Trăim sub jugul unei administrații invizibile, dar omnipotente, care ne controlează existența în cele mai mici detalii


Istoricul și arheologul belgian David Van Reybrouck, despre Comisia Europeană


Istoricul și arheologul belgian David van Reybrouck afirmă că Uniunea Europeană s-a transformat într-o structură colonială care-și „disprețuiește” cetățenii și care alimentează o pierdere accelerată de democrație, informează site-ul cotidianului britanic Daily Express.

„Comisia Europeană este precum o administrație colonială din trecut: își disprețuiește cetățenii. Trăim sub jugul unei administrații invizibile dar omnipotente, care ne controlează existența în cele mai mici detalii. De-asemenea, UE lucrează cu potențații locali, dar în același timp dă impresia că îmbunătățește viețile multora”, a precizat scriitorul belgian.

Acesta a continuat tirada și a precizat că puterea reală în Uniune o dețin Comisia Europeană și Consiliul European, organe ne-alese.

„Avem un organ codecizional, Parlamentul European. Are mai multe puteri decât organizațiile consultative ale perioadei colonialiste, dar întotdeauna mai puține decât Comisia Europeană și Consiliul European. Deficitul de democrație nu se reduce. Sunt mulți cei care consideră că UE este o structură arogantă și elitistă. În consecință, UE vrea să se distanțeze de oameni din ce în ce mai mult. A trăi în Europa anului 2017 seamănă din ce în ce mai mult cu traiul din zilele de sfârșit ale unui guvern colonialist”, a continuat el.

Van Reybrouck a exemplificat problemele Uniunii prin Brexit, adică abia începutul unei crize mult mai mari care ar putea duce la finalul Uniunii.

„Brexit este acum fapt împlinit și criza profundă prin care trece Europa este departe de a se fi încheiat. Aventura europeană, ca și aventura de peste mări și țări (din trecut – n.r.), s-ar putea să se termine brusc”, a afirmat el în Le Monde.

Citiţi şi:

Uniunea Europeană este, de fapt, dincolo de aparențe, antipodul democraţiei

Europa, la o probă de foc (dar poate un foc de paie)

 

yogaesoteric
11 februarie 2020


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More