TAPAS pentru ARDEREA KARMA-EI (etapa a III-a)

 

TAPAS 21 DE ZILE DE POST, ÎN 7 ETAPE A CÂTE 3 ZILE DE POST PENTRU ARDEREA KARMA-EI LA NIVELUL CENTRULUI DE FORŢĂ AJNA CHAKRA

ETAPA A III-A A TAPASULUI DE POST CU APĂ
17 – 20 martie 2016A TREIA ETAPĂ A TAPASULUI pentru ARDEREA KARMA-ei prin metoda milenară a POSTULUI CU APĂ
, TAPAS susţinut în mod subtil telepatic de către Grieg, va fi integrată în perioada 17-20 martie 2016. Pe timpul postului se recomandă să se realizeze cât mai mult timp meditaţii Laya Yoga cu bija mantra AUM, urmărindu-se și în restul timpului, pe cât posibil, menţinerea stării de comuniune cu această sferă de forță.

Acest TAPAS este optional și se adresează cursanților yoga.

Perioada pregătitoare a postului cu apă de 3 zile: În perioada 15-17 martie 2016 este recomandat să se facă dimineaţa, zilnic, tehnica de purificare VAMANA DHAUTI. În 17 martie se face, pe cât posibil, tehnica BASTI KRIYA sau clismă.

Perioada postului cu apă de 3 zile (17-20 martie 2016): Postul începe joi 17 martie 2016, la ora 00:00 (mai exact, în noaptea de miercuri spre joi). Între orele 00:00-00:10 se va face consacrarea către DUMNEZEU TATĂL, dăruindu-i în mod total şi necondiţionat toate fructele acestui post de trei zile cu apă, în care se va urmări ARDEREA KARMA-EI LA NIVELUL CENTRULUI DE FORȚĂ AJNA CHAKRA. În intervalul orar 00:10-00:20 se va realiza la unison o meditaţie de raportare la Ghidul nostru spiritual, Grieg.

Recomandări suplimentare: Dimineaţa, zilnic, se realizează binecuvântarea apei de băut. Se vor bea minim doi litri de apă pe zi.
Dacă aveţi o senzaţie de amețeală sau greață puteți face PRANAYAMA cu direcționarea energiei în AJNA CHAKRA, într-un loc bine aerisit. La interval de două zile se poate face o clismă cu macerat de salvie frunze, volbură partea aeriană, brusture frunze sau rădăcină, păpădie frunze.
Reamintiţi-vă să realizaţi pe toată perioada postului de 3 zile cât mai mult timp meditaţie Laya Yoga cu mantra AUM. Eventual în timpul altor activități puteți face Japa (repetarea mentală a mantra-ei).


Atenţie! Această perioadă de 3 zile de post cu apă nu trebuie să se suprapună cu o altă consacrare pentru post cu apă.

Meditaţia cu ocazia momentului ECHINOCȚIULUI DE PRIMĂVARĂ este duminică 20 martie 2016, între orele 6:00 – 7:00; momentul de maxim: la ora 6:31.

Terminarea celei de a treia etape de post cu apă este duminică 20 martie 2016, la ora 00:00 (mai exact, în noaptea de sâmbătă spre duminică). Între orele 00:00-00:10 se va realiza meditaţie de recunoştinţă faţă de DUMNEZEU TATĂL.

La terminarea postului cu apă, în dimineața de 20 martie, se pot consuma sucuri naturale de fructe proaspete sau macerat din plante medicinale. Dupa ora 13:00 se pot consuma supe sau mâncăruri uşoare, semi-lichide (se recomandă să fie 70% lichide). În 21 martie se pot consuma mâncăruri mai consistente, dar fără nuci, alune, seminţe, ouă, caşcaval (să fie 50% lichide). Din 22 martie se poate mânca normal. Această perioadă de revenire din postul cu apă este orientativă, dar ea poate să fie mai lungă în funcţie de constituţia personală.

Adresă de contact pentru întrebări sau relatări:

aurelivana@yahoo.com

 

yogaesoteric
3 martie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More