Teleportarea în viitor vs. Cronovizorul, înapoi în trecut. Ambele sunt reale!

 

Dacă până mai ieri teleportarea a fost subiectul mai multor filme de domeniul SF, oamenii de ştiinţă au reuşit acum să o transforme în realitate. Astfel, în viitorul apropiat vom putea călători în timp.

Conform Technology Review, inseparabilitatea cuantică, cea care leagă particulele prin spaţiu, este mai nou responsabilă şi de unirea particulelor prin timp, potrivit fizicienilor. Termenul de „inseparabilitate cuantică” (entanglement) este folosit pentru a descrie fenomenul prin care două sau mai multe particule devin atât de unite, încât împart aceeaşi existenţă.

Teoria lui Jay Olson şi Timothy Ralph de la Universitatea din Queensland, Australia, potrivit căreia particulele se unesc şi prin timp, se bazează pe ideea unui univers simplificat, ce are doar o dimensiune spaţială şi una temporală. Este uşor să vezi universul într-un spaţiu plan, unde axa X corespunde dimensiunii spaţiale, iar axa Y celei temporale. Dacă ne imaginăm prezentul ca originea graficului, atunci viitorul formează o curbă care este simetrică axei temporale. Astfel, trecutul este o imagine în oglindă a acestei curbe, care este reflectată în axa X.

Teoria lui Olson și Ralph

Atunci când două particule sunt prezente, ambele situându-se pe axa X, curbele lor se vor suprapune în trecut şi în viitor. Această teorie nu poate avea decât o semnificaţie: acele particule s-ar fi putut întâlni în trecut, dar s-ar putea să o facă şi în viitor. Ceea ce Olson şi Ralph vor să demonstreze este faptul că această „inseparabilitate cuantică” poate la fel de bine să funcţioneze şi pe axa Y. Cu alte cuvinte, această inseparabilitate cuantică este atât de adânc învăluită în univers, încât un eveniment din trecut are cu siguranţă o influenţă asupra viitorului.

Această teorie lansată de cei doi seamănă cu un truism. Nu este acesta modul de funcţionare a Universului? Însă acest fenomen nu are la bază simpla lege a cauzei şi a efectului, ci are mai multe subtilităţi care îi oferă unicitate. Pentru a vedea aceasta, imaginaţi-vă un experiment realizat de cei doi oameni de ştiinţă. Aceştia au trimis în viitor un obiect. Ideea este că un detector va acţiona asupra obiectului, trimiţând un mesaj clar despre cum această particulă poate fi detectată. Apoi, într-un moment dat din viitor, un alt detector, ce are aceeaşi poziţie în spaţiu, primeşte mesajul şi urmăreşte instrucţiunile primite, reconstruind astfel obiectul.

Însă există o întorsătură!

Olson şi Ralph spun că detectarea obiectului în viitor este necesar să fie făcută simetric în timp cu creaţia sa din trecut. „Dacă detectorul din trecut era activ la ora 12.15, atunci şi în viitor detectorul este necesar să aştepte să fie activ exact la ora 12.15 pentru a putea realiza procesul teleportării”.

Definiţia termenului de teleportare

Teleportarea este un proces de deplasare a unui obiect dintr-un loc în altul, mai mult sau mai puţin instantaneu, fără ca obiectul să parcurgă spaţiul dintre cele două poziţii. Teoretic au fost inventate mai multe metode de teleportare (teleportare cu găuri în spaţiu-timp, gaura de vierme), dar experimental au fost confirmate numai teleportarea cuantică şi psihică. În prezent, teleportarea cuantică „exactă” este posibilă numai pentru fotoni şi atomi.

Teleportarea „inexactă” (unde starea cuantică nu se păstrează) este posibilă prin codificarea informaţiei despre obiect, transmiterea acestei informaţii în alt loc, de exemplu prin radio sau altă metodă, şi crearea unei copii a obiectului original într-un loc nou. Teleportarea este propusă de asemenea ca explicaţie la multe fenomene anormale şi se foloseşte în mod curent în literatura SF.

Cronovizorul

Să nu uităm că încă de la începutul anilor ’70 au apărut mai multe lucrări ce vorbesc despre realizarea unei maşini a timpului la Vatican, de către un călugăr iezuit pe baza unor texte sacre, dispozitiv care chiar ar fi funcţionat. Numit Cronovizor, aparatul ar fi permis însă numai călătoria în trecut. Papalitatea, după ce s-a convins de realitatea existenţei faptelor descrise în Sfânta Scriptură – Biblie referitoare şi la rolul lui Iisus Hristos, deranjată de anumite adevăruri ce nu conveneau bisericii, a ordonat demontarea aparatului şi depozitarea componentelor sale în mai multe locuri secrete pentru a nu mai putea fi refăcut.

Un călugăr și 12 savanți

Cronovizorul este o „maşinărie“ ce captează imagini din trecutul apropiat sau îndepărtat sub forma unor holograme proiectate într-un spaţiu cilindric. Aşa se poate descrie pe scurt invenţia călugărului benedictin Pellegrino Ernetti. Acesta a murit în 1994, ducând cu el secretul celor văzute cu ajutorul cronovizorului, aparat pe care l-a construit şi prin care a privit în trecutul omenirii. Padre Ernetti era cunoscut în lumea clericală ca exorcist şi profesor de muzică prepolifonică la Universitatea din Veneţia, dar absolvise şi facultatea de fizică, fiind pasionat de experimentele ştiinţifice.

Totul a început în 15 septembrie 1952, în Laboratorul Electroacustic al Părintelui Agostino Gemelli de la Universitatea Catolică din Milano. Redând o înregistrare de muzică gregoriană, Ernetti şi părintele Gemelli au descoperit cu uimire o voce străină. Gemelli era convins că e vocea tatălui său, ceea ce i-a şocat pe cei doi. Cu timpul, cercetărilor lui Ernetti li s-au alăturat 12 savanţi. Numele lor au rămas necunoscute, însă călugărul a mărturisit totuşi că, printre cei care au lucrat la cronovizor, se numărau şi laureatul Premiului Nobel, Enrico Fermi, şi Wernher von Braun, specialist în rachete. Realizarea acestor oameni de ştiinţă avea să inflameze Biserica Catolică şi să atragă interesul experţilor de la NASA.

Şi în România au apărut mai multe lucrări ce descriu cu lux de amănunte epopeea realizării acestui aparat şi supliciile prin care a trecut inventatorul său.

Se pare că la Vatican există o supapă care devine din ce în ce mai activă în acţiunea de dezvăluire a marilor secrete ale papalităţii…

Date din lumea ştiinţifică, manipulate pe căi oculte, spun că după realizarea teleportării la nivelul particulelor elementare şi trecerea cu bine a teleportării la nivel molecular, s-a trecut cu succes la teleportarea materiei vii la nivel celular, realizându-se teleportarea de virusuri şi chiar… microbi! Experienţe al căror succes ar fi de necontestat şi care au fost dezvoltate în continuare… cu decenii în urmă!

Atenţie, VIITORUL a început ieri!!

Citiți și:

Primul fizician care a reuşit teleportarea stării unei particule este un profesor român

Un secret nedezvăluit de Wikileaks: CIA şi Pentagonul au primit de la Vatican tehnologia ce permite călătoria în timp

Deplasarea instantanee în spaţiu este perfect posibilă. Cazuri uluitoare de teleportare

 

yogaesoteric
23 februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More