Trei jurnaliști de la CNN au demisionat după ce s-a dovedit că au publicat o știre falsă despre Donald Trump

Propaganda fake news lovește din nou

Trei angajați ai CNN au demisionat în urma unui scandal apărut după publicarea unei știri false pe care apoi au fost nevoiți să o șteargă, această știre reprezentând o adevărată lovitură pentru președintele Donald Trump și pentru colaboratorii săi în momentul publicării.

„CNN a declarat luni [26 iunie, n.red.] că trei jurnaliști, inclusiv editorul executiv responsabil cu o anchetă de investigație, au demisionat după publicarea unui articol referitor la Rusia care ulterior a fost retras”, a declarat Brian Stelter, CNN.

Cei trei au demisionat după ce știrea lor a fost demontată de cei de la breitbart.com, iar ulterior articolul a fost șters de CNN, fapt ce a demonstrat încă o dată că Donald Trump a avut dreptate în legătură cu știrile false promovate de-a lungul timpului de mass-media.

„În urma retragerii unei știri publicate pe CNN.com, CNN a acceptat demisia angajaților implicați în publicarea articolului”, a spus purtătorul de cuvânt al CNN.

„O investigație internă efectuată de conducerea CNN a constatat că unele procese editoriale standard nu au fost urmate la publicarea articolului. Povestea, care susținea că Congresul investighează un «fond de investiții rusesc care ar avea legături cu oficialii lui Trump», a citat o singură sursă anonimă. Aceste tipuri de știri sunt de obicei revizuite de mai multe departamente din cadrul CNN – inclusiv de experți în standardele de jurnalism și avocați – înainte de publicare”, scrie sursa citată mai sus.


Într-o întâlnire a personalului, membrilor unității de anchetă li s-a spus că retragerea nu înseamnă că faptele relatate au fost neapărat neadevărate. Mai degrabă aceasta înseamnă că „povestea nu era suficient de solidă pentru a fi publicată în acea formă”, a spus unul dintre oamenii informați despre anchetă.

„Știrea” despre fondul de investiții rus și oficialii lui Trump nu a fost transmisă pe canalele de televiziune ale CNN, dar a fost publicată pe web și distribuită pe rețelele sociale.

În seara de 23 iunie a.c., odată ce s-a stabilit că procesele editoriale nu au fost urmate, CNN a eliminat știrea de pe CNN.com. Curând după aceea, articolul a fost retras oficial și înlocuit cu nota unui editor.

Citiţi şi:
CNN, redenumit FNN (Fake News Network) de Donald Trump, minte pentru rating
FAKE NEWS: Cum a inventat CNN un protest anti-ISIS după atacul de la Londra
Ce sunt «fake news»? Despre ce este vorba în scandalul «știrilor false»

yogaesoteric
6 noiembrie 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More