Totul se desfășoară pe logica: să poată băncile și corporațiile să își maximizeze profitul acum

Nu știu voi, dar eu am senzația că asistăm la un soi de „lichidare de stoc” înainte de închiderea unui magazin când vine vorba de țara asta.

Nu există investiții serioase, nu se mai construiește nimic serios, toate formulele economice par să se rezume într-un final la scoaterea banilor din țară de către bănci și corporații.

Totul arată ca „ultimul tun”.

În general, guvernele și politicienii au tendința fericită de a avea grijă de votanți în perspectiva alegerilor viitoare, măcar. Orice partid politic, oricât de prost ar guverna, urmărește să își cumpere o doză de popularitate.

În România și președintele, și guvernul, și majoritatea parlamentară acționează ca și cum nu ar mai exista alegeri în 2024 sau ca și cum nu ar mai fi interesate să participe la ele.

Totul se desfășoară pe logica: să poată băncile și corporațiile să își maximizeze profitul acum. Cine știe ce va fi în 2024?

Degradarea României în ultimul an s-a făcut cu o repeziciune înfricoșătoare și este atât de mare încât toți ne aducem aminte de 2019 ca de un soi de epocă de aur.

Totul se prăbușește, nimic nu se coase, nici măcar nu există interes să se mimeze măcar simpatia și empatia.

De asta senzația mea e că de fapt urmează ceva mare. Eu bănuiesc că vom fi cedați rușilor, în contextul evoluțiilor geopolitice ale momentului și ca atare niciunii din hegemonii actuali nu este interesat să investească în colonia România ci doar să maximizeze profitul cât se mai poate….

Autor: Bogdan Alexandru Duca

Citiți și:
Nicicând lumea politică românească nu a fost mai penibilă, mai fără caracter, mai ticăloasă
Este necesar să ținem cu România! – Interviu cu prof. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române

 

yogaesoteric
3 februarie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More