Twenty twenty four

După ce am putut asculta ce s-a spus la conferința pentru securitate de la Munchen, cuvântarea lui Joe Biden la Varșovia și discursul lui Putin de la Moscova, e clar ca lumina zilei că războiul va dura încă mult timp de acum încolo.

Fiecare parte e 100% convinsa că are dreptate și că este necesar să continue. Fiecare parte e convinsa că va câștiga. Fiecare dorește pacea în condiții pe care cealaltă parte le considera inacceptabile. Fiecare parte o demonizează pe cealaltă.

De asemenea, elitele occidentale progresiste sunt pe punctul să pornească răfuieli cu proprii cetățeni suspecți de „putinism”, iar Rusia își va putea vâna în continuare cetățenii suspecți de erezie. China nu mai are de mult această problemă, acolo creditul social a reglat totul.

Interesant de observat că toate cele trei mari puteri sunt semnatare ale acordului de la Paris, cel cu încălzirea planetei. Știința și ecologiștii nu menționează nimic cum că războaiele și bombele ar încălzi planeta – adevăratul pericolul vine de la vaci și de la prea mulți copii. De unde tragem concluzia că războiul înseamnă că este eco-friendly și poate fi continuat fară mitinguri de protest semnificative.

Așadar „perpetual war” (război perpetuu) avem, cele trei puteri în conflict – Eurasia (Rusia), Oceania (NATO+Ucraina) și Asia de Est (China) sunt la locul lor. Avem nouvorba (corectitudinea politică). Avem dușmani interni și externi. Fiecare parte are Goldsteinul ei și minutele de ură. Avem și denunțurile în numele cauzelor superioare. Există ministerul adevărului („standardele comunității”, și factchecker-șii la unii, KGB și supravegherea cetățenilor la ceilalți). Suntem foarte dotați în ceea ce privește tehnologia de control. Marii Frați cam știu pe unde ne aflăm și ce credem. Avem turnătorii care toarnă, cu teama că mâine pot fi și ei la rândul lor turnați. Prolii de peste tot se mulțumesc cu Netflix, droguri, libertinaj sexual sau vodcă.

Ne mai lipsește ceva, domnule Orwell? Putem scrie the sequel (continuarea)?

Citiți și:
Războiul și răspunderea globală
Ce ar fi dacă… scenariul de coșmar imaginat de Orwell este deja aici și noi nu îl putem vedea?

 

yogaesoteric
9 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More