Trump «SUA pun capăt erei războaielor interminabile»

 

Statele Unite nu doresc să se mai implice în conflictele dintre țările străine, deoarece aceasta nu este datoria armatei americane. Această declarație a fost făcută în 13 iunie de Președintele Statelor Unite, Donald Trump, adresându-se absolvenților Academiei Militare din West Point (statul New York). Declarația a fost preluată de principalele canale americane de televiziune.

Trump a semnalat că armata americană a rezistat atât fascismului, cât și comunismului, a vorbit, apoi, despre cea mai rapidă rachetă hipersonică din lume, care este dezvoltată în Statele Unite.

„Fiecare dintre voi începe serviciul militar într-un moment crucial al istoriei noastre. Restabilim principiile fundamentale, conform cărora serviciul unui soldat american nu este de a stabili ordinea în alte țări, ci de a proteja țara noastră de dușmanii străini”, a spus el. „Încheiem epoca războaielor nesfârșite. [Acesta este] un aspect nou, clar, în apărarea intereselor vitale americane.”

„A se implica in conflicte fără sfârșit în țări îndepărtate despre care mulți nici nu au auzit, nu este responsabilitatea trupelor americane. Nu suntem poliție mondială”, a spus liderul american, fără a da exemple specifice.

Citiți și:

«Războiul împotriva terorii» a crescut terorismul cu 6.500%

SUA sunt cel mai mare stat terorist, iar Europa servitorul lor

New York Times: «Niciun președinte al SUA nu a făcut război atât de mult timp ca Obama». Harta intervențiilor militare actuale

 

yogaesoteric
28 iulie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More