Tantra – Calea Extazului

Tantra oferă o viziune a iluminării şi transcendenţei, complet diferită de toate celelalte căi spirituale, sau de diferitele ramuri ale sistemului Yoga. În Tantra, drumul către spiritualitate trece chiar prin inima fiinţei, deschisă în mod conştient pentru toţi ceilalţi. Cu alte cuvinte, îţi poţi îndeplini o dorinţă fără să te laşi purtat orbeşte de valul pasiunii, dar intrând în vâltoarea ei cu prudenţă respectuoasă, cu deschidere şi, în acelaşi timp, cunoscând anumite chei ce ţin de controlul energiilor fiinţei.

„Tantra sau cultul extazului este o cale spirituală bazată mai degrabă pe experienţa mistică a jocului decât pe dogme rigide, aşa cum s-ar putea în mod eronat crede. Tantricii proclamă viaţa în întregul ei şi învaţă să descopere scânteia divină din fiinţa umană. Ei îşi folosesc toate simţurile, mintea şi spiritul pentru a atinge culmile trăirilor mistice. În Tantra, actul erotic devine sacru, fiind un veritabil cult, o adoraţie. Este un dar al vieţii. Arta tantrică, scrierile şi ritualurile glorifică actul erotic.”

Tantra nu se rezumă doar la sexualitate. Mai mult decât orice, Tantra este o atitudine interioară spirituală. Mulţi oameni sunt atraşi de ea, dar din cei mulţi chemaţi, foarte puţini sunt aleşi. Pentru a o înţelege şi practica apoi cu înţelepciune, trebuie să ai o minte deschisă, inteligenţă şi curaj. Aceste calităţi sunt extrem de rare pentru perioada de decădere spirituală pe care o traversăm (Kali Yuga). Iată de ce în zilele noastre foarte puţini sunt capabili să practice Tantra, chiar dacă mulţi îşi imaginează că pot. Informaţia corectă despre tehnici, metodele de abordare şi o supervizare continuă de către un maestru tantric sunt condiţiile indispensabile pentru o practică tantrică autentică.

yogaesoteric

 

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More