să înghiţim tămâia fără a o ţine în gură, deoarece dacă atinge dinţii atacă smalţul. Pentru a nu apărea accidente din cauza contrafacerilor, nu va fi folosită intern decât tămâia procurată din magazinele şi farmaciile naturiste, pe ambalajul căreia se menţionează explicit că poate fi administrată pe cale orală.


Citiţi şi:

Turmericul este una din plantele cele mai temeinic cercetate la ora actuală, devenind subiectul a peste 5600 de studii biomedicale

Rețeta secretă a profesorului Mermerski – Distruge celulele canceroase şi vindecă apoi întregul organism!

 

yogaesoteric
1 februarie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More