Tentativă de jecmăneală printr-un anunţ plasat la sala Pipera. Aviz amatorilor!

 

Vă semnalăm în cele ce urmează și totodată vă atragem atenția asupra unei situații recente în care un grup de romi a urmărit să înşele o persoană înscrisă la cursurile noastre printr-un anunţ plasat chiar la Sala Pipera. Sperăm ca în felul acesta să prevenim alte eventuale cazuri în care cursanţi ai şcolii noastre de yoga să cadă în capcana întinsă de aceşti interlopi. Vă prezentăm faptele relatate de o cursantă yoga.

În urmă cu câteva săptămâni, mergând la cursul de yoga, doamna Z.C. a remarcat la avizierul de la sala Pipera un anunţ prin care o aşa-zisă „Echipă cu experienţă” îşi făcea reclamă pentru efectuarea a diferite servicii în domeniul construcţiilor, în special legate de izolaţii termice şi manoperă cu accesorii din tablă. În anunţ se menţiona că se oferă cinci ani garanţie a lucrărilor, reduceri de 15% din costuri şi… seriozitate.

Întrucât doamna Z.C. avea nevoie de anumite reparaţii şi modificări în casă şi presupunând că „echipa” în cauză ar fi formată din practicanți yoga, în care putea avea încredere, dumneaei a fost interesată de ofertă şi a sunat la unul dintre numerele de telefon indicate în anunţ. Au urmat trei întâlniri pentru a se stabili o înţelegere, în care reprezentanţii „firmei” au părut a fi deosebit de amabili şi voluntari, fără a fixa însă un preţ al lucrării. Ei spuneau mereu „Lasă că ne înţelegem” şi că „Noi avem preţuri mici”. Lăsându-se convinsă de asemenea aparenţe, doamna Z.C. a fost de acord ca „meseriaşii” să se apuce de treabă, care ar fi durat câteva zile. La finalul primei zile de lucru ea a avut însă surpriza că lucrătorii cer deja un avans substanţial. Contrariată, a sunat la „domnul director Marian”, care a confirmat avansul şi chiar a precizat pentru prima dată şi preţul final al lucrării deja începute, preţ care consta într-o sumă enormă. Indignată de întorsătura pe care o luaseră lucrurile, doamna Z.C. a dorit să anuleze lucrarea şi să achite doar costurile primei zile de lucru, însă – o altă surpriză neplăcută – membrii echipei nu erau deloc dispuşi să accepte.

A doua zi, la uşa doamnei Z.C. au apărut trei mustăcioşi mari şi graşi de etnie romă care au avut tupeul să ceară pentru acea primă zi de lucru echivalentul a două lucrări complete! Mai mult decât atât, pentru că doamna le-a explicat că suma e complet nejustificată şi că ea nici măcar nu are aceşti bani, cei trei au încercat să o intimideze și au început să blesteme, spunându-i că dacă nu are bani, atunci să le dea bijuterii sau telefoane mobile.  

Doamna Z.C. ne-a mărturisit că a scăpat foarte greu de respectivii romi, doar după ce i-a ameninţat că aduce poliţia.

Vă recomandăm aşadar să fiţi atenţi cu asemenea anunţuri dubioase şi, mai ales, să nu confundaţi buna-credinţă cu naivitatea, pentru a nu vă lăsa păcăliți.

yogaesoteric
15 octombrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More