Templele vechi de peste 5.000 de ani din mijlocul Mediteranei

 

Templul Ġgantija al complexului megalitic din Xaghra, Gozo, este unul dintre cele mai importante și misterioase situri arheologice din lume. Gozo este una dintre cele trei insule malteze, situată la doar 90 de kilometri sud de Sicilia, în mijlocul Mediteranei. Ġgantija este situat pe un platou, la marginea orașului Xaghra. Investigațiile științifice efectuate recent au demonstrat că aceste temple au o vechime de peste 5000 de ani.

Ġgantija este format din două temple separate: templul sudic, construit undeva în jurul anului 3600 î.Hr., un templu dotat cu altare, sculpturi în relief și alte elemente decorative, și templul nordic, puțin mai tânăr, realizat în jurul anului 3000 î.Hr, acestuia lipsindu-i elementele decorative prezente în templul mai vechi. Templele au fost excavate în 1826, deși săpăturile științifice nu au început până la sfârșitul anilor 1920.

Dimensiunile mari ale acestora au provocat imaginația tuturor celor care au avut ocazia să le vadă de aproape. Templele Ġgantija au fost ridicate în timpul epocii neolitice fiind contemporane cu Stonehenge, monumentul din apropiere de Amesbury, Anglia.

Citiți și:

Un centru religios neolitic, vechi de 5000 de ani, descoperit în Scoţia, scoate la iveală ceva uimitor

6 descoperiri arheologice pe care nu le găsești în cărțile de istorie

 

yogaesoteric
20 noiembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More